Šta je novo?

Savet u vezi kupovine 6630

dziggy

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
kupujem za koji dan nokia 6630, posto su u ns-u cene mobilnih nenormalne, konkretno za ovaj model je usteda 40e,ici cu u bgd da ga uzmem...
zanima me :
1. na cega da obratim paznju prilikom kupovine (nikad nisam uzimao symbian fon)
2. da li je vazno sa koje je mreze i jeli bolje da uopste nije skinut sa nijedne mreze
3. i kako da ga testiram na brzaka radi provere

ako mi je nesto promaklo u pitanju, navedite...

(puno bi mi pomoglo posto zivim u ns da se ne cimam zbog neke gluposti u bgd)
Thanks!!!

1. Da li ima novi firmware; aktuelna verzija v 4.03.38; i da li ima koji los pixel na displeju

2. Bolje je da nije skidan sa mreze mada sumnjam da ces kod nas naci novi takav; predpostavljam da ima u onom Roaltony ali i da kosta bar 550E

3. Obavezno proveri da li vidi celu karticu tj svih 64 megabajta posto u njih guraju kartice kakve stignu!!!

Ja imam vec pola godine taj fon, koji je skidan sa TIM mreze, i dosad nisam imao probleme.Odmah sam ga flesovao, tako da kao da nije skidan sa nikakve mreze, jedino nikako ne mogu da mu nadjem masku.
P.S. Verzija firmware-a se proverava na *#0000#, ali to nije toliko bitno ukoliko bi ga odmah flesovao.

mogu li sam da ga eventualno flesujem ili mora serviser? posto do skoro sam imao mpx200 i kod nje je to bila laganica...

@Proday
u vezi kartice,ne mogu da verujem da i to moram da proveravam,ccc... banda se organizovala

Pa kad vec pazaris novi gledaj da dobijes nowi i formware. Sto bi posle davao do 10 eura (nemozes sam raditi osim ako nemas opremu za to).

Proveravaj karticu obavezno!!!

Gledaj da ti daju svu opremu,da te ne zeznu da se posebno dokupljuju slusalice ili adapter za memorijsku karticu... Nikako ne uzimaj telefon sa Vodafon mreze,daju u nekim pakovanjima 32MB memorijske (tako je i u inostranstvu),nemoze da se postavi mp3 za zvono... Sa TIM mreze je OK ako nemozes da nadjes cistu a sa te mreze ih ima najvise.Proveri sta ti daju u pakovanju jer baterija MORA da ima hologram (bez obzira dal je Finska,Kineska,Madjarska,Ceska...),MORAJU da ti daju beli punjac za BL5-C baterije jer znaju da se zeznu baterije sa kockastim od starijih Nokia.
I mala ispravka za MMC,velicina treba da je 61MB,ona 3MB se gube pri formatiranju a to proveravas tako sto udjes u Symbian meni,potrazis folder Tools i u njemu ikonicu Memory sa slikom memorijske,klikom na nju dobices podatke i obrati paznju na Capacity gde MORA da stoji 61MB!
Toliko,ako nemozes sve da zapamtis ti zapisi pa kad odes u radnju kreni redom,punjac i oprema,memorijska... naravno pazi sta ti pisu u garanciji da ne ispadne da ti je dzabe daju jer sta god da se desi ne odgovaraju za to,znaci citaj"sitna slova"!
Pozdrav i sa srecom ,)
P.S.Samo nemoj da dodjes opet i da nas pitas koliko da formiras bateriju jer valjda sad i vrapci na grani znaju da se li-ion baterije ne formiraju i ne cudi se ako ti traje svega dan-dva!

E vidis to za punjac nisam ni ja znao. Gledao sam na bench-market test 6630 i oni su imali taj crni kockasti. Mozes li da okacis neku sliku tog belog da vidimo o cemu je rec?

Moj burazer i ja smo nabavili iz Švice,on 6630 a ja 6680 i obojica imamo bele punjace a znam i ovde poneke koji imaju bele.Crni"stari"kockasti nije original za BL5-C bateriju i zato zna da pravi probleme bateriji,mislim da vecina ljudi koji su kupili TIM-ovu nisu dobili beli a upravo takvi se zale na mobilnisvet forumu da imaju problema.Nisu ovi iz Nokie ludi da jednima daju nove a drugima"stare"kockaste punjace nego to ovi nasi sverceri ubacuju uz fioke u kutuju sta stignu (citaj sta nabave najjeftinije) i to najcesce crne kineske koji ih u nabavci kostaju 1 evro!!
P.S.Neznam kako da upload-ujem sliku da vam pokazem kako izgleda ali potrazite na internetu negde.Inace je bas zestoko uradjen,moze da se sakrije kabal u njemu!
Pozdrav ,)
edit:
Evo nasao sam na ovom: http://www.mobilefun.co.uk/product/3220.htm sajtu taj punjac,sad sam tek video na nekim sajtovima da ima isti ovakav i u crnoj boji,vazno da je AC-1E a izgleda da nemora da bude u beloj boji!

