Šta je novo?

Savet za SONY KDL-26S2030K

Zima77

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
301
Hteo bih da kupim ovaj model LCD-a SONY KDL-26S2030K ja sam potpuni amater, plus sto u Zrenjaninu nema nikakav izbor tako da ne mogu da se uverim u taj model.Ako neko ima kakvo isustvo sa ovim modelom molio bih ga da napise koju rec.U svakom slucaju dajte mi savete u vezi LCD-a.

Uglavnom bih pratio 90% fudbalske utakmice preko satelita, tako da mi slobodno preporucite koji bi bio najbolji LCD za tu namenu. Gledao bih ga sa udaljenosti od 2 - 2.5 m cini mi se da bi 26`` odradio posao, interesuje me imate li i tu kakvo iskustvo?

Puno pozdrava.

Daljinu gledanja odrediš tako sto pomnožiš 3x dijagonalu tevea i to je to (ali ti ćeš sam uočiti koja daljina tebi odgovara,ovo ostalo što lupetaju su gluposti),e sad na raznim sajtovima pa čak i na youtube sam gledao da se za sport i filmove najviše preporučuje plazma tv a lcd za gejming. Sve ima svoje prednosti i mane,plazma ima bolju sliku,bolje boje i crna boja je crna ali se više preporu čuje da se gleda u malo tamnijoj prostoriji. Takođe plazma ima jedan problem koji se zove "burn in" ali ima procedura koja rešava i to,veća potrošnja struje od lcd-a. LCD maltene nema mane ali sve zavisi kako je ka navikao u sta ga gleda,recimo crna na lcd-u nikad nece biti prava crna već tamno-tamno plava,pozadinsko osvetljenje (probijanje) i naravno cena. To su jedine mane koje ima lcd koliko sam ja izguglao. E sad te daljine gledanja važe samo ako je hdtv format u pitanju,neko ni je pokazao neku tabelu i kao po toj tabeli da bi 720p doslo do izražaja traba da imaš 40" ili veći i da sediš na manje od 2m da bi ti tu kao izvalio neke "ful detalje"... Mislim brate pre cu na toj da daljini da izgubim oci nego da izvalim detalje :). Moj savet ti je da ti lepo odeš u prodavnicu i sam se uveriš dali ti 26" odgovara,odredi neku daljinu i sa iste gledaj manje a i veće od 26",ja mislim da ti je to najbolje.

Da izgubis oci gledajuci HDTV 40" na 2.5m?? Ocigledno to nikada nisi uradio. Pogledaj pa onda iznosi te izjave. Jedno je CRT i SD format a drugo LCD i HD. 26" na 2.5-3m je premalo ali stvarno premalo, idi do nekog izlozbenog salona i uveri se sam. Na taoj daljini vise se ne primecuje razlika izmadju HD i SD formata a ako nekome nije bitan kvalitet slike onda mu ne treba ni HDTV ni DVD, neka uziva u VCR (video rekorder).

Da izgubis oci gledajuci HDTV 40" na 2.5m?? Ocigledno to nikada nisi uradio. Pogledaj pa onda iznosi te izjave. Jedno je CRT i SD format a drugo LCD i HD. 26" na 2.5-3m je premalo ali stvarno premalo, idi do nekog izlozbenog salona i uveri se sam. Na taoj daljini vise se ne primecuje razlika izmadju HD i SD formata a ako nekome nije bitan kvalitet slike onda mu ne treba ni HDTV ni DVD, neka uziva u VCR (video rekorder).

Ti ćeš verovatno da budeš pilot u uvom životu, a moj brat od tetke poseduje jedan plazma tv od 42" panasonikov je neki 42pv7 i gledanje sa 2-2.5 je previše osim ako imaš problema sa dioprtijom i nisam mu rekao da će mu biti 2-2.5 dovoljno za 26" već nek isto ode u neki salon pa nek vidi sam :wave:

za tu udaljenost je sasvim dovoljno 26"

Ok, za HD je 42" na 2.5m malo i za tu razdaljinu je 26" dovoljno?? I stereo je u filmovima bolji od 5.1 surrounda i ne postoji bolji auto od Golfa2 i jos nijedan procesor na nasem trzistu nije nije bolji od bartona jel da? Ja imam problema sa dioptrijom? Hehehe, svasta cu cuti ovde. Ljudi ne lupajte gluposti! Prihvatam i da neko stvarno ne vidi, da neko nema ukusa pa ono samo da se nesto pokrece ali da pricate da je za HD na 2.5m dovoljno 26" je cista glupost i bezobrazluk. Hehehhe, najgori ste od svu decu. Manite RTS i ostale ostatke iz Mezozoika (ko to jos gleda), pustite bilo koji kvalitetniji kanal, dosta i DVD film sa upscalerom pa neka kaze odakle se dobro vidi.

čovek uopšte nije spomenuo HD u prvom postu, nego je rekao da hoće da gleda fudbal. Šta će mu veća dijagonala od 26" sa dva metra?

