Šta je novo?

SB Live! 5.1 + ASIO + LiveDrive multitrack recording?!?!

Arthur

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
609
Elem, ovaj se post nadovezuje na jedan stari o povezivanju dva lajva u cilju multitrack snimanja. U medjuvremenu sam odustao od toga, jerbo verujem iskusinijima, koji ukazuju na latenciju. Nabavio sam pomenute kX drivere (koji takodje nece da prepoznaju dva lajva), i u njihovom helpu naisao na, meni nejasnu, pricu o ASIO drajverima, koji, kako sam shvatio, upravo omogucavaju visekanalno snimanje preko jednog LIVE-ta, samo je (valjda!?), potreban externi LIVE DRIVE, pomenuti drajveri, i softwer koji radi sa njima. Pa idemo redom :
- DA LI JE TO STVARNO MOGUCE?
- Koliko kanala podrzava ta kombinacija sa live drajvom?
- Koliko sam drajv kosta?
- Gde mogu nabaviti ASIO drajvere, i koji softwer (osim CuBase-a) radi sa njima? KOliko je to kvalitetno (u smislu brzine rada, suma, latencije)?
- i poslednje,sto mi upravo pade na pamet, da li je moguce preko kX drivera naterati ga da snima sa razlicitih,vec postojecih, ulaza na lajv (mic,aux,line,modem,tv) u razlicite fajlove?

Mislim da ti je ipak jednostavnije i bolje da nabavis neku karticu tipa Delta 44, 66, 1010...

ne sumnjam da bi bilo bolje, samo ne znam za koje pare. Jel ima neko preporuku, sta od kartica koje omogucavaju multitrack recording vredi uzeti i za koje pare????????FX

Arthur je napisao(la):
Elem, ovaj se post nadovezuje na jedan stari o povezivanju dva lajva u cilju multitrack snimanja. U medjuvremenu sam odustao od toga, jerbo verujem iskusinijima, koji ukazuju na latenciju. Nabavio sam pomenute kX drivere (koji takodje nece da prepoznaju dva lajva), i u njihovom helpu naisao na, meni nejasnu, pricu o ASIO drajverima, koji, kako sam shvatio, upravo omogucavaju visekanalno snimanje preko jednog LIVE-ta, samo je (valjda!?), potreban externi LIVE DRIVE, pomenuti drajveri, i softwer koji radi sa njima. Pa idemo redom :
- DA LI JE TO STVARNO MOGUCE?
- Koliko kanala podrzava ta kombinacija sa live drajvom?
- Koliko sam drajv kosta?
- Gde mogu nabaviti ASIO drajvere, i koji softwer (osim CuBase-a) radi sa njima? KOliko je to kvalitetno (u smislu brzine rada, suma, latencije)?
- i poslednje,sto mi upravo pade na pamet, da li je moguce preko kX drivera naterati ga da snima sa razlicitih,vec postojecih, ulaza na lajv (mic,aux,line,modem,tv) u razlicite fajlove?

- Trebalo bi da radi sa jednim setom kx drivera...jednostavno ces vidjeti dodatne ulaze i izlaze...
- Onoliko koliko ih inace imas sa standardnim creative drajverima s tim da imas vecu slobodu i nezavisnost istih
- J.... li ga ne znam :)
- Po zavrsetku Kx instalacije imaces prijavljen ASIO 1 i ASIO2 drajver, koji mozes odmah koristiti u Cubase SX-u, Logic 5.0 ! Za Sonar ces takodje dobiti WDM drajvere a cini mi se i ista stvar je sa Reason-om !
Latencija je od 10 ms (govorimo o realnom kasnjenju) pa oko 15 -20 u sonaru...Ovo je TOTALNO upotrebljivo !
- Moguce je sve...samo bojim se da ce se oni koji imaju manje iskustva oko softvera i programiranja teze snalaziti (imaces gomile manjih problema koji nisu ne savladivi)

Najbolje je naravno istresti 200 eura i djelimicno rijesiti problem ...ostaje da se vidi da li je to i najpametnije !!!

