Šta je novo?

SBB duplirao brzine kada ce ADSL?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Da li neko pouzdano zna kada ce ADSL da uradi isto?
Koliko je tacna prica o tome da ce od 15.10. ADSL dobiti vece brzine ali samo za 50%?

ko da si s marsa pao :D

Polako bre ljudi, i prošle godine je SBB 15 dana pre telekoma objavio nove pakete. Prvo treba sezam i ekipa da kupe još po stotinak MBita od Telekoma, pa da počne ubrzanje.

Ne znam koliko je informisan lik koji radi u telekomu(podrsci) ali mi on rece da ce biti sigurno ovaj mesec net dupliran, ali ce upload ostati ne promenjen.

Ne znam koliko je informisan lik koji radi u telekomu(podrsci) ali mi on rece da ce biti sigurno ovaj mesec net dupliran, ali ce upload ostati ne promenjen.

Ako pederi ne dupliraju upload zajedno sa downloadom, onda ce svako pametan da predje na SBB zbog duplo veceg uploada za iste pare. Ako uskoro dozvole SBB-u da zaobidje lopovski lelekom i kupi link direktno iz inostranstva po znatno povoljnijim cenama, predvidjam jos jedno dupliranje od strane SBB-a a onda ce pederi iz lelekoma da j(e)bu samo nas koji nismo u mogucnosti da predjemo na SBB.

Ako pederi ne dupliraju upload zajedno sa downloadom, onda ce svako pametan da predje na SBB zbog duplo veceg uploada za iste pare. Ako uskoro dozvole SBB-u da zaobidje lopovski lelekom i kupi link direktno iz inostranstva po znatno povoljnijim cenama, predvidjam jos jedno dupliranje od strane SBB-a a onda ce pederi iz lelekoma da j(e)bu samo nas koji nismo u mogucnosti da predjemo na SBB.

Rekoh ja njemu za SBB, a on ce meni:
-Mi nemamo informaciju da je Sbb duplirao net i mi nudimo adsl, a ne kablovski inernet. Verovatno niste dobro informisani u vezi njihovih paketa i brzina:p

strasno.

uopste me ne cudi, s obzirom kakva sve goveda rade u lelekomu

Ne mogu ni da zamislim da je SBB duplirao i upload i download,a da Telekom ne uradi isto u skorije vreme...Imam uslova i za SBB-ov kabl,ali sam ga do sada zaobilazio u širokom luku. Daću fore Telekomu još par dana,pa ako bude bezobrazluka tipa upload ostaje isti i sl. odoh na kabl iz momenta. Ipak nisam dovoljno lud da plaćam sporiji internet po ceni duplo bržeg,bez obzira na dobro ,ali skupo iskustvo sa Telekom ADSL-om. :mad:

Telekom ADSL na tebe je red!!! ŠTA se čeka?? :smackbum:

Ne mogu ni da zamislim da je SBB duplirao i upload i download,a da Telekom ne uradi isto u skorije vreme...Imam uslova i za SBB-ov kabl,ali sam ga do sada zaobilazio u širokom luku. Daću fore Telekomu još par dana,pa ako bude bezobrazluka tipa upload ostaje isti i sl. odoh na kabl iz momenta. Ipak nisam dovoljno lud da plaćam sporiji internet po ceni duplo bržeg,bez obzira na dobro ,ali skupo iskustvo sa Telekom ADSL-om. :mad:

Telekom ADSL na tebe je red!!! ŠTA se čeka?? :smackbum:

covek koji treba da da zeleno svetlo za dupliranje neta je na godisnjem odmoru znaci mozda za 1-2-3 ili ko zna kad :-devil-:

Za one koji neznaju kad je u martu ili kad već zadnji put ADSL imao dupliranje downloada ( mislim da je u martu ) SBB je desetak ili više dana pre njih korigovao svoje brzine.Tako da se može očekivati da od 1 oktobra i Telekom a i ostali provajderi ADSL-a urade isto.Bilo je nekih dojava da će biti promena ali bez tačnog datuma tako da ovaj potez SBB-a navodi na to da promena dolazi i to najverovatnije od prvog zbog verovatno obračunskog perioda računa za telefon uz koji ide i ADSL ( barem kod Telekom-a ).

