Šta je novo?

savrsena ploca za A64 3000-3500 !?

ironman

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Koja bi maticna ( kod nas) bila najbolji izbor za A64 3000!? I ako neko ima ili je probao da li je velika razlika izmedju 3000 i 3500 atlona. Zashto, pa valja se neka rasprava da li je bolje uzeti neku sli plocu i "jeftiniju karticu ili neku "obicnu i malo bolju kartu. Memorija bi bila sigurno 1G ili vishe, ali stvarno koja bi kombinacija bila naj za toliko i toliko para. :wall:
Razne novine pishu kako je bolja varijanta asus sli model,ali koja karta mada je i tu oko karti dosta cupavo.Vlasnici mocnih mashina dajte svoje mishljenje.
E sad, ne bi bilo loshe kad bi neko onako ok obrazlozio zashto ovo , a ne ono.
Ako znate i cenu za predlog cisto da thread bude koristan i ostalima
Thanx!

Verovatno mislis nas S939.Bolje da raspodelis sredsta i uzmes podjednako jaku maticnu i graficku...Posto je takvih kombinacija milion, a ja ne znam tacno koji bi ti odgovarao, neka model ostane za nekog drugog.Sto se tice proizvodjaca moze da bude EpoX, DFI, ABIT...

ironman je napisao(la):
Koja bi maticna ( kod nas) bila najbolji izbor za A64 3000!? I ako neko ima ili je probao da li je velika razlika izmedju 3000 i 3500 atlona. Zashto, pa valja se neka rasprava da li je bolje uzeti neku sli plocu i "jeftiniju karticu ili neku "obicnu i malo bolju kartu. Memorija bi bila sigurno 1G ili vishe, ali stvarno koja bi kombinacija bila naj za toliko i toliko para. :wall:
Razne novine pishu kako je bolja varijanta asus sli model,ali koja karta mada je i tu oko karti dosta cupavo.Vlasnici mocnih mashina dajte svoje mishljenje.
E sad, ne bi bilo loshe kad bi neko onako ok obrazlozio zashto ovo , a ne ono.
Ako znate i cenu za predlog cisto da thread bude koristan i ostalima
Thanx!

Generalno se brži (3500+) modeli Athlona64 bolje klokuju. Ako ti to nesto znači (ili ako ti ta mala razlika u taktu između pomenuta dva modela znači), onda treba ici na 3500+.

Samo MSI i eventualno DFI :) Meni se lično MSI vise sviđa, mada ako si okoreli OC ili te je zahvatila kriza srednjih godina :D, onda treba ici na DFI, iako sam primetio da ploce i nisu toliko vrhunske koliko se prica. O Epoxovim modelima za sad ne mogu nista da kazem, posto ni jednu nisam testirao.

Da li ces uzeti SLI varijantu ili ULTRA, to je posebna prica. Sve zavisi od tvojih potreba.

I koje su to novine? MIslim koje hvale Asus SLI? :)

ma novine su VIDI, kao tamo je best buy ta asus sli varijanta.
Kod nas je razlika izmedju 3000 i 3500 oko 70 evra , skoro pa dvd rezac. A ako tih 70 evra `ladno nakoklujesh sa 3000 -kom ispada logicno pazariti prvi!?
U moru ovih novih maticnih ploca kolebam se za koju varijantu dati pare.
Retko ko prodaje hardware da moze bash da iz iskustva da kaze to je tako i tako.
Recimo graficka karta, koje bi karte u najeftinijoj varijanti pasovale na SLI i kako to izgleda poredjeno na "obicnoj" platformi. Neki ortaci tvrde da je bolje uzeti jacu (dvoprocesorku) kartu,mada mislim da je to tek bacanje para jer sam svojevremeno kad je gtsultra bio 900dm ja bio naivan kupac( posle tri meseca izashle dve generacije kartica :wall: ). Zato i ovaj post. Mislim da je bolje imati jacu platformu ( procesor i plocu) , A grafiku srediti prema dzepu.
I sad kad pomenete neku plocu , memorija? Po karateristikama koja bi bila pravi set(setovanje,marka= para??).
Ovaj post bi mogao da bude mali guide za shoping za ovih nekoliko meseci.
Bilo bi ok da navedete "..bash taj i taj model za toliko i toliko para...."
Hvala svim dobronamernim dushama! :)

Poslednja izmena:
ironman je napisao(la):
ma novine su VIDI, kao tamo je best buy ta asus sli varijanta.
Kod nas je razlika izmedju 3000 i 3500 oko 70 evra , skoro pa dvd rezac. A ako tih 70 evra `ladno nakoklujesh sa 3000 -kom ispada logicno pazariti prvi!?
U moru ovih novih maticnih ploca kolebam se za koju varijantu dati pare.
Retko ko prodaje hardware da moze bash da iz iskustva da kaze to je tako i tako.
Recimo graficka karta, koje bi karte u najeftinijoj varijanti pasovale na SLI i kako to izgleda poredjeno na "obicnoj" platformi. Neki ortaci tvrde da je bolje uzeti jacu (dvoprocesorku) kartu,mada mislim da je to tek bacanje para jer sam svojevremeno kad je gtsultra bio 900dm ja bio naivan kupac( posle tri meseca izashle dve generacije kartica :wall: ). Zato i ovaj post. Mislim da je bolje imati jacu platformu ( procesor i plocu) , A grafiku srediti prema dzepu.
I sad kad pomenete neku plocu , memorija? Po karateristikama koja bi bila pravi set(setovanje,marka= para??).
Ovaj post bi mogao da bude mali guide za shoping za ovih nekoliko meseci.
Bilo bi ok da navedete "..bash taj i taj model za toliko i toliko para...."
Hvala svim dobronamernim dushama! :)

Pokazalo se da memorije sa TCCD cipovima najbolje leze AMD64 procesorima. Trebao bi u razmatranje da uzmes (ako si u mogucnosti) PQI Turbo ili neki G.skill. Moze da prodje i Corsair PC4400C25.

Sto se tice grafike. Ne znam koliki su ti prohtevi. Jedna 6600GT je sasvim ok kartica, a kasnije uvek mozes da dokupis jos jednu, ako ti porastu apetiti (ako vec insistiras na SLI). U suprotnom, idi na nekog ATI X800XL (barem bih ja tako uradio). Sasvim pristojna karta za normalne pare. Prema onome sto sam imao prilike da vidim, definitivno best buy.

Sa cenama bas i nisam upoznat, ali boze moj. Snacices se vec :)

Da rezimiramo ploce:

MSI K8N Neo4 Platinum
DFI nF4 Lanparty

ili

MSI K8N Neo SLI Platinum
DFI nF4 Lanparty SLI-DR (moze i bez R, odnosno dodatnog Raid-a)

Epox 9NPA+ ,nforce4,S939,SLI,PCI-e,1GB/s hyper transport........oko 150e
6600GT Club 3D,PCI-e.............................................................. 159e
Kingmax 2x512/500 HardCore.................................................oko 150e
AMD 64 3000+ Winchester S939................................................. 130e

I leeetiiiiiiii........ :banana:

Poslednja izmena:
A gde se 939 3000-rka moze pazariti za 130 EUR?

mihailo je napisao(la):

+PDV :S:

ironman je napisao(la):
Koja bi maticna ( kod nas) bila najbolji izbor za A64 3000!?

Ovo "kod nas" mi bez daljeg citanja texta znaci da ce se pitanje iskriviti u maniru "koja je ploca dovoljno dobra za jeftine pare, da moze neki slabiji procesor nove generacije dobro da se klokuje. Na tu temu se vec 100 puta izvrtelo svih 5 ploca koje postoje kod nas.

ironman je napisao(la):

E, sad, kakva ti ploca treba? 8xSATA, SATA2, kombinovani RAID, Dual RAID, Gigabit lan, FireWire2...ili ti treba da ustedis o/c-om?
Oni koji se bave hardware-om znaju osecaj kad neko na pitanje koju grafiku zelis dobije odgovor "pa ne neku najjacu, ali srednje klase"... i kad mu ponudis 9600XT ili cak 9550, on te gleda ko ovca pred shishanje! To je ono "kod nas" sa pocetka. Ajd.

mihailo je napisao(la):

Sa PDV - om naravno!!! Prvi komsija mi je programer vec petnaest godina....zna znanje....a i ljude....

