Šta je novo?

Hardver Saveti za upgrade prastare konfiguracije za Diablo IV

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

prima1

Slavan
Učlanjen(a)
21.02.2006
Poena
309
Pozdrav,

Hteo bih da upgradeujem staru konfiguraciju da uz sto manje ulaganje mogu da peglam novi Diablo bez stucanja (monitor je stari Dell P2414H, pa mi ne treba 4K).
Samo da napomenem da sam vec igrao server slam na ovoj konfiguraciji i primetio da relativno cesto zalaguje (mislim da je do graficke i rendera kad ima puno efekata).

Trenutni setup:
CPU: INTEL Core i5-4460
GPU: Gigabyte Gigabyte GTX970 G1 4GB GDDR5 OC
RAM: HyperX 8GB Fury DDR3 1600MHz
MB: Asus Z97-A
SSD: Samsung SSD 850 EVO 250GB
PSU: Thermaltake SPS-530M

Razmisljao sam da uzmem 1070/1080 i jos 8GB rama.
Sta mislite, da li je to dovoljno ili mozda imate neke optimalnije preporuke za upgrade?

Hvala i zivi bili.

Ram ti definitivno treba, a 1070 i 1080 su pratstare karte. Bolje pojuri rx 6600

Ok momci, hvala puno na brzim odgovorima.
Nabavicu jos rama, pa cemo videti kako se ponasa.
Imacu u vidu RX6600, nisam dugo pratio hardver pa nisam u toku :)
Prijatno vece

Da ne smaram novom temom, nadovezujem se na ovo sto je covek pisao. Razmisljam da sa moje prastare konfiguracije promenim, plocu, procesor, graficku. Pitanja su sledeca, moze li nova ploca da se instalira u moje kuciste, hoce li njegovo napajanje odgovarati novim komponentama snagom i prikljuccima, da li ce nova ploca podrzavati moju memoriju i napajanje ili mora i to da se menja, hoce li takodje ta ista nova ploca podrzavati moja sva cetiri hard diska. Koje bi to najjeftinije komponente bile za kupovinu, a da u neko dogledno vreme guraju Fortnite i koliko bi kostale? Davno sam ispao iz svega sto se vidi po konfiguraciji, koju sam inace sam sastavljao. Unapred hvala na odgovorima.

Chiftec BH-01B-U3-OP napajanje njegovo fabricko chiftec 500 Mhz.
Transcend SSD370 od 120 Gb.
Segate Baracuda SATA 500 Gb.
Western Digital Caviar Black SATA 500 Gb
Maxtor SATA 160 Gb. Dva bocna kulera 10ke hlade hard diskove.
Athlon II X3 450 otkljucan u Phenom II X4 B50 bez L3 kes memorije hladjen Cooler Master Hyper 101.
MSI 770-G45.
Ati Radeon 6700 HD.
8 Gb RAM (4gb +2gb +2gb) Hyper X DDR 3 na 1600 Mhz.
DVD rezac

U to kućište može bilo kakva ploča, raspored tačaka za montažu se nije menjao bar za 30ak godina. Napajanje će zavisiti od ploče i grafičke ali ako je staro kao (skoro)ceo system, manjaj pod obavezno.
Nove ploče podržavaju samo DDR4 ili DDR5 tako da ništa od njih.
SATA2 je sada SATA3 svuda ali podržava sve SATA diskove uključujući tvoje ali su sada HDD prespori pa ćeti trebati i nekiSSD bar samo za windows i glavne programe, ništa ispod 500GB. 99% novih ploča podražava M.2 NVME bar jedan, mnogo su brži od SATA acena je praktično ista.
Znači spremaj se za sve izuzev kućišta (koje je jako kvalitetno) i eventualno diskova za skladištenje podataka ako su potpuno zdravi.

Vrh Dno