Šta je novo?

Hardver Savet za eksterni hard disk.

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

maznin22

Poštovan
Učlanjen(a)
08.05.2019
Poena
51
Pozdrav svima.
Kao sto naslov teme kaze, potreban mi je savet koji eksterni hard disk kupiti za cuvanje podataka?
Da li uzeti klasican HDD ili SSD?
Kapiram da su SSD skuplji sto je veci kapacitet, tako da neki min kapacitet bi bio 2TB
Hvala.

Pozdrav svima.
Kao sto naslov teme kaze, potreban mi je savet koji eksterni hard disk kupiti za cuvanje podataka?
Da li uzeti klasican HDD ili SSD?
Kapiram da su SSD skuplji sto je veci kapacitet, tako da neki min kapacitet bi bio 2TB
Hvala.
Класичан хард диск са малим бројем обртаја + купиш кућиште за њега.

Класичан хард диск са малим бројем обртаја + купиш кућиште за њега.

Ovde bi se složio samo što je fioka za 3,5" dosta skuplja.
Takođe ako je dovoljno 2TB uvek je bolje dva komada i dve fizički odvojene kopije koje se ne koriste stalno.

Ovde bi se složio samo što je fioka za 3,5" dosta skuplja.
Takođe ako je dovoljno 2TB uvek je bolje dva komada i dve fizički odvojene kopije koje se ne koriste stalno.
Јесте скупља али знаш на чему си. Купити екстерни хард значи да запакују неки јефтини па га обмотају кабловима.
Ако кабл цркне, треба разваљивати екстерни да би се дошло до података.
Нити знаш шта си купио ни шта ако електроника попусти, а диск исправан.
Финансијски је неисплатив 2ТB. Ако се може уложити гласам за два HDD од 4 TB (не SSD) + eкстерно кућиште.
За почетак један, ако се покаже добар докупити још један хард касније

Problem je sto neki od tih 2,5" imaju tu elektroniku zalemljenu direktno na hard disk, dakle hard disk nije SATA interfejs.
Uvek je bolje kupiti 2,5" SATA hard disk i ubaciti u fioku.

@Diamond
Slazem se, i ja sam vise za 3,5", ja ih zakacim i prebacim sta treba i stoje u ormar kao offline backup, vise kopija naravno.

Problem je sto neki od tih 2,5" imaju tu elektroniku zalemljenu direktno na hard disk, dakle hard disk nije SATA interfejs.
To сам и рекао. Кад се било шта деси на екстерном, чак и да је исправан диск, ти му не можеш ништа, ни развалити ту електронику ни приступити харду.
Па све и да је хард здрав, може било ко да се поздрави са подацима кад оде електроника.
Uvek je bolje kupiti 2,5" SATA hard disk i ubaciti u fioku.
Предлажем механички 3.5 диск. Време механичких дискова 2.5 за лаптоп је прошло па ту је избор лош и квалитет је упитан.
Добра је идеја, него на жалост то више не може.

Vrh Dno