Šta je novo?

Savet za izbor stampaca

dlekic

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
604
Koji je najbolji izbor stampaca ako s uzme u obzir cena samog stampaca
i kasnije cena kertridza i glava za stapanje ,odnosno reciklaza samih kertridza . Takodje je bitan i kriterijum bucnosti stampaca pri radu
Koji se najmanje cuje dok stampa
Koji izbor po gore navedenim kriterijumima je najpovoljniji od liste

HP , Lexmark , Epson ,Canon :idea:

Nemaš potrebe da pišeš tolikim slovima, ako pogledaš druge postove videćeš da si jedini. Pogledaj prvo uputstvo za korišćenje foruma, nalazi se na vrhu liste kao sticky u svakoj sobi.

Što se tiče izbora štampača, bitno je za šta će da ti služi. Ako ti treba za štampu teksta onda su najbolji izbor laserski štampači, što zbog kvaliteta, što zbog jeftinije štampe na duže staze.
Ako ti treba štampač u boji onda mogu da ti kažem svoja iskustva. HP3820 je sasvim dobar štampač za 70€, fotografije na foto papiru su fantastične, kertridži imaju veliki kapacitet za razliku od nekih drugih novijih modela tako da postoji mogućnost reciklaže. Pripazi, novi deskjet štampači uglavnom dolaze sa 30% mastila u kertridžima, tako da kada se isprazne cena novih kertridža dostiže cenu novog štampača. Meni su se zapušili kertridži (jedanput refilovani) na hp 845c i premišljam se da li da kupim nove ili da kupim hp 3820 (zbog 845c sam već batalio kupovinu kertridža za 670c)!!!!

offtopic, ali ODLICHAN vid ima vecina ovde, ne razumem cemu ovo al' ajde da neshto i odgovorimo....

nisi naveo koji tip shtampacha, u globalu , svi proizvodjachi imaju i tishe i buchnije modele... shto se tiche cene i "buducnosti" sasvim su OK Lexmark i Epson....

Dzaba svi saveti dok se covek ne izjasni za sta mu treba stampac tj. koji tip stampanja ce da koristi. OVako napamet mozemo da preporucujemo svasta.

Evo ja recimo preporucujem Epson EPL 5900-L :p

Kao sto su ti vec rekli, zavisi za sta.
Evo i ja cu uskoro da kupim stampac po prvi put u zivotu. Prvo sam svratio u par radnji i pogledao cene. Onda sam pitao par ljudi koji duze imaju stampace. Onda sam (a ovo je najvaznije) skoknuo do radnje koja se bavi refilovanjem ketridza i trazio njihovu preporuku.
Toplo su mi pohvalili jedan Canon.
Znaci za kucnu upotrebu ink jet.
Bitno je da se lako i pouzdano puni.
Razmisli koja ti rezolucija treba.
Razmisli koja ti brzina stampanja treba.

za stampanje sa weba

Hvala vam na odgovorima.Izvinjavam se zbog velikog fonta nisam znao
da nije dozvoljen .
Stampac mi je potreban za kucnu upotrebu pre svega zbog stampanja
stranica sa web sajtova. Kako ne pojedinim sajtovima ima dosta slika
ponekad ce mi trebati da nesto odstampam u boji i zato sam zeleo
preporuku za neki stampac koji stampa pored crno bele i kolor stranice type;

Upravo sam kupio stampac koji sam ti pomenuo gore.
U pitanju je Canon S200x, kojeg su mi mnogi preporucivali kao odlican za po kuci. Jeftin, lako se dopunjava, veliki i jeftini ketridzi
Sad da vidimo da li radi...

Za te svrhe je kvalitativno gledano najbolji HP 5550.

cena kertridza i broj stranica

Da li neko zna kolike su cene stampaca HP5550 i Canona200x
i kolike su cene kertridza za njih i koliko stranica crno belo i u boji moze
da se odstampa sa kertridzima.Zanima me cena po crnoj beloj i kolor stranici .

Za Canon su ketridzi 700 dinara. Lik kaze da moze da odstampa oko 60 crno-belih stranica sa oko 5% pokrivenosti sa jednim ketridzom. Za kolor ne znam.