Poslednja izmena:
Lomnica_city je napisao(la):
MORAJU da ti daju beli punjac za BL5-C baterije jer znaju da se zeznu baterije sa kockastim od starijih Nokia.
Ne, ovde nisu tacne dve stvari.
Najpre, ne znam da li pod "kockastim od starijih nokija" podrazumevas standardni punjac ACP-12E, jer to je originalni a i univerzalni nokijin punjac koji puni svaki telefon u ciju rupicu moze da se udene :S: od jeftinog 1100 do preskupog 8800. Ne vidim zasto bi originalni nokijin punjac *****ao originalnu nokijinu bateriju.

Drugo, NE MORAJU da ti daju ni beli ni crni AC 1 jer je to potpuno nov punjac koji formacijski sleduje tek vlasnika nokije 7380. ACP-12E (ili 12X uz adapter) je originalni deo paketa cak i N serije. Doduse, ponosni vlasnik N modela dobija i AC 4, punjac za "usput".

Ne znam kako su vam se zalomili novi, AC 1 punjaci, ali je u nasoj prodavnici bespredmetno traziti ovaj punjac.

Baš sam hteo tako nešto da kažem...
Da dodam da i kod ACP-12E punjača sigurno postoje originalni i kineske kopije (koje su verovatno veoma česte kod nas, pa se možda upravo sa njima dešavaju navedeni problemi)...
Evo, na primer, ja imam dva ACP-12E punjača koji su na prvi pogled isti ali kada ih malo pažljivije pogledate može se primetiti da imaju različite šrafove na kućištu, da je ovom originalnom (koji sam dobio uz 3650 u full pakovanju) kabal malo deblji i krući a i taj punjač je dosta teži u ruci od ovog drugog (kupljenog naknadno)...
Naravno, to se može primetiti tek kada oba imate u ruci. U svakom slučaju, u mojoj 3650 je takođe BL-5C baterija i nikakvih problema nemam ni, evo, posle dve godine a baterija drži, verovali ili ne, kao od prvog dana (da kucnem u drvo)...

Poslednja izmena:
Ja znam sta se TREBA dobiti jer smo i ja i burazer dobili telefone iz Svajcarske i znam da su ovde ljudi koji su dobijali"kocke"uz 6630 zalili jer nije dobro za bateriju sto se ne puni odgovarajucim punjacem!
Dal on sleduje ovima ili onima to neznam,znam da sam ja na 6680 a batica na 6630 dobili beli AC-1E a sta vam ovde uvaljuju ovi nasi to stvarno neznam!
Inace,interesantno da je u dosta originalnih pakovanja i u inostranstvu sve made in China,doduse mnogo boljeg kvaliteta nego ovo sto stize kod nas,ali izgleda da i Nokia vise nemoze da placa svojim Fincima da joj prave periferije,ili nemogu da postignu da naprave dovoljno?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Ja znam sta se TREBA dobiti jer smo i ja i burazer dobili telefone iz Svajcarske i znam da su ovde ljudi koji su dobijali"kocke"uz 6630 zalili jer nije dobro za bateriju sto se ne puni odgovarajucim punjacem!
Dal on sleduje ovima ili onima to neznam,znam da sam ja na 6680 a batica na 6630 dobili beli AC-1E a sta vam ovde uvaljuju ovi nasi to stvarno neznam!
Vidi, poenta je u tome da je dziggy postavio temu sa pitanjem na sta da obrati paznju. Ako bude trazio AC1 punjac, verovatno nece ni kupiti telefon, jer svaki prodavac moze da ga uputi na zvanicni nokijin sajt gde lepo pise:

Sales Package Contents
* Nokia 6630 imaging smartphone
* 64MB MultiMediaCard (MMC) MU-1*
* Adapter for normal size MMC slots
* Nokia Stereo Headset HDS-3
* Nokia Battery BL-5C
* Nokia Travel Charger ACP-12
* Nokia Connectivity Cable (USB) DKU-2
* CD-ROM containing software and guides

Znaci, nema sanse. Ne ulazim u to kako i zasto ste ga ti i burazer fasovali, a sto je u svakom slucaju good for you.

I drugo - nikako ne mogu da se slozim s tim da je taj punjac los ili losiji od AC 1. AC 1 je bolji utoliko sto nema *******cije s kablom nego ga lepo uvuces unutra a izvlacis onoliko koliko ti treba. Jedino je bitan output, koji je kod oba punjaca 5.7V/800mA. Ako je neko *****ao bateriju punjacem, to je moglo da se desi samo ako punjac nije originalan, a to je sasvim nesto drugo.

