Šta je novo?

savet oko overklokovanje

neddd

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
301
pa ovako ,ako overklokujem procesor i sacuvam tu vrednost koju sam overklokovao ,da li je stetno po procesor ako vratim posle nekog vremena klok procesora na defolt kada mi ne treba a zatim posle kada mi zatreba vratim ponovo vrednost koju sam dobio overklokovanjem?

Nije štetno. AMD I ima sličnu foru (cool&quiet). Kod Intela ne znam kako se zove ta tehnologija. Jedino što ti je veliko cimanje.

Poslednja izmena:
Nece mu nista skoditi, cak mu mozda dobro dodje da se malo odmori :)

pa ovako ,ako overklokujem procesor i sacuvam tu vrednost koju sam overklokovao ,da li je stetno po procesor ako vratim posle nekog vremena klok procesora na defolt kada mi ne treba a zatim posle kada mi zatreba vratim ponovo vrednost koju sam dobio overklokovanjem?
Sve ce biti ok samo udri...Ali pre toga,obezbedi se lepo sa hladjenjem,odradi testove stabilnosti i pusti Orthosa ili ovaj Novi Intel Burn test da vidis kako ce se ponasati sa temperaturom:)
Ako Temperatura bude ok,samo udri...ja ovaj novi procesor jos nisam klokovao,ali sam starog Intela AGP slot koji je default 2.0 drzao sam ga na 2.6 nekad cak na 2.8 za svaki dan...Tako da experimentisi,ali obavezno prati tempreature,i uzivaj u igranju:smoke:

Poslednja izmena:
Poz,
nisi nam rekao koji proc. i plocu imas?
Ako proc i ploca podrzavaju mislim da nije losa opcija ukljuciti Enhanced Intel SpeedStep iliti EIST .
Ukljucen EIST automatski obara takt i napon a samim tim i zagrijavanje procesora, kada ovaj nije opterecen tj ne radi nista zahtjevno.
Elegantnije od stalnog mjenjaja takta FSB-a u BIOSu.

P.S. Moj 1. post.

Ako ce ti jedan proc biti u kucistu duze od 5 godina onda i razumjem to vracanje na default, mislim kome je jos crkao proc od overkloka?! Zato slobodno ga klonki i koristi ga tako za svaki dan; naravno normalna voltaza kao i dobro hladjenje se podrazumjeva!

Pa smisao vracanja je u tisem radu i nizoj potrosnji, a vecinu vremena se slusa muzika na racunaru ;)

Vrh Dno