glisoni je napisao(la):a razmisli i o single chanel nForce 2, recimo ASUS A7n8x-x (~80 EUR)
glisoni je napisao(la):Ako ti OC nije bitan, dobro će te služiti i bilo koja VIA čipset ploča, recimo ABIT KD7E je super ili MSI KT4V ili ASUS A7V8X-X za nekih 65.
srdjan_r je napisao(la):Sto dva puta? :?:
Pa sta?! Imao sam ja svojevremeno na KT266A i vise, 205 MHz, pa nikom nista. I sto ti kazes, "iscedio" sam ga, i to bas maksimalno, jer se na jedvite jade budio na 210.Tom je napisao(la):pogledaj "glisoni"-ju u potpisu sta stoji - ima kt333 chipset - a fura ga na 200mhz - iscedio ga. ako to nije overklokovanje onda sta je...a nema nforce (iako ti ga preporucuje - naravno ovo nije nikakvo prozivanje cisto primer)
Kleli, brale... KLELI.Tom je napisao(la):... ljudi su se kunuli...
Ovaj... bice da si ovde grdno pogresio. Ako si hteo da poredis KT266A i KT333 (ili KT400), onda OK, ali ovako kako si napisao, KT133A i KT333... ne ide. Ima tu podosta razlika, i to pre svega brzinskih. (iako se Notax bas i nece sloziti :mrgreen: )Tom je napisao(la):razlika izmedju kt333 i kt133a u normalnom koriscenju je NIKAKVA!!!
u testovima ce biti razlike - ali mislim da ona nemoze da predje 20% pri istom taktu procesora i pri istoj kolicini memorije
CAR je napisao(la):...
Ovaj... bice da si ovde grdno pogresio. Ako si hteo da poredis KT266A i KT333 (ili KT400), onda OK, ali ovako kako si napisao, KT133A i KT333... ne ide. Ima tu podosta razlika, i to pre svega brzinskih. (iako se Notax bas i nece sloziti :mrgreen: )
I to pre svega zato sto je KT133A SDRAM, a KT333 DDRAM platforma (opet, iako se Notax bas i nece sloziti :mrgreen: :mrgreen: )
Bice tu podosta razlike, i u testovima, ali bogami i u realnom radu.
Tom je napisao(la):stekaj pare - vodi ribicu na pice i kolace - mnogo je veca uzivancija!!!!!
Pardon accepted! :mrgreen:Tom je napisao(la):pardon za kunuli: kleli...
Nisam ja neki burzuj. To da znas u startu. Jednostavno, uvek pokusavam da racionalno utrosim pare i iskoristim masinu, a da pritom bude dovoljno brza (dobro, mozda za nijansu brza nego sto ima vecina ljudi u tom trenutku :beat:, ali to radim kroz O/C, ne kupovinom u startu brzeg hardvera ). Ja ne kupujem odmah nesto novo cim se pojavi... vec pokusavam da izvucem neku maximalnu vrednost iz svog vec matorijeg hardvera, tj. onog koji trenutno posedujem, i da ga prodam za *neku* cenu, a ne da to bude budzasto. Da ne bude da sam, nakon izvesnog vremena, prinudjen da kupujem praticno ceo nov komp.Tom je napisao(la):ja sam samo tu malo posavetovao - mislim da nisi u pravu sa tim nastupom imao sam pa sta - nemoj da se vredjas ali nemaju svi likovi toliko kinte kao ti - pa da menjaju kako nesto novo izadje
znaci lik je hteo plocu za toliko i toliko para
mada da i ja imam tako koliko i ti i ja bi menjao bas bi me bolelo... to sto ti kazes "...pa sta..."
Ovo se lako moze proveriti, cak i kad potenciras FSB od 133 MHz... i sto se mene tice, mogu da se zanemare Sandra, cak i 3DMark, a da pokrenemo nesto realno (citaj - neku igru... moze i noviju i stariju, s tm sto bi se sa novijom jos vise videle razlike u brzini).Tom je napisao(la):a inace za kt133a i kt333 i dalje stojim - bio notax tu ili ne
znaci govorim o tome:
ABIT kt133a 1.3v + 1700XP + 256SDR 133mhz ---- koje daje rezultate i koliko je zivahna masina.....
ABIT kt333 (bilo koji) + 1700XP + 256DDR (266) ---- isto koji rezultati...
uostalom ima poredjenje takvo i na benchmark testu.... :rtfm:
NHF apsolutno... i tebi.Tom je napisao(la):sve u svemu NHF (no hard.....)
Evo malo, cisto da se ne ulenjis :mrgreen:notax je napisao(la):O-ho-ho!!! Prozivke !!
:mrgreen: :mrgreen:
Samo se ne slazes oko procenta :mrgreen:notax je napisao(la):Ma, slazem se ja da je DDR kombinacija bolja i brza.
'De ces ti 9800 Pro na tu kantu, nesrecnice?! :beat: :mrgreen:notax je napisao(la):Naravno, najbolje je da se pazari sve to, pa jos i TFT i veci HDD,
i 9800Pro......
Bogami, bice razlike, i to realne, izmedju KT266A i nF2. To mogu da kazem na svom primeru. Kao sto rekoh, imao sam KT266A (ABIT KR7A, najbrza KT266A ploca), sad imam nF2, ABIT NF7-S. Pre toga sam imao EPoX 8RDA+, isto nF2 plocu.glisoni je napisao(la):Ali razlika u performansama između jedne KT266A ploče i recimo Abitove NF7(-S) su minorne i biće vidljive samo u benčovima.
glisoni je napisao(la):Evo imam ortaka koji vozi Epox KT266a ploču (ne mogu da se setim ozneke, ona legendarna, ima i PCI delitelj 6) i cepa mem protok preko 3000.
A koliko ce ti onda realno vredeti, 20-30 evra? I sta ces da kupis uz tu doplatu od 10-20 evra?glisoni je napisao(la):Ako je ikada budem menjao, to će biti samo za neke sitne pare, tipa 10-20 EUR doplate.
U sustini to je to. IGP - integrisana graficka (NIJE MX440 cip, vec *neka grafika* koja je po performansama u rangu GF4 MX-a, i to MX420), SPP-bez integrisane graficke._/Neo\_ je napisao(la):I neka mi neko objasni oznake NF čipova IGP SPP. Koliko sam ja skontao razlika je samo u tome sto IGP ima i integrisanu grafičku karti GF4MX440. Jel ima jos nešto
notax je napisao(la):I ne mozes da
namaknes vise od 18-20% pa da se ubijes.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari