Šta je novo?

Savet oko Ploce i memorije

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako trenutno imam plocu Biostar TA790GX 128 i na njoj PhenomII X2 550BE i naravno otkljucao se u PhenomII X4 B50BE pa jos radi na 3.8GHz, msm ja zadovoljan ALI...
Ploca je AM2+ i DDR2 a ja zelim preci na AM3 i DDR3 a da zadrzim mogucnost otkljucavanja dodatna dva jezgra na procesoru jer sam sa njim extra zadovoljan.
u dilemi sam oko sl ploca:
ASUS M4A89GTD PRO/USB3, GIGABYTE MA790FXT-UD5P, MSI 790FX-GD70
Recimo cuo sam tj citao na forumima da se na ploci Gigabyte 890GPA-UD3H uopste ne mogu otkljucavati jezgra i kupovinom neke druge ploce zeleo bih izbeci tu mogucnost odnosno ne mogucnost!!!
Meni licno je favorit od ponudjenih ploca MSI jer istu ima drugar i kod njega nikako nismo mogli da "zaglupimo" tu plocu koliko god se trudili :) a i sam izgled je WoW s obzirom da ce ploca da se vidi kroz plexi. Ali naravno zelim da cujem vase misljenje!!!
E sad memorija, oduvek sam uzimao Kingstone memorije uglavnom HiperX i bivao vise nego zadovoljan njima pa sam to mislio i ovog puta. Jedini uslov je da bude kit 2x2 GB 1600MHz , ili ako vi znate za nesto bolje kazite?
Unapred hvala !!!! :D

Za memoriju mogu da ti kazem da prelistas podforum memorija gde imas o tome i o memorijama na 1600MHz koje su DDR3. Sto se tice maticne ploce, ne pratim AMD vec godinu dana. Pogledaj na Google-u(pravo je cudo!) sta kaze za ploce koje si ti napisao. Sigurno ce da ti izbaci i neki strani forum. A javi mi se na PM ako te zanima da ti dam 2 foruma. Slicni su bench-u i "nasi" su, pa necu da ih ostavljam ovde da ne misle sta ti ja vec znam...

U principu bilo koja ploca koji ima southbridge 710 ili 750 ima ACC.
ASUS M4A785TD-V EVO deluje kao dobar izbror ili GA-MA785GT-UD3H,obe ploce imaju integrisanu grafiku.

Gigabyte 890GPA-UD3H ima SB850 pa mozda zbog toga ne moze da otkljucava jezgra.

Poslednja izmena:
Ovaj put bih izbegao GX ploce i uzeo FX, integrisana grafika mi nece trebati. Mene zanima jeli neko imao iskustva sa gore pomenutim plocama (u mom postu), msm ta MSI koja me odusevila mi je zaista prvi pik ali nzm samo jeli pametnije nju uzeti koja ima cipset od pre godinu dana ili neku noviju FX890. Koliko sam citao po netu i u SK razlike izmedju FX790 i FX890 nisu sramaticne u korist novijeg cipseta!!!! A u medjuvremenu je izasla i MSI FX890-GD70, tako da sam sam u JOOOJJJJJJJ DILEMI :D

A ti mislis da je DDR3@1600MHz osetno brze od DDR2@800MHz :).
Eh sta ti je kapitalizam i marketing.
Ima racunar koji ga odlicno sluzi, al tastina mu ne da mira, vidi kod drugih cifru 3, a kod njega cifra 2. Mora biti sporije, jel da.

Potrosi novac na nesto pametnije, upgrade-om DDR2 na DDR3 dobices 5% u svim aplikacijama...

A ti mislis da je DDR3@1600MHz osetno brze od DDR2@800MHz :).
Eh sta ti je kapitalizam i marketing.
Ima racunar koji ga odlicno sluzi, al tastina mu ne da mira, vidi kod drugih cifru 3, a kod njega cifra 2. Mora biti sporije, jel da.

Potrosi novac na nesto pametnije, upgrade-om DDR2 na DDR3 dobices 5% u svim aplikacijama...

Velika je razlika, u svemu. Zamenio sam na poslu Ploču 780g za 785g i DDR2 za DDR3, procesor i sve ostalo je ostalo isto, poboljšanje je više nego vidljivo.

Rece prodavac komponenata... :d.

Nigde nije razlika osetna, NIGDE.
Ja i ortak imamo DDR2, njegova braca (kupila racunar bas u BH) imaju DDR3, pa mogu da uporedim iz prve ruke.
Batali pricu...

Znam ja veoma dobro koliki je realna dobitak na performansama izmedju DDR2 i DDR3, ali ja menjam racunar svakih pola godine (vise manje) jer radim prilicno sa komponentama pa svako ce se sloziti samnom da u decembru tekuce godine cu manje izgubiti prodavsi DDR3 u odnosu na DDR2 koji sam kupio u septembru 2009, a isto vazi i za plocu !!!!!!! A neke stvari treba pitati jer svako ima razlicita iskustva sa hardverom, uostalom dve (ili vise) glave su pametnije od jedne :D

Nazad
Vrh Dno