Šta je novo?

Savet za kupovinu Acer TravelMate 5320??

mickomz

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2008
Poena
301
Zamolio bih sve one koji imaju iskustva sa ovim modelom... Acer TravelMate 5320
dobra ili losa da mi posavetuju dali da ga kupim ili ne .Obzirom da nemam ama bas nikakva iskustva sa L.T. a prvenstveno mi treba za internet poneku online igricu i pustanje filmova .Unapred zahvalan svima na buducim savetima i predlozima.

Poslednja izmena:
Zdravo.

Pokušaću ti pomoći što više.

Acer TravelMate 5320-202G32Mi
+ dobra konstrukcija (za taj novac nema bolje u nižoj klasi)
+ veliki izbor portova i slotova za dodatna proširenja
+ veliki i brz hard disk
+ XP je podržan (imaju drajveri pa se lako instalira)

- Celeron procesor...

...koji za poslove koji će ti trebati radi sasvim dobro. Jedino HD video nije za njega. Mana Celerona je što ne može da obara frekvenciju rada kada mu snaga nije potrebna.

Ekran je sjajan. E sad, to je pomalo i kocka jer kod Acera kvalitet ekrana varira od serije do serije, pa možeš ubosti vrlo dobar, ali i lošiji. Kada kažem lošiji to znači da će imati manju osvetljenost i kontrast. Evo za moj Acer TravelMate što imam čitao oprečne recenzije - od ekrana koji je ispodprosečan pa do nadprosečan. Ja sam dobio vrlo kvalitetan ;).

Imaš i jeftini TM 5320-201G16Mi ili moj lični favorit Acer Extensa 5220-201G12Mi koja ima vrlo dobar matiran ekran ;). Ja lično više volim matirane ekrane, ali to je stvar lične preferencije.

DukeofSerbia......zahvaljujem ti na odgovoru al vidi sada sam tek na mukama ....moj prijatelj koji radi prodaju racunara i opreme mi je ponudio Acer TravelMate 5320 sa 320giga hardom 2 g .mem.i po ceni od 41,000 din naravno na 4 rate sto mi je po malo bilo i presudno u celoj prici sta ces besparica ,.,,al sam ipak u dilemi jer pored tog model aima i drugih ne samo Acera nego i ostalih proizvodjaca al koliko sam mogao da vidim niti jedan ne nudi toliki sirok opseg dodataka kao taj model tako da ono eto suzio sam izbor na njega bas !

Zaboravio sam da dodam da je zvuk teški škart, tj. zvučnici su jako loši. I najjeftiniji narodni zvučnici od 10-15 evra daju, brat bratu, bar 30x bolji zvuk. Ako imaš zvučnike, dobro, ako ne, ne gine ti kupovina ;).

Puna specifikacija:
Procesor: Intel CeleronM 550 (2GHz/1MB/533FSB) 64bit
Čipset: Intel GL960
Memorija: 2GB (2x1GB) DDRII
Hard disk: 320GB SATA (5400rpm)
Grafika: Intel GMA X3100 up to 358MB shared
Ekran: 15.4" WXGA (1280x800)
Optički uredjaj: DVD+/-RW DL
Mreža: modem, Gigabit Ethernet, WLAN 802.11b/g, Bluetooth 2.0
Konektori: 4x USB, PCMCIA, Express/54 Card, 5-in-1 card reader, VGA, S-Video, FireWire, linijski ulaz, mikrofonski ulaz, izlaz za slušalice/zvučnike/linijski
Kamera: 0,3 Mpix
2,88kg

Kod nas FSC i ASUS imaju dosta jeftinijih modela. FSC mi se ne dopadaju, a kakvi su ASUS-i stvarno ne znam, jer nisam radio ni sa jednim.

pa ovaj moj shto imam je na papiru best buy ali mi se sve neshto chini da sam zabo "shkart" primerak...

Asus notebook F5SL-AP113...

molim vas za pomoc oko dve stvari u vezi sa ovim modelom (TravelMate 5320-201G16Mi).
1. Na laptopu nemam instaliran onaj Acerov "Empowering technology" softver (prepoznaje se na kompu kao onaj meni sto sluzi za brzo podesavanje sistema: baterije, sigurnosti, osvetljenja monitora...). Trazio sam po netu da vidim da li uopste ovaj model podrzava tu tehnologiju i na jednom sajtu sam nasao pregled i specifikaciju u kojoj pise da bi trebalo da ima. Problem je sto ne mogu da nadjem softver za ovaj model na oficijelnom Acerovom sajtu. Da li kojim slucajem znate gde moze se downloaduje taj softver i ako neko od vas takodje ima ovaj model, da li vi imate "Empowering technology" opciju? i da li ste je imali po defaultu instaliranu ili ste morali od nekud da je instalirate i odakle?
(sa instalacionog diska sam instalirao onaj "Lunch Manager" i kad pritisnem onaj funkcijski "E-" taster - koji bi trebalo da pokretce Empowering tehnologiju samo mi iskoci poruka "The system cannot find the file specified.")
btw. za model 5270 sam nasao pomenuti softver bez problema :-/

2. Razmisljam da procesor u laptopu zamenim jacim procesorom. Rekli su mi da u ovaj model mogu samo Dual Core procesori da idu. Kako da vidim koje sve (dual core) procesore podrzava ovaj laptop? i sta vi mislite, da li ovo vredi raditi?

Poslednja izmena:
Mozes bilo koji core2duo ili dual core sa magistralom do 800 MHz.

Nazad
Vrh Dno