Šta je novo?

Saveti za konfiguraciju

Radoszver

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2004
Poena
630
Možete li mi dati savete za navedenu konfiguraciju. Što se tiče kriterijuma, okvir je do 45000 din, intel-ov procesor, bez grafike (uzeo bih je kasnije nigde ne žurim) a namena internet,youtube da ide ko besan, HD filmovi, dakle ne treba mi gamerski komp jer od igrica kasnije bih igrao PES i FIFU i da me mine želja Far Cry1 :)

CPU LGA1150 Intel® Core™ i3-4130
MB LGA1150 B85 Gigabyte GA-B85-HD3
DDR3 4GB 1600MHz Kingston CL11
HDD SATA3 7200 2TB Seagate Barracuda
Kuciste 600W LC Power Pro 925B
DVD/RW bilo koji.

Krucijalno pitanje je isto i koja TV karta bi provereno i sigurno radila na WIN7?
Takođe, šta mislite ili predlog neke možda za nijansu slabije ploče i isto bitno pitanje da li ima potrebe za i3 procesorom ili sam miran i sa recimo ovim procesorom LGA1155 Intel® Pentium® Dual-Core G2030?

Nekada kasnije bih ubacio neku graficku ali u prvoj fazi zaista mi nije potrebna,

Hvala na sugestijama,
Pozz

Jesi li razmisljao o FM2 konfiguraciji?
AMD A10-6790K 4.0GHz 4MB-112e
ASROCK FM2A88X Extreme4+ -72e
KINGSTON 8GB (2x4GB) 2400MHz DDR3-94e
LC POWER 925B 600W-50e
SEAGATE Barracuda 2TB 64MB 7k SATA600 -78e
ukupno 47000 din.
Jaca grafika,ploca i memorije idealan za net,filmove a i moze lepo da se igra
narocito kada zazivi mantle, ubacis kasnije A10 7850K

Poslednja izmena:
Iskreno nisam, vise sam se fokusirao na intelove procesore,e sad,to je ono standardno kod konfiguracija kazes do 45 i napravi se olako od 47;-) pogledacu je jos,stim sto ne bih uzimao 8 Gb rama nego 4 i obaveznu TV kartu.
O kojoj jos uvek ne znam koja paše na Win7.

Ili da pitam ovako,bar za TV kartu:) Da li iko ima/koristi neku TV kartu na win7?

Kad neko nabavi dobru narodnu verziju nek salje pm. Vrlo bih bio zahvalan.

@Vuk,

Gledao sam konfiguraciju koju si mi predlozio, ona stvarno jeste super, ali ne treba mi toliko ni jak procesor a samim tim i adekvatna ploca. Hvala u svakom slucaju na predlogu.Kako sam ipak resio kupovinu sa Intelovim procesorom ostalo je samo pitanje da li da uzmem i3-4130 ili Dual-Core G2030? Razlika u ceni je duplo izmedju ova dva procesora i stvarno ako moze neki savet vredi li duplo vise dati?
Posto isto vidim da nema komentara po pitanju TV karte, da li se provereno zna da li Leadtek TV2000XP Global radi na WIN7.
Hvala unapred!!!

Poslednja izmena od urednika:
Znam da imaju drajveri nego ono sto sam citao po forumima jeste da ljudi imaju problema da je instaliraju, ima zvuk nema ton i te fore..
Procesor? any comment?

Uzeo konfiguraciju iz naslova uz ubacen SSD,danas komp stigao tako da je rano da bilo sta kazem a generalno i nema tu sta da se kaze, ja sam zadovoljan, u poslednjem trenutku sam se i premisljao oko konfiguracije sa AMD A10 7850K procesorom i uspeo sam da napravim jednu za 49 hiljada, ali sam se zapitao sta ja to radim? Pripremam komp za surovo igranje igrica a nije mi to prioritet, odustao i sad sam sasvim zadovoljan sa konfiguracijom. Ono sto imam problem jeste kupljena TV karta, ne bih otvarao novu temu ako neko zna ili da mi da link kako da resim problem sa Leadtek TV2000XP Global na win7 , dakle slika blagi uzas,jos ide i usporeno instaliran je WinFast PVR2 i nemam zvuk..Tako da blago sam zgranut sto se TV price tice,

Hvala unapred.!

Vrh Dno