Šta je novo?

Savet za smart tv!

dodji

Poštovan
Učlanjen(a)
29.09.2014
Poena
54
Zdravo. Odlucio sam da kupim novi philips smart tv, tacnije to je philips 32PHH4509. Hocu da pitam ako vec neko ima philips smart tv ili tacnije ovaj televizor, kako na njih radi internet. Znam da na njemu ima instalirano vec neke aplikacije facebook, skype, twitter, znam da ima neki browser.. Cuo sam da je to lose uradjeno, da mnogo koci dok koristis internet i jos neke mane pa dali je to tacno?. Ako neko zna neka napise kako i sta. Hvala unapred!

Ja imam Philipsov tv koji ima i 3d funkcije pored smarta, ali kao sto sam rekao i ranije, marketing cini cudo. Za mene je smart cista glupost i na njemu ces jedino youtube koristiti za kog vazi pravilo da imas net brzine preko 2mbps inace ima ti se koci slika. Na zalost moj internet je na 1,5mbps pa mi smart nista ne znaci i koristim ps3 za youtube. 3D se nekako provlaci prvih mesec dana dok se ima 3d materijala za gledanje, a posle toga 3d cvikere skupljaju prasinu. Facebook, skype i twiter nisam ni pokusavao da koristim, ima i neke igre, uglavnom za mene je to bezveze. Naravno, ovo vazi za sve marke televizora, ne samo za Philips. Moj ti je savet kupi klasican tv da ima kvalitetnu sliku bez tih sf zezancija. Moj sledeci tv ove je zime bio bez 3d-a i smarta, vazan mi je bio samo dvb t2. Jednom se zeznuo, drugi put ne. :)

imam Philips 42PFL7606H/12....jako sam zadovoljan slikom,ali me njegov Smart uopste ne zanima,mozda sam par puta probao Youtube i surf....nista spec....Chromecast Odlicno zavrsava posao,a i ostale Igracke koje sam zadnjih par godina menjao....

Poslednja izmena:
Ne *****ava da koci smart dok surfas? Cuo sam da nema flashplayer pa da dosta klipova nemoze otvarati.. @6pack

Poslednja izmena:
nema Flash Player,bar nema ovaj moj,a ne znam za druge,mada mrka kapa i tamo....naravno da ne Surfam na Tv-u,preko SmartTV-a...to je uvek bolje radilo sa AndroidTv....
rekoh ti,ne koristim Smart funkcije,samo sam probao....

Aplikacije instalirane u smart tv imaju samo najosnovnije opcije za razliku od programa na racunaru. Po meni cist marketing i vrlo neupotrebljivo. Koristio sam yt app redovno na samsung smart tv i ono sto mi je smetalo je da stane slika a ide zvuk par sekundi, zatim stane zvuk a slika par sekundi ide dok ne stigne zvuk i onda dalje zajedno do sledeceg zapinjanja. Vrlo cesto se desi i da kad aktiviram smart opciju pise da je azuriranje u toku i to traje i traje, zaboravim sta sam hteo.

Zbog svega navedenog pazario sam google chromecast i sve radi savrseno, dzaba sam kupovao smart tv, mogao sam obican sto i tebi savetujem. Unesto smart i chromecast za tebe je android sa nekim quadcore procesorom ko izmisljen (pun browser i sve ostalo ufull kao na android telefonu).

Nadam se da ce uskoro umesto smart opcije ubacivati android pa da sve bude funkcionalno out of box.

i ja imam philips tv,ne znam koji bese model... od pre jedno 2-3 godine je... smart je ocaj,neupotrebljivo skroz...
ja ne znam sto to uopste ljudi uzimaju,nego danas na svakom skupljem modelu ima smart,ne moze da se izbegne... naplacuju glupost... 20 puta je bolje za te pare (razlika smart i non smart) uzeti neki minipc ili android stick...

Na zapadu postoji dosta servisa tipa Netflix, ili Viaplay, koji imaju svoje aplikacije preinstalirane na pametne televizore, kao i aplikacije lokalnih TV stanica koje naplaćuju "premijum" sadržaj, i to je interesantno korisnicima koji se odlučuju za pametne televizore. U Srbiji ne postoji ni tržište ni interesovanje za tako nešto.

Dzaba i da ima ako zapinje, cekas update sat vremena da odradi i slicno. Na android stick ima sve to sto si pobrojao :)

Nisam primetio da nešto zapinje na ovom mom Samsungu. Od smart aplikacija koristim uglavnom Viaplay, povremeno Youtube, ali najčešće klasičan DLNA streaming preko Serviio sa kompjutera. Sve radi ok, nisam imao nikakve potrebe da kupujem neki Android, Apple TV, ili nešto slično. Pre sam imao Minix X5 plejer na ne-smart TV-u, i Minix ima više mogućnosti, ali interfejs androida nije prilagođen za TV, tako da mi ovo sa ugrađenim mogućnostima TV uređaja više leži, i jednostavnije je za korišćenje.

Nista u zivotu nije 100% pa ni moja konstatacija. Sedam ljudi koje licno poznajem plus ja osmi imam problem sa zapinjanjem u yt aplikaciji te odatle i moj komentar. Verujem da je neka kombinacija model tv, ruter/podesavanja rutera dobitna ali u vecini slucajeva zapinje.

Ja mislim da od svih smart funkcija (ako su sledeće uopšte takve) treba da gledaš kakav je interni plejer za multimediju, da li podržava titlove sa dijakriticima, da li veličina slova u titlovima može da se menja (boja, pozicija takođe) kako radi sa DLNA serverima i sa kojima.

Naravno, ovo je moje mišljenje ali iz iskustva znam da ljudi najviše koriste ove stvari i najviše se razočaraju kada nešto ne radi baš kako bi voleli da radi.

Napisao sam i ja da sam koristio ranije android, ne bežim ja od te varijante, prosto, ovo sad radi sasvim ok, i nisam imao nikakvu potrebu za dodatnim uređajima.

Koji tv je u pitanju? Koji internet i koji ruter?

TV je iz potpisa UE46F6505, povezan preko WiFi sa ruterom. Ruter Koobrick K0001 http://koobrick.com/wifi/wifi-tech-specs/, internet je jadan 12/1 ADSL. Kompjuter je, takođe, povezan preko WiFi, sa ASUS USB-N13 adapterom. Znači, sve je povezano bežično, ali ne gledam neke velike ripove, što je i logično uz ovakav internet, tako da ne znam kako bi se ponašalo sve u tom slučaju.

Nazad
Vrh Dno