Šta je novo?

Savet za konfiguraciju

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Hteo bih da kupin nov komp pa me interesuje vase misljenje o sledecoj konfiguraciji i neki savet sta biste promenili a da se cena ne menja drasticno

AMD Barton 2500+(ili 2600+) BOX
Asus A7V600
512 MB DDR Samsung (ili Kingston)
Asus GeForce FX5200 128MB
Western Digital 80GB
CD-RW Asus 52x24x52x

a za napajane nisam se odlucio 350W ili 400W
vase mishljenje?

Plocu uzmi ABIT NF7 (bez S!) koja je mozda par eura skuplja, a sto se tice graficke, pazari lepo polovnu GF Ti4200 i nema da brigas

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Hteo bih da kupin nov komp pa me interesuje vase misljenje o sledecoj konfiguraciji i neki savet sta biste promenili a da se cena ne menja drasticno

AMD Barton 2500+(ili 2600+) BOX
Asus A7V600
512 MB DDR Samsung (ili Kingston)
Asus GeForce FX5200 128MB
Western Digital 80GB
CD-RW Asus 52x24x52x

vase mishljenje?

ECS ploca
9600 graficka
LiteOn ili LG CDRW 48X

ostalo isto i dobija se bolja masina za manje pare (po mom misljenju) !

I jos nesto da li je neko imao iskustva sa maticnom Asus A7V600 - da li je dobra stvar ili pazariti nForce2

Epox 8RDA Rev 2.2

....
CD-RW Asus 52x24x52x

vase mishljenje?

taj Asus ti je samo drugachije upakovani Pioneer ( mozzda ne bash KAO Pioneer), ako se ne varam..
ja sam ipak vishe LiteOn-Sony fan ( LiteOn pravi drive-ove za Sony)

drugo, bolje ccesh procci sa kvalitetnijim primerkom plaoche sa nForce2 chipset-om na duzze staze, nego sa VIA-om ( moje mishljenje)

350 ili 400W - koje? to je bitnije pitanje od snage napisane na nalepnici, jer ti od toga zavisi koliko procenata iste cce komponente i dobiti ( drugim rechima, koliko para-tolko muzike)

i, zzivo me zanima, shta imash protiv ATI Radeona?
btw, pojavili su se sasvim ok primerci Sapphire ATI Radeon 9200 128MB 128bit ( dakle, nisu 'SE') po prihvatljivoj ceni

pozdrav

Poslednja izmena:
Mercury/Epox (8rda3i)je sasvim ok varijanta, bolja od kt600 u svakom slucaju, za priblizno iste pare! Za grafiku se slazem da,ako vec ne mozes uzeti nesto bolje od fx5200,uzmes 9200(128bit), i nemas brige! CDRW- LiteOn, Sony, LG eventualno...

H.U.D. je napisao(la):
taj Asus ti je samo drugachije upakovani Pioneer ( mozzda ne bash KAO Pioneer), ako se ne varam..
ja sam ipak vishe LiteOn-Sony fan ( LiteOn pravi drive-ove za Sony)

drugo, bolje ccesh procci sa kvalitetnijim primerkom plaoche sa nForce2 chipset-om na duzze staze, nego sa VIA-om ( moje mishljenje)

350 ili 400W - koje? to je bitnije pitanje od snage napisane na nalepnici, jer ti od toga zavisi koliko procenata iste cce komponente i dobiti ( drugim rechima, koliko para-tolko muzike)

i, zzivo me zanima, shta imash protiv ATI Radeona?
btw, pojavili su se sasvim ok primerci Sapphire ATI Radeon 9200 128MB 128bit ( dakle, nisu 'SE') po prihvatljivoj ceni

pozdrav
Ja ima tu istu karticu i vise je nego ok za tee pare.2d prikaz je odlican a i u igricama je vise nego dobra kada govorimo o karticama tog cjenovnog ranga.U kombinaciji sa 17-incnim monitorom daje super prikaz u oba slucaja.Pozdrav

Graficku sam mislio da promenim za jedno godinu dana
jedna visa klasa graficke je mnogo skuplja (npr. FX5600) a nije mnogo bolja. a ati radeon necu da uzmem

A lepo mi ja mama govorila, a ja je nisam slušao. I vidi me sada.

Šta ti je mama govorila?

Ne znam. Nisam je slušao.

:D:D

Vrh Dno