čovek uopšte nije spomenuo HD u prvom postu, nego je rekao da hoće da gleda fudbal. Šta će mu veća dijagonala od 26" sa dva metra?

bravo:banana:bravo ja svo vreme pokusavam to da kazem,ali ne ovde ima toliko pametnih ljudi da mogu da se kandiduju za nobelovu nagradu:laugh:

Izvini, ali kupovina LCD za satelitsku koja je digitalna, neka bude i SD format opet na 32" je mali ekran za tu razdaljinu a kamoli 26". Znam jer sam gledao. Opet kupovina HDTV za SD snimak je bacanje para, bolje neka pazari neki wide 32" CRT i toliko. I kupice tv i koliko ce ga koristiti dok se ne predje sve na HD. U Evropi posle 2011. ili 2012. nece biti analognog radia (ne mislim na albaniju i sl drzave). Ali radite sta hocete, covek moze kupiti 26" i samo je pitanje vremena kada ce skapirati da je malo. Otici ce kod nekog videce i eto.... Sve u svemu, neka mu je srecno sa kupovinom.

Definitivno nisi u pravu ni za veličinu ekrana, a naročito za Albaniju, koja ima jedan od najjačih digitalnih i sat i tera paketa u Evropi

Za Albaniju moguce da nisam u pravu jer sam za nju lupio, sto se tice HD.
A sto se tice velicine ekrana pricam iz licnog iskustva, i pricam o misljenju koje vlada kod svih ljudi koje znam. Takodje, na ovom istom forumu neki ljudi isto dele moje misljenje u to sam siguran ali krajnje je glupo nastavljati raspravu za ovo. Kao sto ja ne bi slusao bilo kakv zvuk iz nekih bzv zvucnika isto tako ne bih ni gledao 26" sa 2.5m. Ako to vama odgovara super. Meni za 2-2.5m min je 37" LCD. Ako vama odgovara super, uzivajte!

Slazem se sa gvladom....Al` ovde je na zalost SD signal...

Zimo, toplo ti ne preporucujem da kupish 26` lcd ako ces gledati obican satelit. Bolje ti je kupi 32` wide crt, gledaj ga sa tih 2.5m i uzivaj! 26` je stvarno malo, kad bi uzeo veci ekran (32` lcd), ne bi se usrecio sa signalom niske rezolucije. Plazma bi ti najbolje pala, ali njih nemas ispod 37` (koji su uzasno retki).

720p (opste poznat kao hd signal) - Za razdaljinu od 2m 37` je keva...za 2.5m ...40`....za 3-3.5m 50`
1080p/i (full hd) - 1.70 - 37` ...40` - 2m.....a 50` 2.5m ...

To nije moj utisak i moje blebetanje, nego THX! Ako nekom ne odgovara, ne mora nikad da udje u bioskop...u stvari, evo vam thx kalkulator, pa rachunajte...

http://www.carltonbale.com/home-theater/home-theater-calculator/

Poslednja izmena:
pa naravno da je glupo,nek zima kupi teve koji mu najvise odgovara...

Slazem se sa gvladom....Al` ovde je na zalost SD signal...

Zimo, toplo ti ne preporucujem da kupish 26` lcd ako ces gledati obican satelit. Bolje ti je kupi 32` wide crt, gledaj ga sa tih 2.5m i uzivaj! 26` je stvarno malo, kad bi uzeo veci ekran (32` lcd), ne bi se usrecio sa signalom niske rezolucije. Plazma bi ti najbolje pala, ali njih nemas ispod 37` (koji su uzasno retki).

720p (opste poznat kao hd signal) - Za razdaljinu od 2m 37` je keva...za 2.5m ...40`....za 3-3.5m 50`
1080p/i (full hd) - 1.70 - 37` ...40` - 2m.....a 50` 2.5m ...

To nije moj utisak i moje blebetanje, nego THX! Ako nekom ne odgovara, ne mora nikad da udje u bioskop...u stvari, evo vam thx kalkulator, pa rachunajte...

http://www.carltonbale.com/home-theater/home-theater-calculator/

Mare care nemoj da zbunjujes coveka,pa nece kuci da otvara bioskop :d

a svi mi nesh govore da imam neverovatan dar da zbunim :D

Rezime:

26` lcd - satelit - Slika ce ti biti najverovatnije kristalno cista, ali ce ti ekran biti mali...
32` lcd - satelit - Ekran ti nece biti mali (bice ti taman) ali neces biti previse zadovoljan slikom, videces gomilu nedostataka
32` CRT (klasican, duboki) - satelit - dobices maksimalan kvalitet iz satelitskog programa...

Trecu opciju osim hd satelita ne vidim :)

Jedini je bedak ako nekada budesh hteo da gledash HD, zeleces potpuno drugu stvar...

Momci, hvala svima sto ste izdvojili malo vremena.

Nazalost, jos vise sam zbunjen posle vasih prepucavanja.:)

Nije mi jasno zasto onda prave tj. cemu sluze 26`` da ga gledamo sa 1-1,5 m?
Stvarno mi nije jasno.

Posedujem jedan CRT Sony 55 cm, pored njega mi treba jos jedan tv, pa sam mislio da uzmem jedan tv koji ne bi zauzimao puno mesta, posto je soba pretrpana stvarima. Dva tv mi trebaju zato sto se bavim manje-vise profesionalno kladjenjem.

Mene interesuje ima li razlike u kvalitetu, izmenju 26`` - 32`` tj. sta se dobija, a sta gubi.

HD mi nije u prvom planu, znamo i zasto...

Jos jednom, hvala svima na odgovorima.

Ako te HD ne interesuje uzmi za 10k din neki CRT.

Vrh Dno