Jeste ali ti ne prichash sa programerom nego sa dilerom hardvera, da nema tvoj komshija programer ulaz za kupovinu direktno u amd-u?

Drugo, sve i da je moguce shto si ti naveo, moguce je za tebe. Hocesh li i Ironmanu da omogucish da kupi po toj ceni? Zashto preporuchujesh kombinaciju koja em je neverovatna, em je dostupna samo tebi (nije, ali recimo da jeste)?

Poslednja izmena:
ma bash sam mislio na pravu stvar!
3000-3500 i ploca ,samo graficka ne treba da bude high end jer mi netreba nikakvo ludilo. Ranije sam kupovao najskuplje i opet je matrox imao najbolju sliku ali je shit za 3d.
Treba mi makina za DTP i u moru ovih kombinacija za memorije i ploce izabrao bih nesto ok ,mislim ne ona varijanta"..dajte mi najskuplje!!)
Bolje 1G-1,5G ok mem nego 500 mb nekakve ultra...
Zato sam i pitao koja su vasa iskustva ,dzabe kad ti neko prica kako je slika strava ili sve klizi ako igra samo igrice ili gleda dvd. ili programira u c++ :type:
kucishte ,napajanje ....zna se thermatake ili chiftec(bar kod nas), monitor ( e tu je kolko para tolko muzike-min 19`,nikako lcd )ja sam za 21` uvek
Znaci stabilna ploca, procesor, odgovarajuca memorija ,graficka sa ok slikom, eventualno cena,jer namera mi je da ljudi ipak kupe ok mashinu za svoju lovu do koje se DTP-om jako teshko dodje!
I u flatlandu su se pojavile neke EPOX ploce, e sad jesu li stvarno bolje od DFI ili MSI!?

da , kad kazem" kod nas" mislim na aktuelnu ponudu, tipa " tu i tu za te i te pare" , a ne one lovacke izashla je nova, citao sam review.....Pola opreme koja se ponekad navodi nije ni bila ili je nema " na lageru",svaka cast izuzecima i pojedincima
Svako moze da izgugla neki pc forum ,hardware testove i sl. Ja sam samo hteo real-life test da napishete.
npr ZAVA gde si video za 130 eura!?
@ZVEKI raid je kao neizostavan ako hocesh ozbiljnije performanse racunara, zar ne!? E tu se dolazi do smisla ovog posta, predlozish i objasnish. Kad bih sve to covek sam znao ne bi se citali i postavljali ovakvi trhead-ovi !? :)

ironman je napisao(la):
@ZVEKI raid je kao neizostavan ako hocesh ozbiljnije performanse racunara, zar ne!? E tu se dolazi do smisla ovog posta, predlozish i objasnish. Kad bih sve to covek sam znao ne bi se citali i postavljali ovakvi trhead-ovi !? :)

Ali koliko ozbiljne performanse hocesh !? Poenta je da znas sta hoces (ajd da ponovimo: SATA RAID, DUAL SATA RAID, ATA-SATA RAID, koliko ATA, koliko SATA uredjaja...). Pa samo o RAID modovima imas knjige od vise stotina strana. Mogucnosti ima, a kad bi covek sam znao makar sta mu treba, lako bi dosao do predloga i objasnjenja.
:)

nickname je napisao(la):
Jeste ali ti ne prichash sa programerom nego sa dilerom hardvera, da nema tvoj komshija programer ulaz za kupovinu direktno u amd-u?

Drugo, sve i da je moguce shto si ti naveo, moguce je za tebe. Hocesh li i Ironmanu da omogucish da kupi po toj ceni? Zashto preporuchujesh kombinaciju koja em je neverovatna, em je dostupna samo tebi (nije, ali recimo da jeste)?

Pozdrav tebi dileru!!!!!! Preporucujem mu tu kombinaciju iz razloga sto je meni dostupna......verovatno i ironmen-u ako zeli da uzme celu konf. Sto se tice cene procesora to nije cena samo za mene........ali nije bas ni za siri auditorijum....zasto ne bih mogao nekome nesto da ucinim ako mogu......pa mnogi odavde su meni pomogli u odabiru moje konfiguracije.....priznaces to vredi malo vise od 20e, zar ne. Mislim da nema potrebe da budes sarkastican,iz naj bolje namere sam napisao to sto sam napisao.