Re: Re: SB Live! 5.1 + ASIO + LiveDrive multitrack recording

diviner je napisao(la):
- Trebalo bi da radi sa jednim setom kx drivera...jednostavno ces vidjeti dodatne ulaze i izlaze...
- Onoliko koliko ih inace imas sa standardnim creative drajverima s tim da imas vecu slobodu i nezavisnost istih
- J.... li ga ne znam :)
- Po zavrsetku Kx instalacije imaces prijavljen ASIO 1 i ASIO2 drajver, koji mozes odmah koristiti u Cubase SX-u, Logic 5.0 ! Za Sonar ces takodje dobiti WDM drajvere a cini mi se i ista stvar je sa Reason-om !
Latencija je od 10 ms (govorimo o realnom kasnjenju) pa oko 15 -20 u sonaru...Ovo je TOTALNO upotrebljivo !
- Moguce je sve...samo bojim se da ce se oni koji imaju manje iskustva oko softvera i programiranja teze snalaziti (imaces gomile manjih problema koji nisu ne savladivi)

Najbolje je naravno istresti 200 eura i djelimicno rijesiti problem ...ostaje da se vidi da li je to i najpametnije !!!

- Ovo valjda znaci da ASIO drajveri se dobijaju uz LIVE DRIVE??
- Mislio sam na konacan broj ODVOJENIH kanala za snimanje, tojest, u koliko ce razlicitih fajlova odjednom moci da se snima? Mutltitrack recording? Inace imam samo 2 kanala i to stereo levi i desni, i to je sve, jako malo mogucnosti za naknadno mixovanje.
- Poslednje pitanje je : Da li je moguce preko KX drivera snimati u odvojene kanale/fajlove odjednom BEZ Live Drivea? I KAKO?
- 200 evra zasta? i kakvo je to delimicno resavanje problema?

ne mogu verovati da nema vise ljudi na forumu koji se bakcu ovim stvarima!

:(

Re: Re: Re: SB Live! 5.1 + ASIO + LiveDrive multitrack recor

Arthur je napisao(la):
- Ovo valjda znaci da ASIO drajveri se dobijaju uz LIVE DRIVE??
- Mislio sam na konacan broj ODVOJENIH kanala za snimanje, tojest, u koliko ce razlicitih fajlova odjednom moci da se snima? Mutltitrack recording? Inace imam samo 2 kanala i to stereo levi i desni, i to je sve, jako malo mogucnosti za naknadno mixovanje.
- Poslednje pitanje je : Da li je moguce preko KX drivera snimati u odvojene kanale/fajlove odjednom BEZ Live Drivea? I KAKO?
- 200 evra zasta? i kakvo je to delimicno resavanje problema?

ne mogu verovati da nema vise ljudi na forumu koji se bakcu ovim stvarima!

:(

- Nikakve veze LiveDrive nema sa ASIO driverima...jednostavno ih nemas sa Creative Driverima...kX team ih je posebno napisao ...
Kao sto rekoh posle instalacije kX-a odmah mozes preci na koriscenje ASIO drivera u CUBASE, LAP i drugim VST hostovima...jednostavno odaberes kx ASIO u meniju
- Rekao sam ti vec...imaces odvojene ulaze...ukupno 2 na karti unutra (AUX+CD) i 2 vani (LINE +MIC)...Multitrack recording moras sam probati...nisam iskusio stvar...ali ukoliko ti je bas bitan multitrack recording moraces nabaviti mocniju kartu...o kakvom naknadnom mixovanju pricas....i za sta ti treba uopste simultano visekanalno snimanje...zar ne mozes stvar odraditi sekvencijalno (jedno po jedno snimanje)?
- odgovorio sam ti na ovo pitanje...nemam LiveDrive...ali pronadji na kX forumu postove one sto ih imaju pa procitaj...mislim da je nekima radio LiveDrive normalno...dok su neki ipak imali probleme
- moja greska...nisam se bas najbolje izrazio...ukoliko platis za zvucnu kartu 200E svi ovi problemi bi se trebali smanjiti na minimum (ostaju oni vezani za komp i softver...ali to nije tema)...imao bi namjensku kartu predvidjenu za upravo ovakve stvari (M AUDIO AUDIOPHILE 2496)....

Mozes da koristis multitrack snimanje........
Ali pod uslovom da na dva digitlana ulaza nakacis AD konverktor.
Postujem ti shemu odlicnog ADC....

Vrh Dno