Šta je novo?

savet u vezi napajanja.

Goran.Zr

Cenjen
Učlanjen(a)
10.01.2011
Poena
159
Pozdrav svima.Skoro sam uzeo racunar(iz potpisa)i mogu reci da sam zadovoljan kako radi.Ali imam jedan problem,naravno napajanje...koje da budem iskren odradjuje posao ali nisam bas siguran u njega(to je bilo kompromisno resenje):wall:Iskreno, zanima me vase misljenje ,da li da ga menjam i za koje(neka preporuka)inace racunar koristim uglavnom za igre i nemam nameru da overklokujem.Hvala i pozz.

Ne zezaj da ti taj LC drži GTX570 i i7? Ja bih to menjao za nešto jače i kvalitetnije, a sve u zavisnosti od količine para kojom raspolažeš. LC6650GP3 bi bio neki minimum po meni.

ma ajd sta ce mu bolje,da ne treba mozda kupovat neko od 1KW? xD a inace gorane po cemu si zakljucio da ovo lose radi ili sta vec?

Iskreno,ukljucim ga..i on radi:)mislim, to je i najveci problem...sto ne znam kako da proverim odgovara li to nap. ili ne.Da me ne iznenadi ...neprijatno:mad: Inace Hvala sto ste se javili tako brzo...:D

Chiftec CFT 650 14CS ce ti biti i vise nego dovoljan, mada i to je minimum. Ako hoces neki kasniji upgrade onda minimum CFT 750. GTX 570 u full load-u vuce i do 280W, sto dodje 1/2 celokupnog tvog napajanja koje realno i nemoze da izgura citavih 550 :). i7 jos x58...hmmm ako mi ne verujes pogledaj na netu koliko malo slabiji 920 trosi(idle 145 - load"360"?? hmmm). Kad se sve zbroji to realno moze da radi, ali ti je taj LC u igrama verovatno uvek preopterecen, a pitanje je koligo moze da ispegla napon pri tolikom opterecenju. Ako vec hoces da budes miran uzmi CFT 750.

Da ne otvaram novu temu...

Planiram kupovinu sledecih komponenti:

i5-760 2.8 GHz
GIGABYTE GTS 450
GIGABYTE GA-P55-UD3
Kingston HyperX 4GB 1600 MHz
WD 500 GB AAKX

i jos opticki uredjaj i TV kartica i kasnije jos jedan HDD

Kakvo mi napajanje treba? Da li je dovoljno npr. Chieftec APS-550S ili LC Power 6650GP3? To je taj cenovni rang koji mi odgovara, oko 6000 din. Ako se ne uklapa, moracu da sacekam neko vreme, ili da ustinem grafiku u korist napajanja.

Nazad
Vrh Dno