Šta je novo?

Savet pri kupovini laptopa

Ever86

Cenjen
Učlanjen(a)
07.05.2014
Poena
195
Student sam i potrebe su mi u skladu sa tim. Bavim se statistikom i obradom podataka sve cesce(spss, exel), naravno nesto multimedije(filmovi,odigrao bih na njemu neku nezahtevniju igru, ali racunam na integrisanu graficku) i naravno mnogo citanja i prekucavanja. Prenosivost i performanse baterije su mi jako bitni, zato sto mi treba laptop da ga stalno nosam sa sobom na sastanke i na fakultet. Na papir sam stavio thinkpad x240 i latatude 12,5 incha 7000 serija(npr. e7240) kao nesto sto bi mi potencijalno odgovaralo, zenbook infinity ili x1 carbon bi mi bili savrseno idealni, ali su dosta izvan mog cenovnog ranga kako se cak i polovni krecu sa cenama od 700+evra. Zbog skromnog budzeta od oko 500 i kusur evra moracu da se snalazim po oglasima i sa robom iz druge ruke. E, sad pitanje je: Da li biste mogli da me posavetujete da li je 12,5-13,3 inca dovoljno za moje potrebe prekucavanja, dosta multitaskinga i velikih spredshitova? Da li ce mi standardna hd rezolucija zavrsititi posao? Da li imate neki savet nevezano za moja pitanja ali vezane za moju situaciju i da li biste mogli da mi preporucite neki konkretan model ili barem seriju laptopova koja bi se uklopila u moje potrebe?
Hvala u napred :)

Mislim da ti je bolje da ipak nađeš neki sa 1920x1080 ekranom od 15.6". Pogledaj Lenovo Z50-70 modele.

Sad sam pogledao i da sam u situaciji da ga pazarim po cenama koje su prezentovane na lenovo US sajtu odmah bi ga narucio, ali se bojim da zivim tu gde zivim tako da sam ipak zavistan od trazista second hand tehnike u Beogradu. Hvala u svakom slucaju. :D

Uzmi 15''.... 12-13'' je premalo za gledanje po tabelama.
Mozes 15'' 1920x1080, uz malo skaliranja nije toliko zamorno.
Takodje, razmisljaj o numerickoj tastaturi (sto opet uglavnom dolazi tek na 15'').

Ili eksternim monitor i tastaura, pa onda mozes i manji laptop.
U kancelariji gdje provodim 8h koristim montor 24'', a van kancelarije, "pokrivam" se sa 15'' laptopom. Velicina je bitna u ovom slucaju.

Uzmi 15''.... 12-13'' je premalo za gledanje po tabelama.
Mozes 15'' 1920x1080, uz malo skaliranja nije toliko zamorno.
Takodje, razmisljaj o numerickoj tastaturi (sto opet uglavnom dolazi tek na 15'').

Ili eksternim monitor i tastaura, pa onda mozes i manji laptop.
U kancelariji gdje provodim 8h koristim montor 24'', a van kancelarije, "pokrivam" se sa 15'' laptopom. Velicina je bitna u ovom slucaju.

Hvala na savetu. Defintivno cu probati da nadjem nesto vece full hd

Vrh Dno