Šta je novo?

Savet za i7-920 :)

ikoalosaurus

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2009
Poena
495
Pozdrav ,

vec nekih 10ak meseci drzim ovako overklovan procesor i memoriju kao na prilozenoj slici i sad bih hteo jos samo malo da podignem pa mi treba savet . Sa ovim trenutnim stanjem , nakon vrtenja nekoliko krugova LINXA max temperatura procesora ide do nekih 75c.

Primerak procesora je takav kakav je , za OC ne bas najbolji , ali nemam u planu niti da menjam CPU niti cooler tako da mi treba savet ako moze nesto da se uradi jos bolje sa ovim sto imam 🙂

Do koje max temperature u LINXU smem da idem? 80c ? Plan mi je da ide na nekih 3,5 ili 3,6ghz, ako memorija to bude podrzala. Ali kapiram i da LINX nije bas najbolje merilo jer to je ipak sinteticki test, a od ovoga sto ja koristim mislim da nista ne opterecuje toliko CPU.

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    80.8 KB · Pregleda: 97
Ugasi HT i cepaj na 3600, preko toga ce da se greje sa Vendetom poprilicno, mozda cak i 3800 da pokusas ako ne predje 80C (cisto sumnjam da nece preci). HT ti nista ne znaci pod uslovom da se igras i koristis racunar prosecno, a isti dodaje 10-12C na temperature koje bi bile bez HT-a.

Napon do 1.3V cepaj, ako tako nece do 3600-3800MHz ***, sa vecom voltazom ce hteti ali neces moci da ga ohladis.

Uspeo sam da postignem 3700 sa ok temperaturama ali imam mali problem, sada kada hocu da vratim na predjasnje stane (3350) i kada vratim napon na 1.14 u sistemu mi ocitava 1.2v ( i u cpuz i u evga leet) i to mi podigne dosta temp, ne znam na koji fazon, a ako stavim 1.135 tako ga i u sistemu ocitavam, ali sa 1.14 mi stalno pokazuje 1.20 ...any idea ?

Sacuvaj BIOS pa clear CMOS. Pogledaj da nisi ukljucio i load line calibration. On obicno dodaje napon kada pustis neki test.
Skini najnoviji CPU-Z, ovaj na slici ti je bajat.

:wave:

Skinuo sam poslednju verziju, isto se desavalo, i onda sam rucno u Evga ELeet Precision-u smanjio Vcore pa je tako uspelo.

Hvala u svakom slucaju 😉

Medjutim prilikom restarta, ponovo isto. Morace izgleda clear cmos.

Ili clear cmos, mozes da pogledas i da li se mozda pojavila i novija verzija biosa.

Nazad
Vrh Dno