Šta je novo?

SBB D3 prijemnik i Monitor pomoc!

M~M~O

Cenjen
Učlanjen(a)
18.12.2009
Poena
169
Postovanje svima,
Hteo bih da zamenim resiver od sbb-a za neki noviji njihov koji ima hdmi,
Jel moze to tako da se poveze direktno na monitor koji ima hdmi i da uzivam ili monitor mora da ima i tv tjuner u sebi?
Hvala unapred

Dovoljan ti je obican monitor, bez tjunera. Funkciju tjunera obavlja kablovski risiver. Razmisli samo kako ces da pustis zvuk, ukoliko monitor nema zvucnike.

Pozdrav

Poslednja izmena:
@M~M~O
Da bi zamenio risiver moraš i da zameniš paket tj da dodatno plaćaš godišnje minimum 25 evra

@rafiki
Jesi li 100% siguran damu netreba ugrađena tv kartica?

Ukoliko risiver sa HDMI izlazom poveze HDMI kablom direktno na monitor sa HDMI ulazom, ne treba mu nikakva tv kartica. Stavise, da bi gledao kablovsku TV, ne treba mu ni racunar. Jedino sto mu treba je uredjaj koji ce emitovati zvuk: ili zvucnici sa monitora (ukoliko monitor ima ugradjene zvucnike i moze da emituje zvuk koji dolazi preko HDMI-ja) ili neki eksterni audio sistem (mini linija, audio risiver, itd...) koji ce odgovarajucim kablom (audio, S/PDIF, ...) da poveze sa risiverom.

Pozdrav

Računar mu definitivno nie potreban pričamo o TV. Ali iskreno prvi put čujem da izlaz sa risivera pomoću HDMI može diektno na monitor

Zasto ne bi moglo, kao sto rece prethodni kolega, samo treba da obezbedi kako ce mu se emitovati ton...

Zanima me ovaj setup, posto prakticno eliminise potrebu za tv karticom sa kojima nikad nisam bio zadovoljan u proslosti... Kako izgleda slika u komparaciji sa tv-om?

nemaju risiver na stanju :(
cekacu jos koji dan pa cu mozda da uzmem preko neke veze ako bude moglo onaj sto moze da snima dvr....
nadam se da ce raditi...mada kome god sam ovo ispricao rekao mi je da ne moze 90 pct,ja iskreno mislim da moze bez tjunera.
Ima li neko ko je ovo probao ili moze da proba...pomoglo bi L)
Hvala i pozdrav

nemaju risiver na stanju :(
cekacu jos koji dan pa cu mozda da uzmem preko neke veze ako bude moglo onaj sto moze da snima dvr....
nadam se da ce raditi...mada kome god sam ovo ispricao rekao mi je da ne moze 90 pct,ja iskreno mislim da moze bez tjunera.
Ima li neko ko je ovo probao ili moze da proba...pomoglo bi L)
Hvala i pozdrav

Vec su ti odgovorili, ali evo da ti i ja kazem. Koristio sam neko vreme SBB D3HD sa monitorom iz potpisa, a zvuk je isao preko HIFI pojacala/zvucnika.
I na tv-u se ne koristi ugradjeni tjuner za signal sa HDMI ulaza.

Vrh Dno