Šta je novo?

Savet

Doktor

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
360
Hteo bih da zamenim procesor Intel Core 2 Duo E 6300 1.8, koji radi na ploci
GA-965P-DS3 (rev. 1.0). Sta mi preporucujete da stavim od Core 2 Duo novih procesora za gore navedenu plocu? Da li je ok da stavim umesto postojeceg
ATI Radeon™ X1950 pro, Gigabyte GTX 260? Ove dve stavke se menjaju, radi poboljsanja performansi kompa. Komp iskljucivo sluzi za dizajn i pripremu za stampu (paket Adobe CS 4)

Puno memorije, sto brzi procesor moguce quad, sto brzi disk. Koristim InDesign i zbog igara sa prvo promenio sa 6600GT na 9600GSO, sve to na Athlon 64 3000+ i 1GB i nisam osetio nikakvu razliku, ali kada sam presao na E2180 i 2GB sa tom grafickom leti.
Jedino sam cuo da Photoshop CS4 koristi nVidia graficke za dodatno ubrzanje, ali bih definitivno rekao da je GTX260 veliki overkill.

Ako mozes uzmi neki E7200-7300 intel sve ostalo je skuplje a mala je razlika u brzini i 9800GT i naravno brza memorija (1066) ali na novu plocu. Ali ja bi zamenio i plocu za neku P45. :)

A da li si probao da overklokujes procesor i na toj maticnoj i da vidis da li dobijas tako na brzini (udobnosti) u radu? Pitam posto maticna i proc su ti identicni kao i meni, ali overklok na 2.8 Ghz uveliko mi ubrzava rad. Ako ti ovo pomogne, onda mozes jos malo da pricekas sa kupovinom nove maticne i procesora, zbog pojave i7 a to znaci da ce cene verovatno opet malo da se snize.:D
Za graficku ti ne mogu dati savet jer mi ona nije preko neophodna za rad (Nvidia8600 zasad zadovoljava moje potrebe)

Nazad
Vrh Dno