Šta je novo?

Savet za konfiguraciju za video i 3d rendering

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Treba mi par saveta oko komponenti za racunar namenjen video produkciji i 3d modeliranju i animaciji. Budzet nije strogo ogranicen, za odredjene komponente znam sta bi doslo u obzir bez dileme.

CPU: Intel 4770K
CPU cooler: neko kvalitetno vazdusno hladjenje, cujem da su Noctua cooleri jako dobri.
MB: Asus-ova ploca sa Z87 cipsetom (neka od sposobnijih, cenovno 200-300 eura)
RAM: 4x8GB DDR3@1600Mhz (ili nesto brza, mada kontam da nema potrebe), mislim da bi Kingston bio dobar izbor (u trenutnoj konfi koristim 4x4GB Kingston i dobro se pokazao)
VGA: Radeon 7970 (sa razloga sto u Adobe programima ubrzava video produkciju kroz OpenCL standard i dobro je resenje uz svojih nesto preko 1TFlops double floating point performansi; novija serija Radeon kartica 290 i 290x imaju dosta slabije performanse u ovom smislu, nekih 40%, pa bih njih zaobisao; nVidia kartice sem Titana su dosta sporije u tom poslu, a Titan je preskup)
SSD & HDD: SSD od 240GB za sistem, programe i prvo renderovanje (sad da li Kingston, Intel ili nesto trece...); 2x3TB za skladistenje, WD Green ili Seagate Barracuda (ne znam koji je kvalitetniji i dugotrajniji)
PSU: Napajanje od 1000W (znam da nije neophodno za ovu konfu, ali zbog mogucnosti nadogradnje kasnije, neka bude 1000W; trebalo bi da bude modularno, cena okvirno 200-250 eura)
Case: recimo neko iz Cooler Master HAF serije (trebalo bi da su dobro provetreni i da ima dovoljno mesta za sve ove komponente, posebno zbog graficke i njene duzine)
Monitori: 2 monitora od 24'' ili 27'', sa niskim odzivom; videh neke Asus-ove sa niskim odzivom i dobrom dijagonalnom za oko 250 eura po komadu

Svaki predlog je dobrodosao, ako neko misli da ima nesto bolje od komponenti koje sam ja predlozio, neka napise i obrazlozi ukratko, svaki savet mi znaci. Trebalo bi da sve to kupim do Nove godine, posto skace PDV.

Hvala unapred na odgovorima.

Vrh Dno