vuk204
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.08.2002
- Poena
- 620
UFF, odakle da pocnem... od februara od kako sam na SBB-ovom kablu imam problem sa rekonektovanjem modema po isteku DHCP leas-a. Rekonektovanje traje sekund, ali dovoljno da ispadnem iz bilo kog online sadrzaja koji u tom trenutku koristim [prekida ftp download, online igranje i sl.] Problem sam resio manuelnim unosenjem svih parametara [ IP, subnet mask, gateway i 1 i 2 DNS], ovo je funkcionisalo par meseci perfektno, sa tim sto bih po isteku dinamicke IP adrese [ otprilike na 10-tak dana ] vratio podesavanja na automatic, prepisao nove parametre, i ponovo ih manuelno uneo. Na sve moje reklamacije, odgovarano je kako je kod njih sve u redu, istestirali su modem, on je ok i da je u pitanju virus, lose instaliran win i sl. gluposti. U toku prosle nedelje, nekoliko je puta nestajala struja u mom kraju, posle cega nisam imao konekcju neko vreme. Da napomenem da je tada i moj komp popio jedan restart jer UPS nije stigao na vreme da se prebaci. Od onda vise ne mogu da automatski od DHCP-a dobijem adresu, stoji na konekciji zuti trougao i poruka limited or no connectivity, a na statusu invalid IP, jedino pomaze da manuleno unesem IP adresu, ali metodom slucajnog pokusaja, ubacujem poslednje tri cifre random iz opsega 50-200 dok ne utrefim da imam net. Ovakva konekcija je ogranicenog trajanja, nekada 1 nekada 5-6 sati; takodje, od onda, prilikom prebacivanja sa manuelnog unosa IP-a, na automatski i obratno, Win sada trazi restart da bi primenio promene, sto ranije nije bio slucaj. Reinstalirao sam drajvere za plocu, bez uspeha. Nabavicu do kraja dana ruter, da ga stavim izmedju kompa i modema, cisto da iskljucim mogucnost da je moja mrezna pogresno instalirana, ali stvarno bi mi trebali saveti po ovom pitanju. Reinstalacija Win?
Poslednja izmena: