Šta je novo?

Savet za maticnu plocu i procesor

frosty1

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2006
Poena
304
Pozdrav svima,

ovo je moj prvi post (a nadam se ne i poslednji). U velikoj sam nedoumici pa sam se odlucio da Vas pitam za savet. Odlucio sam se za novi racunar posto moj trenutni polako pocinje da ne zadovoljava moje potrebe. Sklapam ga u delovima jer se ne zurim zbog navale novog hardvera. Prvenstveno mi je potreban za rad (programiranje i baze), ali za trenutke predaha ne kazem da ne pokrecem i po koju igricu. Trenutno imam sledece komponente:

Hdd: Maxtor 160 GB SATA 3.0 GB
Memorija: 2x Geil DDR2 667 CL=4-4-4-12 voltage 1.8V
Graficka: Asus EAX1300/TD/256M/A

Interesuju me novi C2D procesori. Ali ne znam koju maticnu da uzmem i koji procesor. Napominjem da ne nameravam da vrsim overclock. Sve ostaje na default-u.
Mozete li mi preporuciti i neko napajanje?
Inace, citajuci postove nisam primetio da se nesto puno spominje Geil memorija (oprostite ako nisam primetio). Maticna koja bi mi trebala bi morala da bude kompatibilna sa ovom memorijom, ne bih zeleo da se zivciram kasnije oko komponenti da jedna ne radi sa drugom.
Unapred hvala za savete.

Pa evo ovako...

Procesor: Intel C2D e6300 - Trenutno najslabiji procesor iz C2d Ponude ali se klokuje odlicno!
Ploca: Biostar 965PT ili Gigabyte DS3~DS4 - Koju god da uzmes neces pogresiti, biostarove ploce su odlicne, a razlika izmedju DS3 i 4 je u heat pipeu na DS4!
Napajanje: CoolerMaster od 450W ili LCPower od 550W - oba pruzaju odlicne performanse za te pare!

Geil Memorija nije uopste losa, (mada ja imam malo iskustva sa njom - po nekim pricama zakljucih da nije losa). Inace ja bih se otarasio te kartice i kupio bih 7300GT GLH koja je trenutno BestBuy (od pre 2 sata :)) ili 7600GS GLH!

Poslednja izmena:
Asrock ConRoeXfire-eSATA2 i ConRoe945G-DVI stoje upola manje ... naravno, bilo kakvo dizanje voltaža, FSBa preko 300Mhz isl. ne dolazi u obzir. Rade pouzdano na defoltnm postavkama i imaju ažurne BIOSe.

Ne bacajte pare za dzabe uzmite S3 GA ili Biostara najjeftinije a oce svaka preko 500 za slikanje i 450+ za 24/7, bar ovo sto sam ja probao hoce bez da trepne.

Pozdrav svima!
Zahvaljujem Vam se sto ste bili tako predusretljivi i javili se na moj prvi post.

Posto sam video da u januaru bi trebalo da se pojavi na trzistu C2D 4300-ka interesuje me Vase misljenje o njoj i da li je i ona kompatibilna sa plocama koje ste mi naveli i kako bi saradjivala sa mojom memorijom?

Nazad
Vrh Dno