Šta je novo?

SBA na NVidiji

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
daklem
ustanovio sam da u svim zivim aplikacajima za merenje performansi i prikaz informacija o graf. karti postoji nesto sto se zove
Side Band Addressing - SBA i da kod mene stoji da je
capable ali je disabled...
sta dobijam ako ga enablujem i kako da to uradim?

Konf:
ASUS TUSL2-C bios 1011
iPIII 800 E
MSI GF2 MX 400 32Mb TV (MSI-8836 valjda)
512Mb
w98 i w2kpro

Pitanje je dali ta konkretna karta podrzava SBA. Ja sam na Eagle GF3 sa editovanim biosom ukljucio Fast Writes koji je takodje bio disabled (i time nisam dobio nista), ali cim bi ukljucio SBA karta je radila, ali nisam mogao da podignem driver. Mozes da probas pa da vidis da li radi i kako.
Nadji Nvidia Bios Editor, skini bios sa svoje karte i sacuvaj ga u fajl. Zatim ga edituj i ukljuci SBA, snimi pod drugim imenom, i onda flashuj. Ako radi ok, onda OK, a ako ne radi vrati stari bios.

Na KX7-333 ploci se SBA enable krije pod AGP sekcijom, opcija tipa enhance performance.

Meni je na tnt2 sba mogao da se uključi (recimo sa rivatunerom) ali sad kad sam ubacio mx400 ne može.
Odnosno kažem ja njemu 'force on' ali džaba :(

SBA

1.Pa trebao bi dobiti u brzini i nestabilnosti:)
2.Najlakse ces ukljuciti uz pomoc programa NVmax. Posle aktiviranja doticne opcije NE MORA da znaci da ce ti SBA i proraditi. Nisam uspeo da spoznam sta je presudni faktor u enablovanju SBA, ali sumnjam da su u pitanju ploce. Jer sa istom grafickom SBA ce na nekim plocama raditi, a na nekim ne.

Vrh Dno