Šta je novo?

Savet potreban - Kupiti 19'' CRT ili 17'' TFT

secret

Čuven
Učlanjen(a)
14.11.2003
Poena
604
Internet - 50 %
Programming & Design - 40 %
Movies - 9 % (aka primarno gledanje istih na TV via TV out video card)
Games -1 %

TFT
programiranje i design su dosta zahtevni za ochi, znas i sam...
meni ne smeta da buljim u monitor ni 30h ako treba bez prestanka, i to u CRT obican [ne boli me glava i sl] ali generalno, ako si pri parama, uzmi 17" TFT...Radni prostor [rezolucija] se za optimum koristi kao i na 19" CRT 1280x1024[960]
pogotovu sto ti igranje 1% ;)

Sa takvim odnosom - TFT

Ma TFT ja koristim TFT od avgusta i nikada ne bi se vracao na CRT(to ti je isto kao da vozis Golf i predjes na Mercedes S klase ,vise se sigurno ne bi vracao na Golfa)

Stefan1 je napisao(la):
Ma TFT ja koristim TFT od avgusta i nikada ne bi se vracao na CRT(to ti je isto kao da vozis Golf i predjes na Mercedes S klase ,vise se sigurno ne bi vracao na Golfa)
hoces da kazes da mercedes s nema problema sa geometrijom pa nema veze sto golf ima bolji ugao gledanja? :confused: :rolleyes:

TFT, Bahti kakve TFT probleme ima sa geometrijom ja nisam naleteo do sad ni na jedan.

Misko je napisao(la):
TFT, Bahti kakve TFT probleme ima sa geometrijom ja nisam naleteo do sad ni na jedan.
prvo, nisi dobro procitao. ;) mercedes=tft, golf=crt
drugo, my point exactly! vidis da si se i ti zbunio kad se u poredjenje monitora umesalo poredjenje automobila. mnogo me nerviraju ti opisni saveti. sta to uopste znaci i kome koristi?
kad vec pominjes, nailazio sam na monitore kojima bi dobro dosao jedan rotation u osd-u! :D panel bude krivo nasadjen... ;)

@secret - TFT naravno! ako uzmes neki dobar (potrazi malo po forumu) bice ti smesno sto si se uopste dvoumio. ;)

TFT, definitivno.
Razlika u dijagonali je samo 1 inch, a nude sliku daleko zdraviju za gledanje.

Nemoj da te iko lozi i ja imam TFT 17" i josh se igram skoro po ceo dan tako da tvrdim chak i za iranje je dobar(bolji) od CRT-a.
Slobodno uzmi bez daljeg razmisljanja. ctp;

TFT! Definitivno!
Ja sam od skoro na 18" EIZO TFT + FX5900 Ultra i nikada se ne bih vratio na obican monitor ...
U 1280x1024 slika je bolja od bilo kojeg CRT monitora u toj cenovnoj klasi! A pod obavezno TFT samim tim sto ti je games 1% :)
Mada se ja vise nego pristojno mogu i igrati na njemu ... Ja licno ne primecujem nikakvu razliku u "kasnjenju" u odnosu na CRT monitore .. nema "seckanja" i tako toga ...
Dakle, TFT i tacka! :)

Hm, vidim nema dileme za mnoge. A ja jos nisam video tft koji bi mi zamenio crt. Valjda mi kod tft-a najvise smeta to sto kad se malo pomerim drugacija je nijansa boja - mozda nisam gledao u dobre tft ekrane, al je to nesto sto ne moze da mi nadomesti njegova (neuporedivo) bolja ostrina, nepostojanje geometrijskih nedostataka, zracenja ....

Ovih dana sam morao da napravim jedan jednostavan poster i da ga odstampam u 2 primerka pa sam bio u nekoj firmi koja to radi - sekretarice su imale tft-ove, al mi je indikativno bilo to sto ljudi koji rade pripremu imaju na stolovima ravne crt 21ice.

Ne znam, ja mislim da bih dilemu imao i da 19ice tft kostaju isto koliko i 19ice crt.

DS9 je napisao(la):
Hm, vidim nema dileme za mnoge. A ja jos nisam video tft koji bi mi zamenio crt. Valjda mi kod tft-a najvise smeta to sto kad se malo pomerim drugacija je nijansa boja - mozda nisam gledao u dobre tft ekrane
Potpuno si u pravu. I za crt i za tft. Ovi drugi pate od dve mane - pomeranjem po vertikali slika se drasticno menja, po horizontali nije tako strasno, + ako radis u zatamnjenom ambijentu ubija ono pozadinsko svetlo na mestima gde treba da bude crno, tj. crno nije crno vec neki gradijent sivog.

DS9 je napisao(la):
...Ovih dana sam morao da napravim jedan jednostavan poster i da ga odstampam u 2 primerka pa sam bio u nekoj firmi koja to radi - sekretarice su imale tft-ove, al mi je indikativno bilo to sto ljudi koji rade pripremu imaju na stolovima ravne crt 21ice....

Naravno, tu si potpuno u pravu!
Se zavisi za sta ti treba monitor! Sto se tice monitora za pripremu za stampu, dobar ravan 21" CRT je i dalje "best buy"! A moram dodati i to da takav monitor kosta verovatno vise od prosecnog 17"TFT-a!
Za kucnu primenu (kao sto covek i sam rece, 50% internet itd) po meni nema sta da se razmislja: TFT !!! Pogotovo ako u kuci ima dece, velika prednost je sto monitor nema zracenja, slika je ostra, nema naprezanja ociju itditd.

Nazad
Vrh Dno