Šta je novo?

Savet - Sony KDL-50W706B vs. Sony KDL-50W829B

^Chilac

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2009
Poena
319
Na pragu sam kupovine televizora, ali se dvoumim izmedju modela Sony KDL-50W706B i Sony KDL-50W829B. Zamolio bih ukoliko neko moze da mi samo navede koja je tacno razlika, ukoliko postoji, u kvalitetu slike izmedju ova dva pomenuta modela? Svestan sam cinjenice da model Sony KDL-50W829B ima podrsku za 3D, a to mi predstavlja apsolutno nebitnu cinjenicu pri kupovini uredjaja. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Najbolje da odes u neku prodavnicu i sam pogledas, mada treba i Samsung da uzmes u obzir, ako te interesuje sam kvalitet slike.

Nedavno sam gledao Sony W700/W800 pored Samsung H6xx0, 55 inca, jedni do drugih, vrteo se Sony reklamni materijal na svima.

Neku razliku u kvalitetu slike izmedju Sony W700 i W800 nisam primetio.

A naravno, Samsung ima dosta bolju sliku (nekako ostriju, sa vise detalja i dubljim nijanama crne, cak i ako je reklamni materijal bio Sony-jev!), dok Sony ima zivlje boje.
Samsung verovatno moze da se kalibrise da ima lepse boje (mada verovatno ne toliko da dostinge Sony), dok Sony tesko da moze da se podesi da nadoknadi mane u odnosu na Samsung.
3D nisam gledao, verovatno je Sony nesto bolji.

Razlike Sony w706b i w829b, pa prosudi sam.
Ako ti ne treba 3D onda izbor pada na W706B (400Mhz), oba imaju DVB-T2 tjuner, smart.....
Razliku u slici neces primetiti izmedju ta dva Sonija, ali bice bolja nego na Samsungu ili LG.

Poslednja izmena:
Na pragu sam kupovine televizora, ali se dvoumim izmedju modela Sony KDL-50W706B i Sony KDL-50W829B. Zamolio bih ukoliko neko moze da mi samo navede koja je tacno razlika, ukoliko postoji, u kvalitetu slike izmedju ova dva pomenuta modela? Svestan sam cinjenice da model Sony KDL-50W829B ima podrsku za 3D, a to mi predstavlja apsolutno nebitnu cinjenicu pri kupovini uredjaja. Hvala unapred.
Moj glas ide W829. Brzi software i bolja uniformnost u odnosu na W706.

Taman sam pre 2 dana uradio mini test KDL-50W829B modela pa mozete da procitate i ^Chilac posle sam odluci. TV se kupuje ove dijagonale jednom u deset godina. Meni ce sledeci TV moze samo veci da bude.

Taman sam pre 2 dana uradio mini test KDL-50W829B modela pa mozete da procitate i ^Chilac posle sam odluci. TV se kupuje ove dijagonale jednom u deset godina. Meni ce sledeci TV moze samo veci da bude.

Moram da kazem da je ovaj reply dosao u pravi trenutak. Do njega sam bio 95% siguran sto sam porucio ovaj model, a sada sam apsolutno siguran. Podrzavam detaljnu analizu, procitao sam sve lepo sto si napisao. Lomio sam se izmedju pomenuta dva modela i usled nedostatka vremena da se detaljno informisem, pored tebe sam dobio strucne savete od par osoba ovde koji su mi pomogli da prelomim. Kocilo me je to sto W706 navodno ima bolje prikazivanje crvene boje i za nijansu (verovatno golim okom neprimetno) bolji odziv. Jer pored filmova, planiram odmah u startu da peglam PS4, te da ga krstim sa TLOS. Prevagnuo sam ka W829 zbog, kako mi je receno ovde jer nemam nigde prilike da pogledam sliku uzivo, bolje uniformnosti i procesiranja slike. Tako da sam razumeo da je sveobuhvatno kompletniji uredjaj. Sto se tice 3D funkcije, u mom slucaju ne igra apsolutno nikakvu ulogu, necu ga koristiti nikada niti pokusati da vidim kako izgleda.

Primetio sam da si napomenuo u odredjenom delu teksta da se moze poruciti model iz Nemacke. Naime, porucio sam preko kp bas iz tog kanala nabavljanja i cekam da stigne. Hvala za izdvojeno vreme koji si ulozio za tekst.

^Chilac
Jedna napomena, uglavnom paneli koji se ugradjuju u 3D televizore su brži u osvezavanju tako da generalno imaju i bolju sliku prilikom pustanja brzih scena, gledao ti 3D ili ne. I meni 3D nije bio bitan ali jeste kvalitet reprodukcije slike, te sam zato i odbarao 50W829B.
Hvala sto cenis vreme koje sam ulozio u testiranje. Naime, vodio sam se ne da istaknem da posedujem nesto nego, iz prve ruke da prenesem, kao relativno kvalifikovano kupac elektronske robe, kako se pokazao u praksi jedan nov TV. Znaci nije me kupila neka marka odn. brend pa da je hvalim. Zatim test sam objavio skoro 5 meseci nakon kupovine te sam do sada dobro sagledao iz svih uglova prednosti i mane. Mane skoro da i nema. Sad samo cekam novi audio-video risiver Sonijev, ne kolko bi uklapa sa istom markom vec sto je proslogodisnji model STR-DN1050 pobrao odlicne kritike, u svojoj klasi naravno. Bice to jedan pravi kucni bioskop za oko 2000 eura sve ukupno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno