Šta je novo?

Savet u vezi kupovine TV-a...

Puki

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Ovih dana bih trebao da uzmem nov tv, pa me interesuje koji model bi bio najbolja kupovina, za nekih 60.000+/-par hiljada(~1000 evra)? Dvoumim se izmedju sonija i samsunga, znam da je soni bolji, ali ipak zelim vase misljenje. Znaci ocekuijem preporuke za tacno odredjeni model od samsunga ili sonija.

Unapred hvala.
Pozdrav

za te pare ne mozesh da uzmesh sonija 72/100Hz flat....takav samsung je oko 55k, a soni preko 70....jedino ako uzimash manju dijagonalu, al onda je greota pucati toliko kinte...

driver je napisao(la):
za te pare ne mozesh da uzmesh sonija 72/100Hz flat....takav samsung je oko 55k, a soni preko 70....jedino ako uzimash manju dijagonalu, al onda je greota pucati toliko kinte...

Moze i takav sony da se nadje za te pare, recimo SONY KV - 29LS60K za 60k, ili recimo SONY KV - 29FX66 za 69k, oba su 100hz, 74cm, slika u slici itd. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa nekim od ova dva modela.

Pozdrav

driver je napisao(la):

Neznam gde si gledao, al moze i Sony na 100Hz za te pare ladno.

Puki je napisao(la):
...

Moze i takav sony da se nadje za te pare, recimo SONY KV - 29LS60K za 60k, ili recimo SONY KV - 29FX66 za 69k, oba su 100hz, 74cm, slika u slici itd. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa nekim od ova dva modela.

Pozdrav

Da te ispravim ls60k nema sliku u slici,a fx 66 ima,ali da te upozorim ima samo jedan tuner tako da je 2 razlicita tv progrmama gledati nemoguce.(moze sa dvd-a,satelita ili bilo kog drugog eksternog uredjaja).Da budem iskren samo zbog toga taj tv nisam kupio inace sam imao priliku da vidim sliku,strasna je(uostalom kao kod vecine novih televizora).
Samsung sa istim opcijama mozes naci za 46000 din cirka(+2 TUNERA)

Pa to pala cena za par meseci ? :)
ja kad sam gledao bilo mnogo skuplje na najjeftinijem mestu (Tehnomanija)....

Da budemo precizni, redovna cena za KV-29FX66 je 58K, a ako ti ortak drzi neku MP radnju, moze se proci i stotinak € bolje.
Inace za PIP je dovoljno prikljuciti VCR, ali se onda i slika u PIP-u menja sa daljinskim VCR-a. Inace malo je reci da je slika strasna, jer je prosto fantasticna i zna da ceni kvalitetan signal. Po meni za te pare, apsolutni best-buy. Slika sa comp-a je takodje fantasticna, a nesto sto izdvaja Sony-a od konkurencije su po mom misljenju boje. Imao sam prikljucenog Samsunga 72cm (najnize klase), a onda sam prikljucio 29FX66 i ispustio donju vilicu. DivX je nemoguce porediti. Dobro, nisu ista klasa i Sony je duplo i kusur skluplji, ali razlika je vise nego uocljiva.
Inace moze da se nadje i Panasonic 100Hz model (mislim da je 29AS10) za nesto manje para, ali mene licno nije impresionirao.

P.S. Auto Noise Reduction takodje odlicno radi i uopste ne blur-uje sliku

valek je napisao(la):
Da budemo precizni, redovna cena za KV-29FX66 je 58K, a ako ti ortak drzi neku MP radnju, moze se proci i stotinak € bolje.
Inace za PIP je dovoljno prikljuciti VCR, ali se onda i slika u PIP-u menja sa daljinskim VCR-a. Inace malo je reci da je slika strasna, jer je prosto fantasticna i zna da ceni kvalitetan signal. Po meni za te pare, apsolutni best-buy. Slika sa comp-a je takodje fantasticna, a nesto sto izdvaja Sony-a od konkurencije su po mom misljenju boje. Imao sam prikljucenog Samsunga 72cm (najnize klase), a onda sam prikljucio 29FX66 i ispustio donju vilicu. DivX je nemoguce porediti. Dobro, nisu ista klasa i Sony je duplo i kusur skluplji, ali razlika je vise nego uocljiva.
Inace moze da se nadje i Panasonic 100Hz model (mislim da je 29AS10) za nesto manje para, ali mene licno nije impresionirao.

P.S. Auto Noise Reduction takodje odlicno radi i uopste ne blur-uje sliku

Hvala na opsirnom odgovoru, a reci mi da li se isplati uzeti SONY KV - 29FX64Z, trebalo bi da je isti kao i KV-29FX66, samo sto nema pip, koji mi u principu i nije toliko bitan, a kosta oko 60k. Takodje mi reci gde moze da se nabavi KV-29FX66 za 58k, ja sam nasao za 68k.

Pozdrav

Koliko ja znam, cak je i u Eltimu (koji bi trebao biti najskuplji) redovna cena sa popustom 58K. Uzeo ga drugar za te pare pre 2 nedelje.

Imam Sony KV-29FX66E, nemam zamerki, osim sto ti savetujem da obavezno uzmes negde ko daje 2 god. garancije.

Sacekaj pa posle NG nabavljaj, negdje nacuh ili procitah ovdje na forumu da ce plazma ekrani i ti malo veci TV da doooosta pojeftine, tako da za te pare mozda malo da dodas mozes imati neki plazma ekran.
Moja preporuka je neki 16:9 TV !

driver je napisao(la):
Pa to pala cena za par meseci ? :)
ja kad sam gledao bilo mnogo skuplje na najjeftinijem mestu (Tehnomanija)....

Ima jedna radnja u Sarajevskoj(nije tehnomanija) gde sam taj TV samsung nasao za tu cenu proslog meseca e sada jedino ako nisu pogresili sa cenom(pitam za neki samsung dvd player na kome pise cena 9000 i zbog koga sam uostalom i usao u radnju a tv sam video pride,kad ono kaze neko pogresio cena je 15000 da li je to nacin da privuku kupca da im udje u radnju neznam),za taj Samsung sam pitao da li sigurno nije neka greska,kazu mi za te pare ga nosi kuci

vmiro je napisao(la):
Sacekaj pa posle NG nabavljaj, negdje nacuh ili procitah ovdje na forumu da ce plazma ekrani i ti malo veci TV da doooosta pojeftine, tako da za te pare mozda malo da dodas mozes imati neki plazma ekran.
Moja preporuka je neki 16:9 TV !

Ako si stvarno u New yorku onda ce plasma pojeftiniti i logicno je da vecina imaju 16:9 tv bilo plasma,lcd,ili CRT.Ali po meni kupiti tv widescreen za gledanje tv programa koji nije 16:9 je glupost,naravno ako ce se gledati dvd i satelit onda ok.takodje i neverujem da neko ko ima 16:9 tv da mu je to i jedini tv u stanu/kuci (valjda ima i jedan 4:3)

Puki je napisao(la):
...
Hvala na opsirnom odgovoru, a reci mi da li se isplati uzeti SONY KV - 29FX64Z, trebalo bi da je isti kao i KV-29FX66, samo sto nema pip, koji mi u principu i nije toliko bitan, a kosta oko 60k. Takodje mi reci gde moze da se nabavi KV-29FX66 za 58k, ja sam nasao za 68k.
U Eltimu je FX66 bio jeftiniji od FX64.
Pogledaj tamo ili WEG u robnoj kuci Mitic u knez mihajlovoj.
Na oba mesta je ispod 60k, WEG nesto jeftiniji.

Hvala svima na savetima i pomoci, kupio sam SONY KV - 29FX66 i zaista sam prezadovoljan, slika fantasticna, zvuk cist i dubok, sve u svemu odlican tv, te i preporuka svakome za isti.

Pozdrav

Puki je napisao(la):
Hvala svima na savetima i pomoci, kupio sam SONY KV - 29FX66 i zaista sam prezadovoljan, slika fantasticna, zvuk cist i dubok, sve u svemu odlican tv.
+ 4 A/V ulaza, taman koliko mi treba :D

Puki je napisao(la):
Hvala svima na savetima i pomoci, kupio sam SONY KV - 29FX66 i zaista sam prezadovoljan, slika fantasticna, zvuk cist i dubok, sve u svemu odlican tv, te i preporuka svakome za isti.

Pozdrav

Puki, izabrao si pravu stvar. Za sve one koji vole kvalitetnu sliku i znaju sta zele, SONY i samo SONY. Svi ostali proizvodjaci su mnogo mesta na lestvici ispod. Imam 32fx65 Wega Widescreen (83cm dijagonala u WideScreen, 72 u 4:3). Nema PiP koji mi i ne treba, ali je kvalitet fenomenalan.

Alexandro je napisao(la):
...

Puki, izabrao si pravu stvar. Za sve one koji vole kvalitetnu sliku i znaju sta zele, SONY i samo SONY. Svi ostali proizvodjaci su mnogo mesta na lestvici ispod. Imam 32fx65 Wega Widescreen (83cm dijagonala u WideScreen, 72 u 4:3). Nema PiP koji mi i ne treba, ali je kvalitet fenomenalan.

Slazem se sa tobom, bas zato sam i uzeo sony, iako je dosta skuplji od konkurencije, sony je ipak sony.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno