Šta je novo?

Savet za AV Receiver

truthseeker

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2003
Poena
601
Sta kupiti...Harman/kardon AVR2000/2500...ili Yamaha RXV-630.....sa jedne strane ime i kvalitet izrade...tradicija....slusao ga i cuo kako radi na dobrim zvucnicima(Infinity Kappa 6) a sa druge strane Yamaha nudi gomilu opcija, konektora, deklarise vecu snagu ima vise podrzanih standarda gomilu dsp programa i takodje neku tradiciju ime ....po ceni su jako slicni...harman je malo skuplji....oboje su audio dvd ready......za sada sta god bude kupljeno ce ici na neke krs jamo zvucnike ali ce se i to sa vremenom promeniti ...uostalom videcemo kako ce to svirati na trenutnim zvucnicima....
Hvala:cuss:

Od te dve kombinacije ja bi uvek prvo uzeo Harmana pa onda Yamahu ili Denona, a onda sve ostalo.
Imao sam Harmana i svirao je do bola ali sam ga na zalost prodao.
Eto to bi bio moj sud.

Pozdrav

golum je napisao(la):
Od te dve kombinacije ja bi uvek prvo uzeo Harmana pa onda Yamahu ili Denona, a onda sve ostalo.
Imao sam Harmana i svirao je do bola ali sam ga na zalost prodao.
Eto to bi bio moj sud.

Pozdrav

Takodje. Ako je izbor samo izmedju ta dva recivera, onda Harman.

......za sada sta god bude kupljeno ce ici na neke krs jamo zvucnike ali ce se i to sa vremenom promeniti ...uostalom videcemo kako ce to svirati na trenutnim zvucnicima....

Pazi samo oko jedne stvari: Nek ti Notax kao strucnjak za ovu oblast kaze koji je idealan odnos cena/kvalitet receivera i cena/kvalitet zvucnika. Kol'ko god da je dobar receiver nece dobro zvucati na losim zvucnicima i obrnuto. Moje misljenje je negde 2:1 u korist zvucnika (najmanje, pogotovo za svih 5 ili 6).

Sto se tice izbora, za Stereo sigurno Harman-Kardon, ali za Home Theater, mislim da je Yamaha ipak bolja, mnogo je fleksibilnija. Ti vidi sta ti je bitnije. Takodje ako mislis da koristis sistem bez Subwoofera, onda obavezno Yamaha (ponavljam za filmove, jer se Harman-Kardon dosta oslanja na izlaz za aktivni subwoofer isto kao i Nad)

poz.

p.s. Nemoj ni da se zeznes kao ja i da sve pare puknes na receiver i na frontova, pa da onda zamisljas surround :p :p :p

Nazad
Vrh Dno