PS. 130e u IMIKOMU!!!!!!!!! Miska Jovanovica 9

Pozdrav tebi i ostalim ljudima dobre volje!

Poslednja izmena:
Thanx ZAVA! kapirash me
@ ZVEKI u pravu si , necu da greshim dushu , SAT-ata RAid je ok, dual je malo mnogo , mislim dok sve popunim, mashina ipak ne bi trebala da bude vishe od 1000 evra ( bez kucishta, napajanja, 69 hardova...). Treba to i isplatiti u realnom radu ( sati i sati ispred monitora ) i posle doje lik i " ....ti to par puta kliknesh i 100 evra !?...) a ono dani rada ,slikanja ,skeniranja....Ipak uvek sam spreman da saslusham pametan predlog ,nema veze ako neko predlaze slabiju varijantu ,ako je to opravdano u poredjenju sa jacom konfiguracijom ( cena=ulozeno).
Procesor skuplji za 40 posto jaci za 18% !!??? Na takve primere mislim, ipak smo mi u Srbiji,a tek nas ceka legalizacija SVOG softwera !!!
Ja imam 80% legalno(dtp ceo :D ), ali sta vredi , i sad kao svi treba da predjemo na legal,pa bili bi u kamenom dobu da nije bilo :-devil-: !!
I ti koji nas drk...su ucili na piratima, i sad ja radim po 10h na racunaru i skupljam svaki usrani evro da pazarim sto bolje mogu novu mashinu ne bili radio bolje i vishe nego pre!!??
E ZATO JHE OVAJ POST!! Da pomogne svima koji su crncili za svaki bedan dinar pored PC-ja
Thanx svima koji me razumeju ,a i onim drugima....nesrecnicima.....uhhh

1000 Evra je plafon kazes onda je moj predlog sledece :

AMD 64 3200+@2700 MHz pretested 210 Evra

DFI nF4 Ultra-D 124 Evra

Samsung SpinPoint P120 200GB SATA II (SP2004C) 99 Evra

Club3D X800 XL , 256 MB GDDR3 , PCI-e 295 Evra

1024MB G.Skill PC3200/PC4800 Dualpack | F1-3200DSU2-1GBLA 285 Evra

---------------------------------------------

1013 Evra

Sto se tice konfi sledece :
gore navedeni procesor ne treba vise od 1,55V da bi radio stabilno na 2,7 GHz
znaci nije potrebno neko ekstremno hladjenje ;) za svakodnevni rad na toj frikvenciji.

Sto se tice graficke trenutno veoma isplatljiva karta , 16 pipeline'a 256 MB + PCI-e uz to dalazi cinjenica da Club3D za razliku od drugih XL ponuda ima i dodatni konektor preko kojeg crpi dodatno potrebnu struju jer PCI bus ne daje vise od 80W sto je veoma bitno jer kartica se lako pomocu VGPU moda da pretvoriti u X800 XT PE normalno podrazumijeva adekvatno hladjenje

Mod za istu :

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/voltmods/112

Ovo je predlog koji bazira na licno iskustvo posto imam istu masinu :)

Poslednja izmena:
voka_gsw je napisao(la):
ironman reče a ti njemu dfi za 124 i x800xl za 295..

U srbiji ste vi , nisam ja :)

Poslednja izmena:
zava1974 je napisao(la):
Pozdrav tebi dileru!!!!!! Preporucujem mu tu kombinaciju iz razloga sto je meni dostupna......verovatno i ironmen-u ako zeli da uzme celu konf. Sto se tice cene procesora to nije cena samo za mene........ali nije bas ni za siri auditorijum....zasto ne bih mogao nekome nesto da ucinim ako mogu......pa mnogi odavde su meni pomogli u odabiru moje konfiguracije.....priznaces to vredi malo vise od 20e, zar ne. Mislim da nema potrebe da budes sarkastican,iz naj bolje namere sam napisao to sto sam napisao.

