Šta je novo?

Savet za RAM za plocu GA P35 DS3L rev 1.0

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Gledao sam brdo postova, i naslusao se dobrih saveta, surfovao po netu, pogledao i preporucenu memeoriju na GA sajtu... jednostavno ne mogu da se odlucim koji ram da uzmem. U pitanju su 2x1GB, minimum ddrII 800. Cena da ne bude preko(oko) 3500din. Napomena - imam win XP.
Jos jedno potpitanje, u vezi ovih memorija koje su 1066... vidim da po defaultu rade na npr 2.2v ili vise. Moja ploca u biosu daje 1.8, pa jos moze po +0.1 do 2.2v. Da li bi ti ram-ovi onda uopste dolazili u obzir?

najvise se dvoumim izmedju sledecih:
1. Kingston hyper x ddrII 800 cl5
2. Geil black dragon
3. Geil ultra

posto bih najkasnije do srede da resim dilemu i kupim ram, molim vas za odgovore, i, unapred hvala na vremenu!
pozdrav!

Od prije desetak dana imam istu ploču uparenu sa OCZ Reaper 2x2GB 800 MHz...mogu ti samo reci da furaju bez ikakvih problema, prezadovoljan..doduše, kod mene je je revision 2.0

Ako ne nameravas da klokujes memoriju, uzmi najjeftiniju. Imas Apacer 2x1GB 800MHz za 27 evra, cuo sam da se fino klokuju... Geil Ultra i nije bas neki kloker, black dragon bi kao trebalo da je malo bolji, a HyperX je preskup jer imas dosta bolje OCZ memorije za te pare...

Pa mislim na OC.

Posto cu dobiti c2d E6600, bilo bi glupo da ne OC. Bar malo. :),
Sad sam gledao cene za reaper, jeste 10tak e skuplja... a sta mislite o kingmax 1066?
Pa kingston hyperx ddrII 800 i nije bas skupa u odnosu na druge koliko sam video na berzi...

Posto cu dobiti c2d E6600, bilo bi glupo da ne OC. Bar malo. :),
Sad sam gledao cene za reaper, jeste 10tak e skuplja... a sta mislite o kingmax 1066?
Pa kingston hyperx ddrII 800 i nije bas skupa u odnosu na druge koliko sam video na berzi...

Da sam na tvom mestu ja bih uzeo ove ZMAJEVE.
Imas ih u atomu za manje od 2500 din, i gledaj da u bar kodu imaju oznaku P (TQ123PJF8)=>jer oni idu opusteno na 1066mhz sa malom voltazom.

Ako ne nameravas da klokujes memoriju, uzmi najjeftiniju. Imas Apacer 2x1GB 800MHz za 27 evra, cuo sam da se fino klokuju... Geil Ultra i nije bas neki kloker, black dragon bi kao trebalo da je malo bolji, a HyperX je preskup jer imas dosta bolje OCZ memorije za te pare...
Ja nisam stekao taj utisak i mislim da za 5-10eura razlike treba da uzme nešto što su već naveli ljudi iznad.Možeš uzeti i ovohttp://www.itsvet.com/proizvod/transcend-2gb-(2x1gb)-800mhz-ddr2-jetram/comp_comp_ram/66/489ako ideš na neku value opciju :wave:

ajde ljudi, jos imam dileme...

Evo danas sam se raspitivao telefonom za par memorija koje su mi usle u uzi izbor...
1. kingmax 1066, ispade nova cena blizu 3600 dinara, sto mislim da je za nju mnogo
2. geil gold evo one ddr 800, nema na lageru, ***a
3. ocz platinum rev 2 isto nema, bice za 10 dana

ostale su u igri sledece
4. geil black dragon za oko 2650 cL5(sve pisem za 2x1gb) cL4 su 3000
5. kingston hyper X ddr 800 za 3000
6. ocz reaper za 3800

ajde sad da covek bude pametan.... mislim da cu biti mudriji ako ne uzmem ram preko 3000 din, toliko sam gledao trestova na netu, da ispada da je maltene svejedno, da su to sve dobri ramovi.

jedino zbog ploce imam dilemu... cujem i da je geil malo izvikana, drugar serviser se kune u kingston, kaze da radi super gde god da je instalirao...

Ajde, poslednji put, napisite par reci ako vam nije smaranje, pa da se odlucim. Ako slucajno znate gde sigurno ima jos neka koja se dobro klokuje, a da su 2 modula ispod 3000, napisite na mail, [email protected] .
puno vam hvala na vremenu!

Razmisli i o 2 x 1GB DDR2 Geil PC800 Black Dragon Evo One! Ima hladnjak na memoriji, a ispod hladnjaka se nalazi black dragon. Imao sam i evo one i black dragon(4 stapa od po 1gb) i evo one se kod mene pokazao kao bolji kloker.
Isao je negde oko 1140mhz. Cena za 2x1gb je ~3000din!

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=150682

Ovde je rec o 2x2gb, ali 2x1gb idu malkice vise ;)

Poslednja izmena:
nema da se kupi evo one :(

Hteo sam evo one, ali je nema na lageru...

gotovo...

Evo dogovorio sam se da uzmem kingston hyperx ultra low latency ddr II 800!
pozdrav svima i hvala na savetima!

Nazad
Vrh Dno