Šta je novo?

SB Live!24-bit i Xwave Maestro 2 - NEMA BASSA???

litlledevil

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
304
Pozdrav svima, sad sam pretrazio ove forume i nisam nasao nista slicno mom problemu pa reko da pitam da mi ljudi koji i znaju nesto pomognu...

Naime koji dan sam kupio Xwave Maestro 2 5.1 zvucnike. Prezadovoljan sam - imaju i fm tuner koji moze da radi u 5.1.. :) naravno posto ce primarno biti povezani na racunar morao sam kupiti i zvucnu koja je ispala Creative Sound Blaster Live! 24-bit
Dok sam kupio kablove i konacno povezao proslo malo vremena i zivaca al sve je povezano.. Na softveru i njegovom testu svaki kanal (ukljucujuci i bas) je dobro povezan i RADI. E sad meni je jasno da pri pustanju mp3-a i divx-a, necu dobiti 5.1 zvuk sto se odma vidi... Al isto tako vidi se i razlika u novijim igrama i DVD-u... zapanjujuce... Problem je sto ni u jednom trenutku kada pustam preko AC3 ulaza (sa kompa), sem kada to nije softverski test, BASS NE RADI... sa tunerom radi odlicno... kablovi su povezani ok sto se vidi iz testa.... ne znam sta da radim al moje shvatanje je da nebitno dal tera 5.1 zvuk ili nesto drugo tipa 2.1 (mp3, divx) bass treba da radi!!! (kod mp3 rade prednji i centralni)...

Ponestalo mi je ideja i ne znam sta da radim... Svaki predlog je dobrodosao..

Inace ostatak konfig... je Asus-ova ploca N7N8X-X sa Nforce2 chipsetom...
ostalo nije posebno bitno za zvuk... O da i drajveri za SB Live! su 5.12

jel ti ukljuceno bass-redirection u control panel-u zvucne? mozda si pogresno povezao?

nije bilo, a bio sam ubedjen da sam probao i vise sam mislio zasto ne mogu da ukljucim bass booster...

sad radi sve savrseno....
hvala!! :) :)

Posto imam slican problem sa mojim JS9906 zvucnicima i Epox 8rda+ plocom kako i gde da ukljucim bass redirection ? Inace posto zvucnici imaju preklopnik za rad kao 4.1 i 5.1 u 4.1 modu imam bass ali mi ne radi centralni a u 5.1 radi centralni ali ne radi bass :wall:

Sredio sam da radi :,,: Trebalo je da u Surround settings cekiram Create LFE channel.

POzdrav,

Ne mogu da pomognem u vezi problema ali posto sam hteo da kupim XWave maetsro 2, molim za misljenje u vezi kvaliteta. Ono sto me posebno interesuje je kako zvuci FM tjener (5.1 mod?) i posto bih na njima ipak slusao i dosta muzike (CD, MP3), kako sve to zvuci? By the way, tek cu da kupim DVD/DIVX player ali bih voleo da pustam i audio CD-ove preko njega, Ili mozda da kupi9m posebno A/V receiver? Svaki predlog dobrodosao!

Sta ce ti risiver kada su zvucnici aktivni ? Moze, ali nema svrhe.

Vrh Dno