Šta je novo?

SBB D3 vs Telekom Open IPTV

Slika na D3 nikako ne može da bude bolja od one na IPTV-u. Domaći kanali (Prva i Happy npr.) imaju na IPTV-u 99% kvaliteta izlaznog signala.
Bolje od IPTV-a (za domaće kanale) nećete dobiti.

Kod SBB-a je malo komplikovanije i moguće je da se signal par puta enkoduje dok dođe do D3 receiver-a. Meni su itekako vidljivi znaci kompresije na D3 i pitanje je koji bit rate SBB koristi za domaće SD kanale u D3. Situacija je još gora u Totalu i tu je slika u najmanju ruku žalosna.

Što se tiče HD-a kod SBB-a tu sam direktno poredio History HD na D3 i taj isti History na satelitu i razlike se zanemarljive.

Da napomenem da sam za IPTV govorio o signalu iz njihovog enkodera, moguće je da signal iz njihovog STB-a zbog analognog izlaza u kombinaciji sa nekim televizorima da malo lošiju sliku.

zdravo svima.
zivim u austriji i imam plazmu v20 zanima me da li novi risiveri koje nudi total tv mogu da prikazu pun kvalitet slike koji sam do sad imao gledajuci nemacke i austrijske programe.

SAmo tri kanala su HD, Eurosport 1,2 i Nat.geo

Slika na D3 nikako ne može da bude bolja od one na IPTV-u. Domaći kanali (Prva i Happy npr.) imaju na IPTV-u 99% kvaliteta izlaznog signala.
Bolje od IPTV-a (za domaće kanale) nećete dobiti.

Kod SBB-a je malo komplikovanije i moguće je da se signal par puta enkoduje dok dođe do D3 receiver-a. Meni su itekako vidljivi znaci kompresije na D3 i pitanje je koji bit rate SBB koristi za domaće SD kanale u D3. Situacija je još gora u Totalu i tu je slika u najmanju ruku žalosna.

Što se tiče HD-a kod SBB-a tu sam direktno poredio History HD na D3 i taj isti History na satelitu i razlike se zanemarljive.

Da napomenem da sam za IPTV govorio o signalu iz njihovog enkodera, moguće je da signal iz njihovog STB-a zbog analognog izlaza u kombinaciji sa nekim televizorima da malo lošiju sliku.

U SBB mrezi (Beograd) signal na d3 ide 8MBit. Kod mene IPTV standard (uzeo neki dzabe period pocetkom godine a imao vec sbb, bilo kod mene mesec dana pa im vratio) bio drasticno losiji nego d3. Koliko vidim i kod drugara ,u Beogradu barem, IPTV je slabiji od SBB. HD ne znam. To ima dosta veze sa paricama koji ti dolaze iz linije. Ako su stare bakarne nema teorije da dobijes vise od 4 MBita signal. Drugar hteo da placa onaj njihov net najskuplji paket od 16 Mbit. Krenuo jedan mesec nije moglo vise od 7 Mbit. Izasli mu na teren i rekli zbog stanja linije nema svrhe da uzima taj paket. Dok ne zamene svuda optiku za telefonske linije u globalu mislim da ce kabl biti bolji.

U SBB mrezi (Beograd) signal na d3 ide 8MBit.

Nema šanse. Košava/Happy na SBB enkoderu je podešena na 5 Mbps za video, to znam jer sam tamo radio. Ne verujem da je na drugim televizijama drastično veća razlika. Ovaj signal se posle enkodera dekoduje u verovatno analogni signal i posle ko zna još koliko puta konvertuje/enkoduje.
Na primer Prvu (FOX) SBB uzima sa 12.5 W i ona tamo ide u 6 Mbps. 8 Mbps za MPEG 2 je overkill i ne verujem da se igde koristi za distribuciju do korisnika taj bit rate.

IPTV se enkoduje samo jednom i taj signal iz enkodera stiže direktno do korisnika u izvornom obliku. Taj strim od 2,5 Mbps (h.264) sam direktno poredio sa živom slikom na TV gde sam radio i veruj mi da razlike bukvalno nema.

Prva više nije na 12.5W

Vrh Dno