Šta je novo?

Savet za tišinu!

GenijeZR

Poštovan
Učlanjen(a)
21.08.2019
Poena
55
Moja oprema  
Mobilni telefon
84928944125
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Društvo treba mi pomoć.
Imam CPU je i5-4590 sa nekim jeftinim Spire coolerom. Naravno taj jefti cooler je poprilično bučan i pošto mi je kućište u visini glave sa otvorenom stranicom, poprilično je iritantan.
Dajte mi preporuku za neki tih CPU cooler za FCLGA1150 socket. Nivo hlađenja mi je nebitan, jer je mašina za malo jače office potrebe.

CPU Hladnjak Arctic Freezer 34, 4 heatpipe, 150W TDP, ACFRE00052A 3600din
ili LC Power LC-CC-120 2600din, jefiniji a bučniji.

Podesiš u biosu broj obrtaja i to je to.

Poslednja izmena:
Nisu loši predlozi, ali iskreno tražim nešto jeftinije. Gledao sam LC-CC-85 i LC-CC-94 što je negde oko 10€. Nije problem ni da dam 15€ za Cooler Mater X Dream i117 samo je pitanje koliko je on a i LC Power LC-CC-120 kao i Arctic cooler koji si ti preporučio vredan razlike u ceni?

Ne, to nisu tihi kuleri tj ventilatori. Ako uzimaš nešto od LC-a, minimum LC-CC-100 i da ima tišine. 94 se ipak čuje, mali je to ventilator ipak koji zna da potegne. Tišina inače nije jeftina stvar, te ako zaista želiš istu, nažalost nema jeftino.

Veruj mi, sve je tiše od ovoga što trenutno imam. Neko ****** na kojem piše Spire. Bar da je Intelov Box cooler bilo bi super. Ovo daje 75dB na leru.

Onda kuler sa što većim ventilatorom, pa nek' ide na što niže obrtaja.

Nešto tipa DeepCool GAMMAARCHER UNI CPU kuler 95W 120mm, na tu foru.

"Nivo hlađenja" je itekako važan za tišinu, što je jači/bolji nego što minimalno treba to će se ventilatir(i) okretati sporije i biti tiši.

Po meni nema svrhe uzimati nista ispod LC-CC-120, eventualno LC-CC-100 al mala je razlika u ceni. (smanjeni obrtaji ko sto je spomenuto vec i to ce biti tiho)

Eventualno Gamma Archer UNi, zato sto kao sto je spomenuto ima najveci ventilator.

Vrh Dno