:wave:

Razlika izmedju originalnog ACP-12E punjača i njegove kopije, pored debljine kabla je i tezina. Originalan ima trafo, dok kopija cak i nema.
Takodje originalan ACP-12E punjač puni bilo koju bateriju od 3-4 sata dok kineski 1 sat.
Takodje i brzi punjac (onaj kome se kabl mota unutar samog punjaca i ima gumenu opnu skroz okolo) puni za oko 1 sat.

a c a je napisao(la):
Razlika izmedju originalnog ACP-12E punjača i njegove kopije, pored debljine kabla je i tezina. Originalan ima trafo, dok kopija cak i nema.
Takodje originalan ACP-12E punjač puni bilo koju bateriju od 3-4 sata dok kineski 1 sat.
Takodje i brzi punjac (onaj kome se kabl mota unutar samog punjaca i ima gumenu opnu skroz okolo) puni za oko 1 sat.
Ajde ako nekome nije tesko nek izmeri tezinu oba punjaca(valjda neko ima vagu u kuci :D )pa nek napise i to da znamo i mi ostali na sta sve da obratimo paznju

Moguce je da je to,da su im uvaljivali najgrdje kineske punjace pa zato ali dobro,kod nas je ovako u Svajcarskoj onako... Inace,sem sto je lepsi ovaj novi je i laksi od stare kocke tako da nemojte da se sekirate ako ga stvarno i dobijete i ucini vam se lakim,oseti se u ruci da je laksi od kocke a sad da ti merim... :)
Pozdrav ,)

Slazem se, stvarno odlican telefon, ja imam skinutog sa TIM mreze, imam ga vec nekih 8 meseci i nikakvih problema nemam i to sa starijim firmware-om 4.03.18. U sustini ako sve radi kako treba ne fleshuj! >>> zlatno pravilo!

Pozdrav

Jel postoji neka procedura da sam kod kuce flesujem 6630 na noviji firmware posto imam neki 3.xx, ili to ipak mora da se uradi u nekom servisu uz odredjenu nadoknadu?

Poslednja izmena:
BozicBata je napisao(la):
Jel postoji neka procedura da sam kod kuce flesujem 6630 na noviji firmware posto imam neki 3.xx, ili to ipak mora da se uradi u nekom servisu uz odredjenu nadoknadu?

Iskljucivo u servisu uz odredjenu naknadu ~1000din.

Btw. evo ga "package content" originalne nokie. Niti je punjac beo, niti baterija ima hologram, a opet original :) link

A sto se tice kupovine, meni uvalise polovan kao nov u Pin Plus-u u Nikole Spasica, srecom skontah posle pola sata i uzeh pare nazad. (navodno serviser isprobavao kako radi i to celih 12h i 22min :D. Nije kredita stedeo. Jos mi je i postenjacina GPRS podesio )

Poslednja izmena:
Badava mi pokazujes,jel citas sta pisem,nas DVOJICA smo dobili to i to,na baterijama IMA holograma a ovi slepci ovde mogu da ubace u kesu sta hoce,vise ne bacam pare ne nepouzdane radnje ili jos bolje iz inostranstva ko ima od koga da naruci!
Pozdrav ,)

Dodatna oprema nije uvek ista za sva trzista, ovo na slikama je original - poljski, ali ipak original, a sadrzaj je identican onome sto prodaju kod nas (bar ono sto sam do sada video). Cinjenica je da baterija izgleda socijalno, ali drzi 2-3 dana.

DjuRaSiN je napisao(la):
Ajde ako nekome nije tesko nek izmeri tezinu oba punjaca(valjda neko ima vagu u kuci :D )pa nek napise i to da znamo i mi ostali na sta sve da obratimo paznju

Nisu mi trenutno oba pri ruci pa da ih izvažem... Onaj falš mi je kod matoraca (75 km od mene).
Original je primetno teži od falša, kada ga držiš imaš odsećaj da je unutra "pun"... Falš je dosta laganiji, a primetio sam da mu je brzo popucala izolacija na kablu odmah iza dela koji se ubada u utičnicu pa vire one šarene žičice...
Kada mi budu pri ruci oba, slikaću ih (karakteristične, prepoznatljive detalje) pa ću okačiti ovde fotke. Možda nekom bude koristilo...

a c a je napisao(la):

Aco, ovaj originalni kod mene na 3650 bateriju puni u minut 1h i 20 min i to već drugu godinu, pa se ne bih složio sa tvojom konstatacijom da originalni punjač toliko dugo puni bateriju...
Original je sigurno, jer sam ga dobio u "full" T-Mobile paketu...

Poslednja izmena:
uzeo sam fon i stvarno je madafaka :)

posto je bilo neko "prebijanje" love uzeo sam ga u ns-u... proslo je sve dobro osim pokusaja uvaljivanja matorog kockastog punjaca al sam uspeo da mu otmem ACP-12E
firmware je v.5.03.08

hvala svima na savetima!

Nazad
Vrh Dno