Šta je novo?

savet za konfiguraciju

G

gego

Guest
Imam nameru da pazarim novi kompjuter.Evo shta hochu da nabijem u kuchishte:400 W napajnje
plocha:Soltek SL-K890pro-939
procesor:AMD 64 3000+
memory:512 MB Kingston
HD Maxtor 120Gb 7200 8Mb
grafika:GIGABYTE ATI RADEON X700PRO 128MB TV/DVI PCI-EXPRESS VIDEO CARD [/B]
Zanima me vashe mishlenje o kombinaciji Soltek Gigabyte.U nedoumici sam i oko memorije,dali jedna 512-ka ili bolje je dve 256-ke
:smash: Pozdrav i Hvala

Slazem se,bolje neka nf4 ploca i 2x256 Kingmax,ali bih ipak ostavio Maxtora.Grafika ok.

I ja se slazem za plochu (nf4 je dost bolji chipset) i memoriju,ali mozda ti je bolje da kupish jedan od 512 pa onda polako da skupljash pare za josh jedan ali akao to neplanirash u svakom sluchaju 2x256 iz gore vec navedenih razloga,a shto se tiche grafike stvarno neznam shta bih uzeo da sam na tvom mestu mozad ipak pre 6600gt zbog PS3 al ii taj Radeon je bruka ako je to onaj model bez aktivnog hladjenja (znachi tishina rodjaci :) )
Pozdrav!!!!

gego je napisao(la):
Imam nameru da pazarim novi kompjuter.Evo shta hochu da nabijem u kuchishte:400 W napajnje
plocha:Soltek SL-K890pro-939
procesor:AMD 64 3000+
memory:512 MB Kingston
HD Maxtor 120Gb 7200 8Mb
grafika:GIGABYTE ATI RADEON X700PRO 128MB TV/DVI PCI-EXPRESS VIDEO CARD [/B]
Zanima me vashe mishlenje o kombinaciji Soltek Gigabyte.U nedoumici sam i oko memorije,dali jedna 512-ka ili bolje je dve 256-ke
:smash: Pozdrav i Hvala

http://www.pcekspert.com/articles/307-6.html

Ja licno nisam probao tu plocu,ali gledajuci ovaj test stice se dojam da uopce nije losa.Ovdje sije nF4.

Poslednja izmena:
Samo ti pazari taj Soltek, stvarno su je napravili odlicno, cini mi se ubedljivo najbolja VIA s939 ploca, a tu je u rangu sa nF4-kama.

Sto se tice tih 2.75V za memoriju, ne moj da se brines, ako budes uzimao Kingmax Hardcore, nece ti ni trebati vise!

A da, za grafiku... Moze opusteno taj X700Pro, ima da radi samo tako...

Pozdrav!

Da, ta Soltek-ova ploca je odlicna, ja sam htio da je kupim, ali je tad nisu nigdje imali kod nas, pa sam uzeo ovu Gigabyte nForce 4 Ultra. Sto se graficke tice, X700Pro je negdje priblizna 6600GT, ali ja sam ljubitelj nVidia kartica, pa sam i zato uzeo 6600GT. Oko hard diska, razmisli o nekom modelu Seagate Barracuda SATA, odlicni su diskovi, ima cak i 5 godina garancije, ja cu kad skupim pare da uzmem jedan. I obavezno uzmi dobro napajanje, moze LC Power LC6550 gold 550W, svi ga hvale, ja cu da ga uzmem za koji dan.

A sto se tice memorije, mozda je bolje da uzmes jedan modul od 512MB, pa da kasnije kupis jos jedan.

Poslednja izmena:
Potpuno sam zaboravio na HDD... Nek ti pod broj 1 bude Seagate, tu nema greske. Ako ne nadjes njega, uzmi Western Digital sa 8MB... A ako ne nadjes ni jedan od ta dva, trazi malo bolje :)

Nazad
Vrh Dno