Šta je novo?

SB live konflikt sa NF7!

IKS

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2000
Poena
619
Nikako ne mogu da nateram SB live da proradi na NF7 (cista).Iskljucio sam on-board audio,naravno,ali on mi u winXP na taskbaru pokaze ikonicu zvucnika koja "teperi" izmedju mute on/off.

WinXP detektuje karticu ali kad je pronadje i restartuje zakuca i nece da se inicijalizuje!Popravim to u safe modu (tu sam probao da instaliram) brisao,menjao,razni drajveri (i kx)!

Inace sam primetio da nforce driveri sa CDa uz plocu integralno ubace svoje audio drajvere? Mozda to pravi problem ali kako parcijalno instalirati bez audio drajvera?Imam jos PCTV i modem koji su regularno detektovani?

Menjao PCI pozicije,ostavljao zvucnu samu,vise sam istrosio manevarske mogucnosti....

HELP!!

Audio drajveri mogu da se deinstaliraju (iz addremove, odaberi da deinstalira audio...), ali ne vidim zasto ti to pravi problem... meni na nf7s i na jos jednoj nf7 kod druga koegzistiraju integrisani audio i live (ss mi se puno vise svidja od live, a live mi salje zvuk na tv u drugoj prostoriji), pa je sve ok...
Probaj mozda nove nvidia drajvere... nemam drugih ideja...

Probaj cistu instalaciju XP-a sa samo grafickom i Live-om recimo u trecem PCI slotu. Ako tako proradi, prvo instaliraj XP patcheve, pa DX, pa NF2 drajvere pa tek na kraju drajvere za Live-a i graficku (respektivno). Posle ubaci PCTV pa se igraj sa njegovim namestanjem.

Jos jedna sugestija: proveri koliki ti je +12V napon. Ako je osetno ispod 12V (11.3V-11.4V, ili jos nizi), velika je verovatnoca da je to uzrok problema.

Digao sam ruke!

Nece,pa nece sve sam probao, i napon je dobar...dugo nisam imao ovakvih problema sa hardverom,moj stari dobri Sb live!value radio je na svemu i svacemu i eto sada...za sada cu koristiti on-board sound...dok ne vidim sta cu...

IRQ - konflikt ...tacka .
Uradi kako te je valek savetovao .

Misa...

Znam da je IRQ konflikt :p naravno,pitanje resenja je bilo,sve sam probao i NECE da proradi!Probacu da dam svoj value bratu a od njega uzmem 5.1...

Moram priznati da sam nakon instalacije najnovijih NVidia drajvera sa audio aplikacijom prijatno iznenadjen kvalitetom zvuka MCP koji je daleko bolji od klasicnih Ac97 sistema. Znam da na NF7 nije SS zvuk, ali i ovo me prijatno iznenadilo,obzirom da mi je uvo "sviklo' sa SBlive!

Ne znam dali je neko probao proizvodjac je Realtek,i za sada mi zaista fino odradjuje posao,pa necu zuriti jos da nadjem 5.1 live! da probam ,)

Vrh Dno