Šta je novo?

SBB D3 i HD

thebaltaszar

Cenjen
Učlanjen(a)
02.02.2010
Poena
169
Posto vidim da nema vise teme o sbb-u ovde, odlucio sam da otvorim i da podelim iskustva sa ostalima.

Da li neko ima problem sa "video na zahtev" i HD kanalima???

Nisam jedini koji ima ovaj problem, ali problem je definitivno do risivera. Prilikom promene sa HD na SD kanale, risiver se često restartuje. Dva puta su mi menjali risiver, a onda sam i ja digao ruke i od SBB i od SD kanala. Sa samim HD kanalima nema nekih problema (neki se žale na titlove, ja ih ne konstatujem uopšte).

Ti neki sam ja? Pa kako da ne kostatujes titl na HD kanalu koji trebad a se gleda blizu a pravljen po starom "srpskom" obicaju za crt tehnologije kada sedis pola kilometra od ekrana? Da moze kao na svakom normalnom HD dig kanalu da se ukljuci i iskljuci po potrebi ok ali ne.... mozgovi iz SBB su nalepili prevod kao na "starom, dobrom" RTS!

Već dugi niz godina ne koristim titlove, a i kada ih ima na ekranu, jednostavno ih ignorišem, ne primećujem.

Da.... ali opet ti oduzimaju deo slike koji kod ovih megalomanskih nije mali.

Sta da kazem osim da je ova digitalna tv za njih jedna velika institucija. Ljudi bre idu u svemir a oni neumeju da se snadju sa digitalnom tv. Ja sam njihov korisnik od maja meseca ove godine i ako mi je za ovih nekoliko meseci bar 10 dana sve ukupno radilo sve kako treba. Svaki dan prekidi u signalu, ne rade mi neki kanali na koje sam pretplacen (super HD mix) a redovno siplacujem svoje racune. Ovo je jedna velika sramota!!!

A jesi li ih zvao da prijaviš probleme. I kod mene je bilo problema. Prekidi, neki kanali više nisu radili nego što jesu, kockice u slici.

Bio njihov majstor, prikačio nekakvu skalameriju i reče, stvarno slab signal... ...ispostavilo se da je u jednom razdelniku u hodniku zgrade bio loše zategnut konektor. Čim je majstor to mrdnuo, sve je proradilo kako treba. A nije bilo nikakvih problema na analognoj TV.

Problem da je onaj CISCO receiver đubre neviđeno ostaje. Ali slika radi.

Naravno da sam zvao, zovem od samog pocetka i dolazili su i cackali i dalje po starom.

Meni slika konstantno secka na digitalnoj a na analognoj radi ok.Reklamirao sam vise puta i uvek brzo dodju ali je problem ostao.Cak je sad kad se gleda program uvece jos gore nego pre.Neki kanali bukvalno ne mogu da se gledaju.Koristim cisco sd risiver.Kad god su dolazili majstori i merili signal uvek je po njima bio dobar.A slika i dalje konstantno secne na svakih mozda minut.A za uvece da ne govorim.Jos uvece kad pustim neki film da se skida sa torenta neki kanali postaju negledljivi,mislim na prvu tv,hrt1,hrt2 happy itd.

Neznam za HD ali ima njihov Sd risiver i to je sramot akakav je kvalitet slike. KAd ga isključim dobijem bolju sliku nego preko njega. Da ima udruženja potrošača nebi ljudima uvaljivali ovako nešto pod plaštom digitalne televizije

Postoji i udruzenje potrosaca, cak sam se i njima obratio. A da, evo ga veci treci dan kako prijavljujem reklamaciju i ekipa se ne pojavljuje. Izgleda da su digli ruke od mene!!! BRUKA!

Ja otkad sam napravio svoju listu kanala i nju koristim ne secka vise. Ima nekih 35 kanala, nemam HD, obican onaj risiver.

Ja opet reklamirao i dosao njihov serviser i ja mu kazem da su mi kanali negledljivi kad ukljucim torente i on covek kaze imam resenje za to.Doneo mi neki veci razdelnik ili pojacivac signala i stavio izmedju risivera i modema i za sada da ne ureknem slika mi je dosta bolja nego ranije.Bar moze da se gleda i vise ne secka.A dok mu nisam rekao to da mi se cini kad upalim torente da je slika losija covek je sve proverio i kaze da ne zna sta moze da bude problem.Kaze signal je odlican,sum takodje.Merio na nekom instrumentu.Eto sasvim slucajno resismo problem zajednickim snagama.

