Šta je novo?

SBB D3 i TV sa DVB-C prijemnikom?

bata87

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2010
Poena
229
Posto se ne razumem bas u ove TV tehnologije, pitao bih neke clanove (koji se razumeju u ovu problematiku) da li je moguce uzeti D3 (digitalnu televiziju) kod SBB i to prikljuciti na TV sa DVB-C tuner-om. Zanima me da li moram da uzimam one njihove prijemnike ili mogu to lepo nakaciti na svoj TV i samim tim ne placati onih 200din mesecno za iznajmljivanje njihovih "digitalnih" prijemnika?

moras da uzmes njihov risiver jer su lopine

Znao sam... Zemlja Srbija sta reci. Hvala na odgovoru ;)

To što uzimaš kod sbb nema blaga veze sa digitalnom televizijom jer dobijaš rezoluciju od 576 dakle daleko je 1900, druga stvar nemaš ni jedna hd kanal

pa brate ja imam tv sa modulom za karticu i nemogu da koristim jer su p.... uparili karticu i risiver tako da moram daimam budjavi sbb risiver al valjda ce doci jos neki provajder pa ce biti bolje poz

Neće. Moglo je to kod KDS-a u NS (ne ovog poštinog) i ukinuli su čim ih je preuzeo SBB. To rade da se kablovska ne bi "krala" i delila među komšijama uz plaćanje samo jednog računa. Ove kartice što se turaju direkt u TV mogu lako da se kloniraju i to njih boli.

To što uzimaš kod sbb nema blaga veze sa digitalnom televizijom jer dobijaš rezoluciju od 576 dakle daleko je 1900, druga stvar nemaš ni jedna hd kanal
Odakle tebi da nema HD kanala??? Ima ih 13 od kojih ja pratim 12, sem HBO HD. Ako bilo ko uzima D3 kod SBB-a, savetujem da preskoci SD resiver, i uzme ili HD ili DVR. SD se ocajno pokazao na LCD televizore.

Na samom SBB sajtu se moze videti pomenuta ponuda HD kanala. Nije wow ali je najbolja na nasem trzistu.

I kad pogledah cenovnik - smrznuh se :) Sta radi monopol na trzistu

Odakle tebi da nema HD kanala??? Ima ih 13 od kojih ja pratim 12, sem HBO HD. Ako bilo ko uzima D3 kod SBB-a, savetujem da preskoci SD resiver, i uzme ili HD ili DVR. SD se ocajno pokazao na LCD televizore.

HD kanala ima u HD paketu a pokretač teme je pitao za D3 koji kao osnovni paket, nema hade.

Odakle tebi da nema HD kanala??? Ima ih 13 od kojih ja pratim 12, sem HBO HD.

Kao prvo ti u osnovnoj ponudi nemaš digitalne kanale iako s ereklamira kao digitalna televizija . (tačka)

Kao drugu čak ni kupovinom tj iznajmljivanjem HD risivera nedobijaš pomenute kanale . (tačka)

Kao treće imaš mizeriju od broja kanala ali sa digitalnim risiverom i dodatnom cenom iznosi mnogo više od ove pominjanih 200 dinara jer prvo ide priključna taksa 3000 dinara plus 300 dinara iznamljivanje prijamnika mesečno plus 400 dinara HD kanali mesečno i plus naravno osnovna pretplata 910 dinara mesečno

savetujem da preskoci SD resiver, i uzme ili HD ili DVR. SD se ocajno pokazao na LCD televizore.
Ovom rečenicom si pokazao d ati nije baš jasno št asma napisao pa ću ti ponoviti:

SD se očajno pokazao na LCD TV koji imaju uglavnom rezoluciju 1900 a na Sd je više od 3 puta manja tek sa HD risiverima dobijaš nešto bolju sliku a pravu tek dodatnim zakupom pominjnih 12 kanala + dodatna cena za HD HBO

Poslednja izmena:
^Ocigledno ti ne kapiras neke stvari, kako SD rezoluciju od 576i, kakvu emituju sve televizije (sem HD), ocekujes od SBB-a da ti prebaci u HD rezoluciji da bi tebi slika bila digitalna??? Stvarno ne kapiram, pa nisu oni madjionicari!!! Emituju digitalnu sliku kakva im se preko optike iz odredjene televizije dopremi, to sto nije HD rezolucija ne znaci da nije digitalna televizija! Ti mislis kada krene DVB-T2, da ce svi kanali biti u HD-u da bi po tebi bili digitalni??? Za HD reciver savetujem ljude da je bolja slika jer sam resiver radi upscaling i SD kanala pa oni mnogo bolje izgledaju nego sa SD resiverom preko skarta. Ako nemas iskustva sa digitalnom televizijom, i ne znas sta je SD a sta HD, i ne znas da je sve to digitalna TV, predlazem ti da malo Googlujes (nadam se da znas bar to da radis)...

