Šta je novo?

Savet za prvi HIFI setup

Rincewind

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Honor 20 PRO
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Drugari,

Potpuni sam amater u svetu HIFI i voleo bih da malo "ozvučim" stan u kojem je trenutno jedini izvor zvuka Panasonic plasma TV.

Izvori sa kojih bi slušao muziku su: Panasonic plasma TV koji ima HDMI sa ARC-om, EON BOX koji je nakacen na TV i preko koga gledam YouTube i TV i laptop koji kačim na TV preko HDMI. U perspektivi bih kupio neki streaming servis pa bih,pretpostavljam sa mobilnog ili laptopa, pustao muziku preko TIDAL ili DEEZER platforme ( svestan sam da postoje i striming uređaji koji mogu ovo da hendluju bez telefona i laptopa).

Budžet je do 1000 EUR ( dakle i za zvučnike i za DAC/AMP).

Nisam audiofil i u tom smislu nisam zahtevan ali ne volim kad bas dominira zvukom. Soba je dimenzija 5x8m a tv komoda ide na zid dužine 5m.

Da li je moguće posao završiti sa dva zvučnika bez stalaka koji bi stajali na TV komodi ?

Znam da sam postavio mnogo pitanja i svestan sam da nema magičnih odgovora ali potrebna mi je pomoć da se malo usmerim u ovom "HIFI" lutanju.

moguće je.

treba ti 2 bukšelf zvučnika, (monitor audio, dali, mordaunt short, q acoustic..)
Zatim, risiver (HDMI, ARC , i Bluetooth vezom za puštanje preko Telefona), i to naravno ide u pure direct (stereo) režimu.

sve to lepo odeš i poslušaš pre kupovine, možda i ostane para za pečenje i gemištek.

Poslednja izmena:
Vrh Dno