Ja imam Total i SD resiver i za SD slika je ekstra, ako hoću HD moram i da platim taj resiver tako da mislim da imate problem jer HD gledate preko SD, pa vam zapucava jer klasičan D3 ne može to da isprati.

Dobro, izvinjavam se. Ali stvarno ne razumem šta je Đorđe hteo reći.

Meni HD na SBB-u radi sasvim ok. Slika je dobra. Ali baguje njihov HD receiver koji se malo malo pa resetuje, koji ima tupav user interface, na kojem ne mogu da sortiram kanale kako ja hoću, koji ima ogroman menu koji pokriva po ekrana i stoji jako dugo.... bla. bla bla. Ali slika radi.

Ne znam ni ja jer HD kanale mozes gledati jedino preko HD risivera. Nego, zar ne mozes napraviti listu od 80 kanala sa redosledom po zelji?

Naravno da je moguce napraviti listu, samo odes u meni udjes u liste, kliknes zeleno dugme i kreiras listu

Dobro, izvinjavam se. Ali stvarno ne razumem šta je Đorđe hteo reći.

Meni HD na SBB-u radi sasvim ok. Slika je dobra. Ali baguje njihov HD receiver koji se malo malo pa resetuje, koji ima tupav user interface, na kojem ne mogu da sortiram kanale kako ja hoću, koji ima ogroman menu koji pokriva po ekrana i stoji jako dugo.... bla. bla bla. Ali slika radi.

Šta je tu nejasno, kažem da sam na Totalu, što znači da se ne razumem puno u D3 ali povlačim paralelu sa Totalom i kažem da kod nas da bi gledao HD moraš imati i HD resiver, ja imam standard digital SD, pa dolazim do zaključka da je vama SBB pustio HD signal na D3 koji je standard digital i zbog toga vam trokira. Ne tvrdim ništa samo pretpostavljam da je to ustvari SBB navlakuša da uzmete jači resiver tj. HD D3. ,)

D3 je samo naziv koji SBB koristi za jednu od svojih usluga. HD je "pustio" u svoju mrežu koriščenjem standardnih tehnologija za kablovsko emitovanje slike visoke definicije, i to se može gledati ukoliko se ima HD prijemnik. Pošto su kodirali signal, mora biti njihov prijemnik. Time izbegavaju "krađu" kablovske i dobrosusedsku podelu troškova među komšijama.

Šta znači "pustio HD signal na D3 koji je standard digital" ...?!?

Brate, HD je pušten na standard digital tehnologiju, na kom jeziku da ti nacrtam?!?
Druga stvar, da li vi gledate HD putem skarta koji je SD ili putem HDMI kabla i treća stvar, kakav TV imaš, analog ili digital?

1. HD slika nemože na SD risiver
2. Za HD sliku potrebna je digitalna veza (HDMI)
3. HD risiver nema skart
4. Za gledanje D3 HD, potreban je HDTV (sa HDMI)

Brate, HD je pušten na standard digital tehnologiju, na kom jeziku da ti nacrtam?!?
Druga stvar, da li vi gledate HD putem skarta koji je SD ili putem HDMI kabla i treća stvar, kakav TV imaš, analog ili digital?

HD receiver dobijen (iznajmljen) od SBB-a sam povezao HDMI-jem na savremeni LCD fullHD televizor. I HD program priman od SBB-a radi veoma veoma dobro. Slika je vr' i jeste HD (high definiton, prevodi se kod nas kako visoka rezolucija i slika je veličine 1920x1080 piksela). Televizor je tako i prijavljuje.

Kroz skart se, naravno, ne može gledati HD.

I dalje ne razumem šta znači "HD je pušten na standard digital tehnologiju". Skraćenica SD ne znači standard digital nego standard definition. HD (high definition) ne može biti pušten na SD jer SD nije HD. Jel?

Nemoj da se ljutiš, ali ti si kanda pobrk'o neke pojmove.

Poslednja izmena:
Šta da ti kažem, vidim da si pro, šta ja znam od svega toga. ,)

Pozdraz drugari.... Zanima me sledece da li je bolja slika na SBB D3 ili na telekom IPTV, obe usluge su TZV digitale, gde nema ni D od digitalne slike.

Samo me zanima gde je bolji kvalitet slike na SBB " digitali " ili na IPTV-u???

Hvala i pozdrav.

Imao sam IPTV SD a imam D3 HD.... preko HDMI bolje je slika na SD kanalima, HD kanali naravno da su neuporedivo bolji. Ne znam kako se ponasa IPTV HDMI box.

Probao sam IPTV SD i SBB D3 SD i HD, prednost SBB-u.

Nazad
Vrh Dno