Šta je novo?

SB Live

Splinter

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360 10750H/16/512
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
U pitanju je zvucna kartica, sB Live Value, model CT4670. problem je u tome sto vise ne daje zvuk na prednji desni izlaz... Inace, kartica izgleda ok, nijedan kondenzator nije naduvan ili nesto slicno...
da li je moguce da je do samom izlaza/jack-a, pa da uzmem i prelemim sa neke stare kartice jack??

PS. napominjem da nije do drivera, probano na dvije razlicite konfe...

Poslednja izmena:
Pogledaj unutra da li su svi kontakti kako treba, a moguće je da stvarno neki fali ili je samo kriv. Postoje bananice koje nisu baš po propisu pa su malo deblje i mogu da oštete priključak na kartici.

Drugi scenario je da je stvarno izlaz bacio kašiku, stvarno ne znam kako bez lemljenja ili osciloskopa da ispitaš stvar. Možeš da nalemiš privremeno sa donje strane kartice žensku utičnicu, ako se može prići kontaktima.

Pogledaj unutra da li su svi kontakti kako treba, a moguće je da stvarno neki fali ili je samo kriv. Postoje bananice koje nisu baš po propisu pa su malo deblje i mogu da oštete priključak na kartici.

Drugi scenario je da je stvarno izlaz bacio kašiku, stvarno ne znam kako bez lemljenja ili osciloskopa da ispitaš stvar. Možeš da nalemiš privremeno sa donje strane kartice žensku utičnicu, ako se može prići kontaktima.

ne znam kako bih gledanjem utvrdio jel' sve unutra u redu;)...
prelemicu rear out na front out pa vidjeti kakva je situacija...kad to odradim javljam kakva je situacija...

Ne razumem kako to misliš da uradiš? Kratak spoj da napraviš? Nisam siguran koliko je to pametno.

Ne razumem kako to misliš da uradiš? Kratak spoj da napraviš? Nisam siguran koliko je to pametno.

ma samo sam uzeo i odlemio zenski jack sa kartice od line in-a, i zalemio ga na mjesto line out-a (koji sam naravno prethodno odlemio)... medjutim, nista - situacija je ista, tj. opet nema zvuka na desnom kanalu...'ajd' bar sam utvrdio da nije do jack-a...
any other ideas??

'ebem li ga, mislim da si se već iscimao više nego što ta kartica vredi.

mozda nije bitno ali....
pre oko godinu dana sam kupio 5.1 zvucnike, i na digitalnom izlazu nije radio prednji desni. posle visesatne *******cije (malo je falilo da nosim zvucnike na reklamaciju) ispostavilo se da drajver ne valja. u pitanju je bio onaj kineski (ne secam se bas tacno kako se zove) k-pax ili tako nesto, drajver za creative live 5.1 digital. proradilo je tek kad sam uninstalirao kineza, stavio original creative drajver, pa o5 kineza preko svega. sad radi ok.
...eto pa ti probaj ako imas vremena.

mozda nije bitno ali....
pre oko godinu dana sam kupio 5.1 zvucnike, i na digitalnom izlazu nije radio prednji desni. posle visesatne *******cije (malo je falilo da nosim zvucnike na reklamaciju) ispostavilo se da drajver ne valja. u pitanju je bio onaj kineski (ne secam se bas tacno kako se zove) k-pax ili tako nesto, drajver za creative live 5.1 digital. proradilo je tek kad sam uninstalirao kineza, stavio original creative drajver, pa o5 kineza preko svega. sad radi ok.
...eto pa ti probaj ako imas vremena.

nope, nije to u pitanju, to sam prvo probao....

Nazad
Vrh Dno