Šta je novo?

Savet za napajanje

HighONE

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
650
Da li je Corsair HX520 za mašinu iz potpisa dosta ili treba pojačanje? Gledao sam na par PSU kalkulatora i skinuo programčić za proračun s JonnyGuru - svi se kreću oko 510 W. Da li je napajanje prenategnuto za svakodnevni rad?

Da li je Corsair HX520 za mašinu iz potpisa dosta ili treba pojačanje? Gledao sam na par PSU kalkulatora i skinuo programčić za proračun s JonnyGuru - svi se kreću oko 510 W. Da li je napajanje prenategnuto za svakodnevni rad?

Ne treba pojacanje,tvoje napajanje je sasvim dovoljno za tu masinu i to overclock-okovanu (graf/proc).
Realno,tvoja masina u full load-u,ne verujem da dosegne i 400w potrosnje.

Poslednja izmena:
sasvim dovoljno

Ne znam kako je moguce da pise da tvoja konfiguracija moze da vuce 510w?Cors je odlicno napajanje,nasviraj komponente,uzivaj,a prepusti brigu napajanju!

Ja mislim da si na granici, i uzeo bih nesto jace...za default je OK, ali ako klokujes, pod obavezno jace napajanje. Inace u fullu ti masina trosi oko 380-400W. Sa obaveznom rezervom od 30%, to ti je oko 500W

Poslednja izmena:
Da li je Corsair HX520 za mašinu iz potpisa dosta ili treba pojačanje?

To napajanje je interno Seasonic, ima 40A na +12V (480 W), i imaš više nego dovoljno rezerve, nema potrebe za jačim.

Gledao sam na par PSU kalkulatora i skinuo programčić za proračun s JonnyGuru - svi se kreću oko 510 W.

Ti web kalkulatori su netačni, i pokazuju prilično veće vrednosti od potrebnih, što i nije tako loše, bolje jače napajanje, nego slabije. :D

Ali sa stvarnom potrošnjom nemaju puno veze, ona je prilično ispod. Jedan od boljih je enermax kalkulator: Enermax Power Supply Calculator.

Da li je napajanje prenategnuto za svakodnevni rad?

Daleko od toga, ima ono još dobru rezervu. Ja imam napajanje koje je takođe interno Seasonic, i ima istu snagu na +12V kao i to tvoje, merio sam potrošnju, rezultate možeš videti ovde:

Potrošnja desktop sistema u razlicitim režimima rada (idle, load, oc, undervolting).

U najgorem scenariju (LinX + Heaven benchmark istovremeno, pozamašan OC procesora uz dizanje napona) opterećenje je bilo 308 W, dakle daleko od limita napajanja, došao sam tek na 60% opterećenja.

Poslednja izmena:
Kao sto vecina kaze, sasvim dovoljno napajanje za tvoju masinu plus OC, nema potrebe da uzimas novo/jace napajanje.;)

Poslednja izmena:
Hvala svima. Ima tu još 2x14 fan i 2x12 fan i još jedan manji hard - ali mislim da to nije problem. Koliko bi to napajanje trebalo da se greje? Pri ovakvom opterećenju, verovatno ne mnogo... Dodirnuo sam ga testirao grafiku - koju sam vratio na reklamaciju zbog pregrevanja - i da je bilo samo toplo na dodir, za razliku od grafike koja je gorela... Da li je moguće da zagrevanje napajanja, koje se nalazi na dnu kućišta pregreva grafiku? Čini mi se da to ne može biti problem...

Nazad
Vrh Dno