Šta je novo?

savjet za graficku

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
Potreban mi je savjet pri izboru graf. kartice. Imam PIII konfiguraciju sa "nesrecnim" Coppermine-om na 850 MHz (FSB 100 MHz)i mozda jos "grdju" QDI SX5EP plocu (ne podrzava Tualatin procesore). Kada sam kupio comp u jesen 2001 jedino sto sam mogao "ubaciti" od grafickih kartica je GF2 MX200, 64MB(love vise nije bilo). Problem je sto zivim u Rep. Srpskoj i sve firme u Srbiji moram zvati telefonom jer na sajtovima cjenovnici najcesce nisu azurirani pa kad nesto i odaberem toga obicno vise nema (na tel. racun sam potrosio 1/3 vrijednosti kartice). Dakle koju karticu da "ubodem" u AGP, a da ona bude optimum za ovu konfiguraciju( GF4 MX460,Radeon 8500LE, Radeon 9000Pro...)? Ima li neko polovnu GF3 TI? Negdje u BG sam nasao ponudu za Radeon 8500 LE firme "S media ?"( neznam da li se i pise ovako). Valja li to cemu? Pomozite!!! Navedite gdje ima i kolike su cijene, moze i polovno.
P.S. Max. procesor ide do 939MHz, a memorija do 110.5MHz i ni korak dalje

ma uzmi GF4MX...neku!!!
naj vise se isplati!
:wave;

crossfire je napisao(la):
Koju bi ti uzeo? Npr. Gainward GF4 MX460 kosta oko 100 eura, ato je jako blizu nekog Radeona 9000Pro. Hvala ti i nadam se da ce jos neko odgovoriti pa cu da "vagnem". Uh ,da je li ukinut porez na racunare u Srbiji? Ovi nasi "prodavci" i dalje voze po starom kao da nije ukinut kod vas

pa nije ukinut kod nas porez,na neki nacin jeste,tacnije ukinut je na monitore,kucista,tastature,miseve,CD-ove.. na sve sto se nalazi van kucista,a oni koji su ukinuli porez zaboravili su da ima gomila komponenti koja se nalazi unutar kucista.bar sam ja tako skapirao skoro doneti zakon.

e sto se graficke karte tice kod nas neces naci R9000pro ispod 110 evra,za 115 ces naci odma sigurno,ali u svakom slucaju je to bolja solucija od MX460.

Mali HoBiT je napisao(la):
pa nije ukinut kod nas porez,na neki nacin jeste,tacnije ukinut je na monitore,kucista,tastature,miseve,CD-ove.. na sve sto se nalazi van kucista,a oni koji su ukinuli porez zaboravili su da ima gomila komponenti koja se nalazi unutar kucista.bar sam ja tako skapirao skoro doneti zakon.

e sto se graficke karte tice kod nas neces naci R9000pro ispod 110 evra,za 115 ces naci odma sigurno,ali u svakom slucaju je to bolja solucija od MX460.
Ajde pomozi gdje ima u BG 9000 Pro za 115evra i koji model(firma) pa da javim bratu da kupi

Ja mislim da je najbolje da ti uzmes Radeon 8500 LE His-ov ili Gigabite-ov ako mozes da nadjes to ti je najaca kartica od svih pomenutih, a moze da se nadje za 115-120e.

jazza je napisao(la):
Ja mislim da je najbolje da ti uzmes Radeon 8500 LE His-ov ili Gigabite-ov ako mozes da nadjes to ti je najaca kartica od svih pomenutih, a moze da se nadje za 115-120e.

Bio bih ti zahvalan kada bi mi rekao gdje ih ima. Ja ih ne mogu nigdje naci- nisam u Srbiji. Kupio bi je istog trena. Kakva je Radeon 8500LE u Pccentru(S media ili tako nekako)?Necu da juruim megaherc vise, vazno samo da ne pravi probleme

...necu da juruim megaherc vise, vazno samo da ne pravi probleme...

Ufff...ti si idealna musterija novopecenih srpskih kapitalista :d

Nikada nemoj tako da kupujes bilo koju robu. Sam Bog zna sta ce pokusati da ti uvale

Ajde pomozi gdje ima u BG 9000 Pro za 115evra i koji model(firma) pa da javim bratu da kupi

imas u vise firmi u gradu,ali ovo nije mesto za reklamiranje firmi.ali posto si ti nov pomocicu ti,pogledaj PM.

Bio bih ti zahvalan kada bi mi rekao gdje ih ima. Ja ih ne mogu nigdje naci- nisam u Srbiji. Kupio bi je istog trena. Kakva je Radeon 8500LE u Pccentru(S media ili tako nekako)?Necu da juruim megaherc vise, vazno samo da ne pravi probleme

ne moj kupovati nista od komponenti sto nije provereno,mislim na "no-name" proizvodjace.

Vrh Dno