"60 strana sa jednim punjenjem" pa to je uzas!
Mozda bi trebao da razmislis o nekom starijem stampacu tj. sa starijim kertridzima. Recimo neko ti je na pocetku predlozio 3820. To nije los izbor on je naslednik cuvene serije 9xx. Sto znaci da koristi crni 15A i color 78D kertridz. Kapacitet kolor kertridza je 19ml. po boji, a crnog , valjda, isto. Sto otprilike znaci u realnom radu oko 300 strana. A reciklaza kertridza i nije mnogo teska mozes i sam da je obavis ako neces da ti to rade te "firme".
Ono sto bi ti bilo dobar izbor (ako uspes) je da negde nadjes neki od stampaca iz 9xxC serije. npr. 930c on koristi crni kertridz (45A) kapaciteta 42ml. sto po "brosuri" znaci oko 700 strana sa 5% pokrivenosti! Mozes da uzmes cak i polovan stampac a kupis nove kertridze.
Stvarno trebalo bi dobro da promislis osim ako ne spavas na gomili love :)

Pozdrav...

Ako ti je stvarno jako bitno da li je stampac bucan onda preskoci HP3820. Doduse, on je prilicno bucan dok ne pocne da stampa(inicijalizacija) dok je u samom procesu stampe prilicno tih.

hp 5550

Neko je pominjao stampac hp 5550 , da li neko ima iskustva sa njime
da li je bucan , koliko moze da se odstampa stranica sa njegovim
kertridzom.Trazio sam na internetu yu domenu sajt nekog prodavca
stampaca i racunarske opreme sa opisom stampaca koji prodaju ali niko nije imao informacije o stampacu u smislu koliko moze da odstampa strana ,koliko je cena kertridza i slicno.Cude me ti prodavci , prodaju stampace a nisu nasli za shodno da pored svakog stampaca napisu podatke koje kupce najvise zanimaju :-x
Citao sam na sajtovima tih prodavaca stampaca da oni pored stampaca
prodaju i "reklamne " kertridze, pa me zanima kakvi su to reklamni kertridzi :rolleyes:

Za specifikaciju(tehnicke karakteristike) bilo kog uredjaja ides na sajt proizvodjaca i nadjes sve sto ti treba. Dakle, http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/ho/WF02a/18972-236251-236261.html ili ako hoces na yu domenu http://www.desk.co.yu/Maloprodaja/mpr.htm . I jos nesto 5550 je ubedljivo bestbuy za kucnu upotrebu u tom cenovnom rangu, pa ako si planirao da das ~90€ za stampac Ja ti preporucujem ovaj model. Sto se tice napunjenosti kertridza uz nov stampac idu kertridzi koji su, mislim 30% puni, pa kad ih potrosis napunis ih do vrha i nema da brines.
Eh, koliko stranica moze da odstampa ti niko ne moze tacno odgovoriti. Broj odstampanih stranica sa jednim kertridzom zavisi najvise od dve stvari, a to su kvalitet stampe(imas tri moda) i popunjenosti stranice tekstom(slikama ili cim vec) i ako malo vodis racuna prilikom stampanja (nebitne stvari najlosisjim kvalitetom koji je itekako upotrebljiv!!!) zaboravices kada si napunio kertridze. Tehnicki podaci tipa broj stranica u minuti koje ces naci u uputstvu/sajtu su naravno cisto teorijski dok je u praksi dosta sporije, ali neka te to toliko ne brine. Mozda bi najbolje bilo da pogledas kod nekoga ko vec ima ovaj stampac kakav je kvalitet stampe i onda vise neces imati dilema.

Pozdrav.

morbius je napisao(la):
U pitanju je Canon S200x, kojeg su mi mnogi preporucivali kao odlican za po kuci. Jeftin, lako se dopunjava, veliki i jeftini ketridzi
Sad da vidimo da li radi...

Veliki? Kako veliki kada moze da se odstampa samo 60 str.

Ako je tako, onda te kosta 11.5 din/str + papir.... sto je mnogo... ovde kod mene u fotokopir. stampaju po ceni od 4din/str ( sa mojim papirom)

nesto mi je to sumnjivo...

160.
Greska u kucanju.

Nazad
Vrh Dno