Šta je novo?

SAVET : sta uzeti za 120E ?

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
kao sto rekoh, skupio sam nekih 120E, ali nisam pametan na koju grafiku da potrosim to.
nju treba da ubodem u zverka iz potpisa. naravno, pasce moding i oc :D
dakle, molim za savete, sve jedno je da li je ati ili nvidia !!!

ps. to ja sam sebe castim za novaka :,,:

poz i hvala unapred!

Za te pare neki GF 6600 ( OC moze, ali moding zaboravi ). Ako bas hoces da modujes uzmes neki GF 6200 za 20 eura manje ( ali uvek postoji rizik da nece da se moduje ).
Po meni definitivno 6600 ( Leadtek, Asus,... ), jer nemas para za 6600GT.

Potrazi 6600 sa DDR2 cipovima (BGA, "kvadratni" memoriski cipovi). Klokuju se ko lude (svaka ide >500MHz jezgro i >900MHz memorija, a neke i do 550/1000), a samo su za koji evro skuplje od obicnih 6600...

Poslednja izmena:
M_M je napisao(la):
Potrazi 6600 sa DDR2 cipovima (BGA, "kvadratni" memoriski cipovi). Klokuju se ko lude (svaka ide >500MHz jezgro i >900MHz memorija, a neke i do 550/1000), a samo su za koji evro skuplje od obicnih 6600...
Jesi li ti to video kod nas ili nagadjas!?
Edit: Proverio sam na PCberzi,ima samo pci-e varijante 150Eura!

Poslednja izmena:
od dva odgovora(tri?), dva su za nvidia-u.
nije lose. i ja vise volim nv od ati-ja.
moj ortak je nabavio ati radeon 9800pro/128mb, pa sam se malko primio kad sam video kako izgleda cod2, q4 i nfsu mw u 1280x1024
nesto ne pratim bas pomno availability kod nas na trzistu, pa bih zamolio nekoga ko je video 6600gt sa bga ram-om, da mi pm gde ima da se kupi...
ako takva ne postoji kod nas, kao sto rece somilic, dajte nesto slicno, makar i msi(imam losa iskustva)...

M_M je napisao(la):

Doticni model je samo za PCI-x magistralu(za sada a izgleda i za ubuduce..)!!!
Jedino ako covek ne namerava da utopi svoju plocu i procesor pa da se aka sa kupovinom novih komponenti..I sve to zbog karte od 150e...Neverujem..

Dakle(m) :d : Uzmi ako mozes 6600 Leadtek ili Asus 128MB model.Oba modela (za Asus sam siguran) idu poprilicno(kod Asusa je potreban bios mod) kad je OC u pitanju(>500 za GPU i ~680 ili vise za mem)

Kod Ati-ja jedino neka polovna 9800pro/xt bi bila adekvatna zamena(ili polovna X700Pro ,ali to ces tesko za te pare naci u Agp izvedbi)

Znaci Nvidia po meni ;)

U toj klasi za PCIe magistralu: Club-3D GeForce 6600 DDR2, PCIE16, 256MB DDR2 (600MHz), 128bit, 8 pipelines, DX9.0/OpenGL2.0, SLI Ready, DVI, TV-out, HDTV-out, gar. 2 god... 125e

@Zormi

Uh bre Zormi pa kako ce da ubode PCIe karticu u K7 plocu?
BAs sam u prethodnom postu rekao da NEMA agp verzije 6600 sa ddr2(za sada) kod nas(a pitanje je i da li ce je biti)
Aj da coveka vise ne zbunjujemo za takvim savetima,da ne bi kuci dosao u priliku da karticu ubada uz pomoc cekica i srafcigera :d (salim se naravno,mislim da se ipak covek razume)

pa toliko se razumem, radim u jednom servisu skoro 9 godina:crash:
ne zelim upgrade na a64 i pci-e !

znaci, u obzir dolaze leadtek, asus i msi , respektivno ?
hoce li neko da mi pm gde sta ima, stvarno mi je smaranje da jurim okolo, koristeci polutacne informacije dobavljaca i magacionera i poluznanje i poluinformisanost komercijalista po gradu :mad: (cast izuzetcima ,) )

ivanbo2003 je napisao(la):
Uh bre Zormi pa kako ce da ubode PCIe karticu u K7 plocu?
Sorry, isključio sam odavno potpise, sličice, avatare i druge ukrase radi bržeg učitavanja teksta. A odgovor je generalan na pitanje šta je trenutno dobar izbor za 120e...

Pretpostavio sam da se razumes,nego sam se nasalio na predloge da kupis PCe karticu za Agp plocu...
A i sam sam napisao da (mada si ti to i sam u orig. postu naglasio) ne zelis upgrade.
Izgleda da je postala praksa da se ide automatski na search u pc bezri i da se daje kao odgovor prvi najjeftiniji model bez obzira na to da li je pci lil agp(kod grafickih), pata ili sata kod hardova(iako recimo covek nema sata kontroler na ploci..) itd...

Pozdrav

PS Pogledaj Microsys. i Imtel cenovn.

evo sta sam nasao sad u imtelu :
Club-3D GeForce 6600GT, AGP8, 128MB GDDR3, 128bit, 8 pipelines, DX9.0, DVI, TV-out, garancija 2 god. 14,100 163.2

sta sad to znaci, da ih ipak ima ili je neka greska?

Ma ok ,nisam ni shvatio tvoj odgovor tako :wave:
Izgleda da ih ima,moraces medjutim da ih okrenes i pitas.I pitaj da li je to cena sa pdv-om ili ne(umeju da se dovijaju sa tom zackoljicom od 18% ;) )
BTW ta ti je karta bas optimum za navedenu konfiguraciju.

Poz

Po meni jesi,posebno za te pare!
Ako se potvrdi iz prakse isqstvo sa tim Asusom,trebalo bi da ga nateras da se dobrano OC-uje!Tako OC-ovan je na oko 3100-3200 mark05,sto je slozices se vrlo lepuskast broj(posebno imajuci u vidu 118e :smoke: )

Aj sa srecom,pa da postujes rezult. kad je dobijes i instaliras:)

Pozdrav!

hvala, bice rezultata, karta treba da mi stigne sutra u toku prepodneva.

samo da napomenem da karta nije, koliko mi se cini, gt verzija!

poz!

emaniac je napisao(la):
sta sad to znaci, da ih ipak ima ili je neka greska?
Ima ih, ali prelaze zadatu cenu, to je standardni 6600GT/GDDR3 model.

Ima polovnih 9800pro dosta za male pare, do 120 eur. Po mom misljenju je mnogo bolja kupovina od obicnog 6600, dok je 6600GT model za sebe ali zato mu je i cena za sebe. Skoro sam nabavio bas jedan 9800pro i extra sam zadovoljan s njim, definitivno je dosta brzi od obicnih 6600....

@n_131

U kojim je slucajevima 9800pro brzi?Jedino u visokim rez. sa AF(mada u gro modernih igara tipa fear i sl. to mozes da zaboravis sa 9800pro,kao i sa 6600)
Inace moja Asus 6600 OC ima 3100-3200 mark05(zavisno od drajvera) i i 7200-7400 mark03.Placena 1252,3 god garanc.
Sad ti meni reci da je 9800pro bolja u normalnim uslovima bez visih AA i AF modova...Tesko...

Vrh Dno