PS. 130e u IMIKOMU!!!!!!!!! Miska Jovanovica 9

Pozdrav tebi i ostalim ljudima dobre volje!

Kakva ortodoxna neistina! Ovaj CPU ne mozhe da se nabavi u Srbiji po toj ceni osim ako je je kraden!!! Pa ljudi,ni s.754 nije toliko sa PDV-om {tachna cena za ATH64-3000BOX CPU Athlon 64 2.0 GHz/ 200, 512kb, socket 754 =140 eura ulazna cena sa PDV-om (118*1.18)}.Moj lichni savet,da vishe nikada,ali nikada ne delite savete ljudima a da prethodno ne proverite informaciju 100%!

@ironman:
Sam S939 je do skora bio rezervisam iskljucivo za biznis korisnike, za ljude koji zive od racunara i umeju da iskoriste pogodnosti koje racunar najnovije generacije pruza. RAID kontroler je ipak tehn. stara preko 10 godina, tako da o njemu vise ne zelim da polemisem. Ajde mozda ti na primeru bolje objasnim poentu: drugar koji se bavi profesionalno muzikom zamolio me da sklopim za njega konfiguraciju za koju po uvidu u prethodno stanje ja preporucim. Bio je ogranicen sa 1000 i par stotina EUR, s tim sto je imao monitor(e). Znaci konacni racunar je izgledao ovako: A64 3500+ (jak CPU mu je osnovna stavka), 2*512MB Corsair (takodje osnova za lagodan rad), 2*250GB WD SATA (vezani u striped RAID, bitno zbog velicine i brzog pristupa velikim fajlovima), Gigabyte K8NSNXP939 (ploca poseduje dva SATA kontrolera, jedan zauzet RAID-om, drugi sa mogucnoscu HotPlugg-a, sto mu je takodje korisno zbog mobilnosti i dostupnosti vece kolicine podataka, zatim superbrzi FireWire B, PCI slotove popunjene karticama koje je imao na proslom kompu i bez kojih ne moze, a i ne postoje u PCI-E varijantama), i Chieftec kuciste. I na kraju ATI 9600XT, koji je i previse za njegove potrebe.
I sta sad, sta ce u toj prici NF4-SLI ploca sa 2x6800GT i 10 000 u 3d Mark-u 05?

ironman je napisao(la):
u pravu si , necu da greshim dushu , SAT-ata RAid je ok, dual je malo mnogo , mislim dok sve popunim, mashina ipak ne bi trebala da bude vishe od 1000 evra ( bez kucishta, napajanja, 69 hardova...). Treba to i isplatiti u realnom radu

Poenta: racunar treba konfigurisati po svojim potrebama i mogucnostima (tebi je dual malo mnogo, nekome mnogo znaci). Kao sto rekoh mogucnosti su velike, ali treba unapred znati sta ce ti koristiti.
P.S. Grozim se od pomisli da racunar treba da bude necija puka igracka i nista vise. Tome sluze konzole. Ako takav komp trazis, molim te to i napomeni...

Poslednja izmena od urednika:
hvala Zveki na primeru. Daj boze da mi treba za igranje !!Nazalost samo i samo za posao, zadnja igra koju sam igrao po ceo dan Q3... :S:
Treba da zamenim staru makinu, ali nisam nabuban hardwerash i nemam ni para , a specijano vremena da eksperimentishem sa stabilnoshcu ,klokovanju......
Sad da ja lupim neki podatak i da 69 forumasha napadne kao neukog ,ipak to nije moj stil. Za dtp i sl. ok i da kometarishem ,ali ovo ,ipak slusham savete.
Opet da ne smaram, kupiti mashinu koja je yesterday news , to je kao malo bezveze, zar ne !? Mislim, neodgovorno , a!? :D
Shalim se , ali da se vratim na temu, zar nije SLI platforma koju mozesh bolje nadogradjivati, ono kao kako raste (NPR. znanje openGL/maya,3D) i kolicina kesha....prema afinitetima.
Thanx, no hard feelings!

voka_gsw je napisao(la):
tačno, ali što onda njemu predlažeš po tim cenama? ;)

Nepoznajem cijene u Srbiji ali sumnjam da su znatno visocije koliko sam u medjuvremenu shvatio masu komponenti se da nabaviti i u BG ili NS a ono sto bi prifalilu recimo G-Skill mogao bi ja organizovati