Poslednja izmena:
samo neka ne diraju racun, nece valjda duplirati i cene :)

Za one koji neznaju kad je u martu ili kad već zadnji put ADSL imao dupliranje downloada ( mislim da je u martu ) SBB je desetak ili više dana pre njih korigovao svoje brzine.Tako da se može očekivati da od 1 oktobra i Telekom a i ostali provajderi ADSL-a urade isto.Bilo je nekih dojava da će biti promena ali bez tačnog datuma tako da ovaj potez SBB-a navodi na to da promena dolazi i to najverovatnije od prvog zbog verovatno obračunskog perioda računa za telefon uz koji ide i ADSL ( barem kod Telekom-a ).

Zadnje povecanje brzina kod Lelekoma se dogodilo prvog septembra prosle godine i tada je SBB desetak dana pre toga povecao brzine svojim korisnicima. Sto se obracunskog perioda tice, ne vidim kako bi to moglo da bude razlog da se na promenu brzine ceka do prvog u mesecu jer ce cene interneta ostati iste, samo ce brzine ici gore. Radi se o prostom pilicarenju lopova iz lelekoma koji hoce da usicare jos koji dan na ovim brzinama koje nam daju. Ovo je pravi potez SBB-a i najvece povecanje koje se do sada desilo ali ne zaboravimo da i sa ovim povecanjem i dalje imamo najsporiji internet u okruzenju i da na Kosovu imaju 6Mbit + 50TV kanala + VoIP za istu cenu koju korisnici SBB-a placaju za paket od 3Mbit. Moralo bi da dodje do jos jednog dupliranja brzina u narednih 6 meseci pa da uhvatimo korak sa susedima. Uostalom ne zaboravite da u Hrvatskoj na svakih 6 meseci "povecavaju brzine te smanjuju cijene". Nadam se da ce SBB uskoro dobiti sopstveni link prema inostranstvu a onda ce konkurencija uciniti svoje.

Rekoh ja njemu za SBB, a on ce meni:
-Mi nemamo informaciju da je Sbb duplirao net i mi nudimo adsl, a ne kablovski inernet. Verovatno niste dobro informisani u vezi njihovih paketa i brzina:p
strasno.
Sad im treba poslati novi SBB cenovnik na mail pa da proucavaju..

Svako odugovlacenje povecanja na ADSL-u smatram cistom kradjom.

Ako Telekom :-devil-: u novim paketima poveca DL a upload ostane isti, to bi znacilo da su otvoreno PLJUNULI U LICE GRADJANA SRBIJE.:mad:

...Ako Telekom :-devil-: u novim paketima poveca DL a upload ostane isti, to bi znacilo da su otvoreno PLJUNULI U LICE GRADJANA SRBIJE.:mad:
Što ne bi bio prvi put. I biće tako još neki period. Nego da se okrenemo racionalnom...

Telekom, a i ostali ISP, bi trebalo da ponude povećanje i download i upload brzina. Potpuno je besmisleno povećati download a upload ne dirati. Prilično sam siguran da će obe brzine biti duplirane za sve pakete. To je jedino racionalno.

ajd ljudi opustite se nije pitanje zivota ili smrti... do juce ste pljuvali svi sbb a likovali adslu, sad obrnuto... bice promena svuda

Šta ima sbb da duplira (ako dobiju taj linak), ponudiće neke drugačije pakete po drugačijim cijenama, tipa 1/1mbit 1mbit/512, 10/1mbit....

a što se tiče telekom vs. sbb osim što je dupli upload i download za iste pare, na to dodajte još 20-ak % zbog gubitaka na adslu :banana:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno