Šta je novo?

SBB biser

• Začetnik teme Začetnik teme drpiga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

drpiga

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
620
U najnovijem kablovizoru u opisu servisa sa skidanje mp3 muzike,Napster,Itunes itd. autor tekasta izmedju ostalog kaze,citiram:
Sa brzim kablovskim internetom,kakav nudi SBB,snimanje pesama obavi se za nekoliko minuta.Na dial-up rezimu,od 5 kilobajta u sekundi,za skidanje pesme od pet megabajta treba skoro tri sata!!!!!!!!
Naravno ove znake uzvicnika sam ja stavio...
E pa pitam ja vas sta je od sledeceg tacno:
1.Da li ovaj sto ovo pise nema pojma,
2.Da li ovaj sto pise namerno to radi
3.Da li ovaj sto pise toliko potcenjuje znanje korisnika interneta u zemlji Srbiji

Sva tri odgovora su blizu istini,kad bih realno pogledao glasao bih za odgovor 1,ali da se ne zaletim neka bude pod 3

Pa normalno je da ce da laze da bi bolje prodao svoj "produkt" ,sto kaze filip to je marketing. I ja mislim da je odgovor pod brojem tri jer smatraju da su ljudi glupi i da kupuju kompjutere samo da bi imali lepsi monitor od komsije. 🙂 Sto je nazalost u mnogim slucajevima i tacno ...smrc 🙁
Da ispravim ove iz SBB-a ja na dial-upu pesmu od 5 megabajta skidam za nekih 40 do 50 minuta i to preko matore centrale :d 😀 :d
P.S. Ma da...odgovor pod brojem dva je veoma primamljiv :d

W32.Pinfi je napisao(la):
Pa normalno je da ce da laze da bi bolje prodao svoj "produkt" ,sto kaze filip to je marketing. I ja mislim da je odgovor pod brojem tri jer smatraju da su ljudi glupi i da kupuju kompjutere samo da bi imali lepsi monitor od komsije. 🙂 Sto je nazalost u mnogim slucajevima i tacno ...smrc 🙁
Da ispravim ove iz SBB-a ja na dial-upu pesmu od 5 megabajta skidam za nekih 40 do 50 minuta i to preko matore centrale :d 😀 :d
P.S. Ma da...odgovor pod brojem dva je veoma primamljiv :d
Mnogo sporo ti nesto radi taj net. U proseku bi trebalo da skidas 1 MB/5 min. Sto ce reci oko 30min za 5 MB. Ja sam na najstarijoj centrali u BG-u, sa sve regularno dvojnikom (to sada samo stariji clanovi znaju sta zaci 😀) i 33.6 internim modemom i prosek mi je ono gore navedeno...?

Jos smo i komsije, tek sada vidim 🙂
E da, da napomenem, ovo vazi za DL sa nekog http/ftp... uz normalnu brzinu, a ne za P2P (hvala bogu, nekad treba sat i nesto za 10KB sa http kad nece, a p2p opet moze jako brzo da radi, ali u proseku......)

Ali neverovatan je sistem marketinga SBB,mozda nema veze sa ovim,ali palo mi je na pamet pomezno najavljivanje kanala Eurosport 2,od pre neki mesec i to na ogromni broj zahteva gledalaca.Dovoljno je bilo upaliti teletekst Eurosporta i videti da taj kanal tek pocinje sa radom na mesto Eurosport News...

p.s.
Suzdrzao sam se da ne pomenem evroatlantski kanal NtvMir...

Brate, sad si me odusevio! Ja sam pizdeo zbog izjave "zbog ogromnog zahteva korisnika...", em znam da ih niko ne zove za ovakve gluposti em sam bio besan sto mi gase EurosportNEWS, taj kanal sam najvise gledao. Sad mi je lakse kad znam da esnews vise ne postoji....... Mada im jos nism oprostio sto vise nemam tv most :-devil-:

Da, marketing je čudo, ali ne bi smeli da obmanjuju raju.
Kod mene je zа 1h ~ 18Mb skinuto. Centrala Konjarnik.

barem je drugi deo rechenice tachan... za nekoliko minuta preko kabla dobijate mp3...

to ti je marketing... 50% istine i 50% lazhi... pa ko se primi...

dobro nisu reklamirali: ako koristite modem kupite Atje... brzhe tje vam raditi download... :wall:

Sad ce svi da kazu: "U,pa meni skida mnogo brze od 3 sata. Ipak ja necu da menjam moj dial-up kad je tako brz."

SBB se ne da opisati recima vise, zaista. Prvo sto im onaj jad i beda program (osecam da je neki shareware) za info kanal stalno iskace i to u windoze xp, stalno vidim onaj prozor sa greskom 🙂). Drugo, lazu da su omogucili internet u delovima grada koje su okacili 28. februara. Trece, ignorisu moje mail poruke vec 4-5 dana. A ja bih samo da im dajem 7-8 puta vise para mesecno nego sada, ali dobro...

E borob, al' ga pogodi, ista nam je brzina, mislim da je to i maximum @56k.

Kad se setim vremena, 1 dan/1 album, prosto mi suze krenu od smeha. :d

Nazad
Vrh Dno