^Ocigledno ti ne kapiras neke stvari, kako SD rezoluciju od 576i, kakvu emituju sve televizije (sem HD), ocekujes od SBB-a da ti prebaci u HD rezoluciji da bi tebi slika bila digitalna??? Stvarno ne kapiram, pa nisu oni madjionicari!!! Emituju digitalnu sliku kakva im se preko optike iz odredjene televizije dopremi, to sto nije HD rezolucija ne znaci da nije digitalna televizija! Ti mislis kada krene DVB-T2, da ce svi kanali biti u HD-u da bi po tebi bili digitalni??? Za HD reciver savetujem ljude da je bolja slika jer sam resiver radi upscaling i SD kanala pa oni mnogo bolje izgledaju nego sa SD resiverom preko skarta. Ako nemas iskustva sa digitalnom televizijom, i ne znas sta je SD a sta HD, i ne znas da je sve to digitalna TV, predlazem ti da malo Googlujes (nadam se da znas bar to da radis)...

Dečko kontradiktoran si samom sebi a ja sam gorti što pokušavam neke stvari da ti objasnim. Kao prvo digitalna televizija kao što joj samo ime kaže nepodrazumeva analogne priključke kakve imaju sd sbb risiveri. Kao drugo Sbb dovodi korisnike u zabludu sa kristalno jasnom slikom koja je očaj zbog male rezolucije.

A kao treće minimalno što su mogli da urade je upscaling sa kvalitetnijim risiverima.

Ako ti i posle ovoga nije jasno i ako i dlaje misliš kako je SBB ok onda je najbolje da pošalješ pismo podrške SBB, a ja sma završio ovu diskusiju

Digitalna televizija je jedno, a rezolucija slike nešto drugo, čisto da razjasnimo:)....SBB nema ni jedan kanal u 1080p rezoluciji, ali to nije problem do SBB, jer koliko je meni poznato osim Myzen tv ( a i to je pod znakom pitanja, mada moj TV napiše da prima 1080p signal:D ) ne postoji ni jedan satelitski kanal koji emituje u 1080p, samim tim ni SBB ne može da ima 1080p jer nema odakle da ga preuzme. Ako hoćete full HD onda su tu BR čitači ili mkv fajlovi.

Što se tiče kvaliteta cisco risivera koje daje SBB oni jesu krš, ali su digitalni jer koriste taj metod prenosa signala....prosto i jednostavno...

Pokretač teme je pitao za D3 a D3 ne podrazumeva Cisco receiver već onaj Echolite koji ima samo analogne izlaze. Možda u njega stiže nešto digitalno, ali od njega do TV-a je sve analogno.

Za bilo šta više od toga, potrebna je doplata.

Mislim da SBB sada daje samo cisco risivere. Ja sam bar, dobio cisco Z3375 za običnu D3. Naravno da u njega kanal stiže digitalno, ali on ima samo scart priključak, tako da se signal u tv prenosi analogno, ali to je sasvim dovoljno za SD rezoluciju slike od 576i. Korisnici HD usluge takođe dobijaju cisco risiver ali HD model koji ima hdmi priključak. Ja sam želeo da razjasnim da digitalna televizija nije isto što i HD rezolucija...

Poslednja izmena:
Dobro, bio Cisko bio Echolite, D3 prijemnik ima samo analogne izlaze. Dakle, u TV ulazi analogna televizija. Bilo već mnogo priče ovde na Benchu oko toga kako SBB zove i kako reklamira svoju D3 uslugu pa da to ne ponavljamo. Do receivera ide digitalno. Od njega do tevea analogno, osim ako uzmete (doplatite) i HD paket i tada dobijate HD receiver koji ima HDMI i koji omogućava da i ta zadnja karika bude digitalna.

A pitanje pokretača teme je bilo može li bez njihovog receivera. Odgovor je da ne može.

Kao drugu čak ni kupovinom tj iznajmljivanjem HD risivera nedobijaš pomenute kanale . (tačka)

Ovaj deo mene interesuje.Daklem nosio sam se mišlju da kupim ,recimo : http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2904177_-raptor-dyon.html Ti hoćeš da kažeš da to ne činim jer mi taj risiver nece služiti svrsi što se tiče poboljšanja kvaliteta slike koju dobijam od kablovske televizije? Ne znam da li sam bio jasan,imam http://pcpractic.rs/proizvodi/lcd-i...ps-tv-32-led-philips-32pfl3517h-full-hd-smart i do skoro sam imao D3 preko SBB,SAD VIŠE NEMAM jer sam im vratio risiver ,jer hoću da kupim dvb-c risiver ,koliko sam te razumeo tvoj savet je da ne kupujem jer necu imati digitalan prijem kablovske televizije?Ako je to zaista tako interesuje me da li mi možeš reći DA LI I KADA će to moći u Srbiji?

Vrh Dno