Šta je novo?

Savet za 19 incni monitor ?

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Koji monitor nudi najbolji odnoos cena/kavlitet. Bitno mi je da ima dobre boje, kontrast i geometriju, da je potpuno ravan, ali ne mora neka prevelika rezolucija.
Takodje, ima ponudu za polovan ViewSonic , mislim da je oznaka nesto kao f95p. Da li neko zna kakvi su oni ?

igysa je napisao(la):
Takodje, ima ponudu za polovan ViewSonic , mislim da je oznaka nesto kao f95p. Da li neko zna kakvi su oni ?

Proveri kakav je primerak i ukoliko je dobar, uzimaj...

Taj Viewsonic uzimaj ako nema nekih anomalija sa slikom a ne bi trebalo da ima jer to kod njih nije uobicejanea pojava kao kod Samsunga i ostalih shit firmi type;

Anubis je napisao(la):
Taj Viewsonic uzimaj ako nema nekih anomalija sa slikom a ne bi trebalo da ima jer to kod njih nije uobicejanea pojava kao kod Samsunga i ostalih shit firmi type;

E bas me zanima zasto je Samsung shit!?

Pa od kako su svi monitori poskupeli, svi su postali shit. A pogotovu serija samsunga 753s.

jazza je napisao(la):
Pa od kako su svi monitori poskupeli, svi su postali shit. A pogotovu serija samsunga 753s.

Kad su poskupeli? A da su svi shit jesu, pa normalno kad im je cena pala za 50%, ako hoces kvalitet otvori se za Sony.

Aaaaaa my eyes, my eyes!!! :shock: It's miracle! I can now see mach beter, thank's to my SyncMaster 957MB!

NO COMMENTS except....
sumptuously, splendently, beautifully, admirably, bravely, superbly, proudly, splendent, beautiful, syperbly, stately, gloriously, grandly, wonderful, noice, lusciously, nicely, splendidly, divinely, marvellously...

:D

:wave;

koju imas graficku? nema smisla uzimati 19'' sa nVidia tnt kartom ili geforce 2, pa cak i 3.

matrox, ati pa nvidia 4 (respektivno) po meni imaju dobar kvalitet za velike monitore

Miroslav je napisao(la):
koju imas graficku? nema smisla uzimati 19'' sa nVidia tnt kartom ili geforce 2, pa cak i 3.

matrox, ati pa nvidia 4 (respektivno) po meni imaju dobar kvalitet za velike monitore

ATI Radeon 9500

Ja uzeh polovan Hansol 920D, i nemam reci koliko sam zadovoljan!
Slika, odlicna , geometrija odlicna. boje -.da se odusevis!
Mada ja nisam bas najbolji reper , jer nisam nesto bas cesto menjao monitore

Bane-Nis je napisao(la):
ATI Radeon 9500

Pretpostavljam model sa 64MB (mozda i svih 128 ?).
Pitanje: da li si "obradio" drajvere pa da imas 9500 Pro sa 64MB (ili 9700 sa 128MB) ?

Ako nisi ... pa probaj. Ne boli a koristi :D

maxer je napisao(la):
Pretpostavljam model sa 64MB (mozda i svih 128 ?).
Pitanje: da li si "obradio" drajvere pa da imas 9500 Pro sa 64MB (ili 9700 sa 128MB) ?

Ako nisi ... pa probaj. Ne boli a koristi :D

Da, sa 64MB je. Trenutno je kako bi rekli "factory default". Za par dana cu je propustiti kroz riva tuner da je "vratim" na PRO. type;

Znam da ne boli jer je do skora bila PRO na starom kompu i sistemu.

Bane-Nis je napisao(la):
Da, sa 64MB je. Trenutno je kako bi rekli "factory default". Za par dana cu je propustiti kroz riva tuner da je "vratim" na PRO. type;

Znam da ne boli jer je do skora bila PRO na starom kompu i sistemu.

Znaci radila je bez onih brljotina u teksturama, pa posluzila te je sreca.
Kad procitam post-ove onih koji su izvukli zbrljani primerak, bas mi ih je zao. Nadam se da ja necu biti medju njima, kartica mi stize u petak (9500 128MB non-Pro), pa videcemo.

Nego jel znas da mozes da izvuces mnogo vise MHz iz overklokinga GPU-a ako skines hladnjak, uklonis termo-zvaku sa njega i GPU-a i zamenis je nekom pastom.
Ali ima jedan zez: oko GPU-a je okvir koji onemogucava hladnjak da direkno nalegne na GPU (zato je tu debela termo-zvaka).
Sve u svemu mozes to prevazici na vise nacina (napr.umetanjem tanke bakarne plocice izmedju GPU-a i hladnjaka a sve povezano pastom).
Sve o tome procitaj pri kraju ovog Prikaza (modela koji cu ja dobiti):
http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=1&artpage=84&articID=48
(to je na 7 str. koliko se secam).

Anubis je napisao(la):
Ne bih bas tako generalizovao stvari. Samsung je ipak renomirana firma na polju monitora. Doduse sada su spustili cene, a samim tim i kvalitet, pogotovo nize klase monitora. Osim 755DFX, koji je po meni potpuni promasaj, rekao bih da ostali vrede cenu koja se za njih plati. Za Viewsonic ces platiti vise, i dobiti vise.
Pre 3-5 godina je bila ista situacija sa Philips-om, kada je postao suva konfekcija (made in China)

Re: SyncMaster 957MB

kefalo je napisao(la):
molim???
bane-nis jel ti to kazes da si kupio 957MB????I da si progledao?????

Pa za pocetek - za razliku od 14-ice (SyncMaster 400b) koju sam do pre imao, a fala bogu imam je i sada, da znas da jesam :D.

Ne znam sta se cudis toliko?

Vrh Dno