Šta je novo?

Savet oko podesavanja Nanostation Loco 5 .

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Pozz svima , imam Nanostation Loco 5 i sa njim koristim bezicni internet na 5 GHz , kacim se preko ppo konekcije . Juce sam stavio zadnji firmware 4.0 , pre je bio 3.5 pa se ne secam kako je tacno bilo sve podeseno pa molim pomoc , uspio sam nastimat da proradi net ali bio volio da mi odgovorite na neka pitanja da resim dilemu .

1. Da li treba disable ili enable
2. Kako sam stavio novi firmware ne moze dalje od 10 da se pomeri
3. Da li je bitno koja je udaljenost unesena
4. Zasta je DFS , da li ukljuciti ?

http://imageshack.us/photo/my-images/827/80849179.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/3/31321199.jpg/

Takodje sam sa novim firmwareo dobio i neku dodatnu opcije Air Max pa ako neka zna zasto sluzi , zasad je iskljucena .

Hvala unapred .

1. Disable
2. Probaj da promeniš državu, ako ti fw to dozvoljava.
3. U nekim slučajevima da, uglavnom ne.
4. Probaj kako ti radi sa i bez, pa odluči na osnovu toga. DFS je skraćenica za Dynamic Frequency Selection.U principu, ukoliko su velike smetnje na nekim frekvencijama, loco ih neće više skenirati, a to može da ti predstavlja problem.

Hvala puno , ima li jos nesto na sto bi trebao obratiti paznju prilikom podesavanja , svaki savet je dobro dosao .

Evo sad sam ovako podesio kao na slici , net radi normalno , samo me interesuje hocel biti problema sto nije izabrana drzava ?

31108507.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Nije problem drzava utice samo koje frekefencije skenira i moze da utice na izlaznu snagu, ako nisi izabrao po defaultu skenira neke frekfenicije u sutini nista ti ne znaci ako ti radi.

Ako provajder promeni karticu na tom sektoru (sad je CM9 ako se ne varam) i zaboravi da vrati isti MAC uredjaj ti se nece okaciti. Pristupi uredjaju preko Internet Explorera ili u Chrome-u aktiviraj "Disable HTML5 interactive form validation" i obrisi to polje.
Sto se tice AirMax-a stari uredjaji su dobili sa verzijom 4 software-a mogucnost da se povezu na M2 i M5 uredjaje i to samo kao klijenti, cpu im je suvise slab da bi mogli da rade kao AP sa airmax-om.

Vrh Dno