Poz....

ironman je napisao(la):
Treba da zamenim staru makinu, ali nisam nabuban hardwerash i nemam ni para , a specijano vremena da eksperimentishem sa stabilnoshcu ,klokovanju......
"eksperimentisanje" sa stabilnoscu ti ne gine u svakom slucaju,pogotovu ako jos hoces i da "klokujes" i pri tom nisi "nabuban hardwerash ",a nemas ni para jer "klokovanje" KO$TA
ironman je napisao(la):
kupiti mashinu koja je yesterday news , to je kao malo bezveze, zar ne !? Mislim, neodgovorno , a!? :D
Nije nego upravo suprotno,osim ako ti komp ne treba kao modni detalj i da se hvalis po komsiluku,a pri tom imas viska para.
S obzirom na vrstu posla dobro bi ti dosao neki dobar skener i stampac koje ne pominjes pa predpostavimo da ih vec imas,u svakom slucaju ne uklapaju se u 1000e koje si naveo.
Bilo koji A64 sa 1GB kvalitetne memorije,na kvalitetnoj ploci,sa kvalitetnim napajanjem ce ti biti dovoljni.Ako imas dosta PCI kartica(modem,tv,zvuk,ide raid...)
obrati paznju da vecina s939 ploca ima samo 3PCI slota.
Graficka ti za posao ne treba bog zna kako brza samo da ima dobar 2d,za svaki slucaj s obzirom da quake 4 izlazi uskoro ,a ti padnes u iskusenje recimo 6600gt
bi bila best buy izbor.
Monitor, tu bi najbolja "kod nas" varijanta bila polovan(do 2-3godine star)flat profi monitor 21" sa mitsubishi diamondtron ili sony trinitron ekranom koji mozes naci za oko 180 eur sa sve garancijom od 6 meseci.
ironman je napisao(la):
Shalim se , ali da se vratim na temu, zar nije SLI platforma koju mozesh bolje nadogradjivati, ono kao kako raste (NPR. znanje openGL/maya,3D) i kolicina kesha....prema afinitetima.
Shalish se!!!
Pored toliko price i bar jednog xxxxxl thread-a na ovom forumu o SLI ti ga lupi vishestruko."Prelistaj" malo forum,informishi se ,ali u svakom slucaju moja ti je prijateljska preporuka kao i sve gore navedeno da SLI zaboravish kao nesto diskutabilne upotrebne vrednosti shto pri tom puno ko$ta.

monitor(e),skener(e) imam , ok thanx anyway. Kad sam spomenuo vreme ,mislio sam na to da bih odmah radio,podesio konf. Bolje platim malo jacu mashinu nego da cedim zadnji atom i da puca usred posla i dead rokova.
Pare sam spiskao na ostale Wide format mashine a " samo sam hteo jednu lepsu konfigraciju za svoju malenkost...."
Tako Zlajo nemoj zameriti za SLI remark to beshe samo jedno...jedno obicno pitanje,izvin`te ako sam propustio neciji post oko te teme,pogledacu kasnije.
Ne znam shto je to tako sramota pitati otvoreno nekog da li ima neko konkretan predlog sta kupiti i spariti u konf., pa i ja pomazem drugima u nekim drugim oblastima koje mozda manje ljudi imalo shanse i da vidi , a ne i da radi.
Ne zameram nikom za bilo kakav post, to neka moderatori odlucuju, meni licno ne smeta.
Smeta mi samo sto smo placeni losije od baje koji kultivatorom radi bashte (npr 500 dindzi sat),."..a samo si par puta kliknuo!!...." :mad:
odoh ovih dana da skratim sebi muke i kupim makinu...
Hvala na svim predlozima, bilo je poucno.

abacus je napisao(la):
Kakva ortodoxna neistina! Ovaj CPU ne mozhe da se nabavi u Srbiji po toj ceni osim ako je je kraden!!! Pa ljudi,ni s.754 nije toliko sa PDV-om {tachna cena za ATH64-3000BOX CPU Athlon 64 2.0 GHz/ 200, 512kb, socket 754 =140 eura ulazna cena sa PDV-om (118*1.18)}.Moj lichni savet,da vishe nikada,ali nikada ne delite savete ljudima a da prethodno ne proverite informaciju 100%!

Ako si ti 100% siguran da to nije tako spremi bato novac dodji kod mene,dobices racun,garanciju...sve,sve od firme gde ja budem otisao da kupim......a ako nisi,onda predlazem tebi i svim ostalim nevernim tomama da se suzdrze od suvisnih komentara!!!!!!Sve ovo treba da bude neki vodic za kupovinu,neka vrsta pomoci(ako si u mogucnosti naravno) a ne bespotrebno prepucavanje........Naravno da ne mogu da nabavim celom gradu procesor za 130e ali mogu uz svoju konf. koju uzimam za par dana(kad stigne 9NPA+ kod vuleta)da uzmem jos koju stvar (citaj=hardver koji sam naveo gore)tako da mogu ironman - u da obezbedim procesor za te pare!!!!!!!Mislim da sam bio dovoljno jasan!!!!!!!!Kome nesto nije jasno nek posalje PM :mad:

zava1974 je napisao(la):
Ako si ti 100% siguran da to nije tako spremi bato novac dodji kod mene,dobices racun,garanciju...sve,sve od firme gde ja budem otisao da kupim......a ako nisi,onda predlazem tebi i svim ostalim nevernim tomama da se suzdrze od suvisnih komentara!!!!!!Sve ovo treba da bude neki vodic za kupovinu,neka vrsta pomoci(ako si u mogucnosti naravno) a ne bespotrebno prepucavanje........Naravno da ne mogu da nabavim celom gradu procesor za 130e ali mogu uz svoju konf. koju uzimam za par dana(kad stigne 9NPA+ kod vuleta)da uzmem jos koju stvar (citaj=hardver koji sam naveo gore)tako da mogu ironman - u da obezbedim procesor za te pare!!!!!!!Mislim da sam bio dovoljno jasan!!!!!!!!Kome nesto nije jasno nek posalje PM :mad:
Opet Zava ne chita pazhljivo nazhalost.Napisao sam da se ovaj CPU ne mozhe nabaviti u Srbiji po toj ceni i mislim da to nije sporno.To potkrepljujem i razgovorom koji sam danas obavio sa komercijalistima u Pakom-u,Imtel-u i PIN-u!A ako ova prva dva navedena koji su jedini zvanichni distributeri ne mogu da ga prodaju po toj ceni onda ne mozhe niko a da je legalno!Podvlachim legalno jer je ja tu rech ne vezujem za kojekakve.....vec za sadashnju situaciju koja uzgred budi recheno i nije sjajna! Ipak Zavo budi realan! Inache idealna a jeftina kombinacija za choveka shto se tiche ploche i CPU-a mogla bi da bude :
1. CHAINTECH VNF4 ULTRA cena:105 eura
2. AMD Athlon 64 3000+ BOX,S939, Winchester cena:155 eura
cene su sa PDV-om,pozdrav svima!

Sporni Winčester može u Budapest da se kupi u maloprodaji za ~135€ sa sve 25% porezom. Ako neko kupi taj isti procesor ovde po veleprodajnim cenama zašto ne bi mogao da ga prodaje u BG po 135€ a da pritom sve bude legalno?

Stvorenje je napisao(la):
Sporni Winčester može u Budapest da se kupi u maloprodaji za ~135€ sa sve 25% porezom. Ako neko kupi taj isti procesor ovde po veleprodajnim cenama zašto ne bi mogao da ga prodaje u BG po 135€ a da pritom sve bude legalno?
Reci mi Stvorenje gde to ima po veleprodajnoj ceni za 114 eura bez PDV-a ali da brojka bude tachna?! (114 eura *82=9348 dinara)
Ja znam gde ima za malo vishe,ali tvrdio sam samo da u BG nema shanse da bude sa 18% poreza u prodaji 130 eura tachno!!!

Poslednja izmena:
Nisam trgovac ali još uvek ljudi kupuju ovde hardwer (kako, pošto i gde ne znam niti me interesuje) i kasnije ga prodaju po Srbiji.

Nazad
Vrh Dno