Alhemist013
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 09.01.2010
- Poena
- 154
Trenutno koristim zvucnike od Genius 5.1 sistema na Kenwood KRF V5080D reciever-u. Vec duze planiram da se batalim realno losih Genius zvucnika i da uzmem par nekih 3way zvucnika.
Posto stvarno ne znam na sta da obratim paznju dok gledam neke buduce zvucnike a plasim se da ne sprzim ili receiver ili zvucnike potreban mi je savet na sta da pazim.
Muziku slusam uglavnom srednje glasno, retko kada maltretiram receiver da ide do "daske". Citao sam nesto da moram da pazim na Impedance. Po specifikacijama mog receivera trebao bih gledati 8 ohma impedancu. Moja muka je da ne razumem da li nece biti problem ako uzmem par zvucnika koji su naprimer 120W na 4 ohma ili mora da budu na 8 ohma i uopste da li mogu uzimati zvucnike od 120W.
Na prednjoj strani receivera mi stoji i nalepljeno 120wx5 ali ne znam sta predstavlja.
Hvala unapred!
Ovo su specifikacije mog receivera.
Tuning range: FM, MW
Power output: 100 watts per channel into 8Ω (stereo)
Surround output: 100W (front), 100W (center), 100W (rear)
Frequency response: 20Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.7%
Input sensitivity: 550mV (line)
Signal to noise ratio: 95dB (line)
Output: 550mV (line), 1.5V (Pre out)
Speaker load impedance: 8Ω to 16Ω
Digital inputs: coaxial, optical
Video Connections: component, composite

Posto stvarno ne znam na sta da obratim paznju dok gledam neke buduce zvucnike a plasim se da ne sprzim ili receiver ili zvucnike potreban mi je savet na sta da pazim.
Muziku slusam uglavnom srednje glasno, retko kada maltretiram receiver da ide do "daske". Citao sam nesto da moram da pazim na Impedance. Po specifikacijama mog receivera trebao bih gledati 8 ohma impedancu. Moja muka je da ne razumem da li nece biti problem ako uzmem par zvucnika koji su naprimer 120W na 4 ohma ili mora da budu na 8 ohma i uopste da li mogu uzimati zvucnike od 120W.
Na prednjoj strani receivera mi stoji i nalepljeno 120wx5 ali ne znam sta predstavlja.
Hvala unapred!
Ovo su specifikacije mog receivera.
Tuning range: FM, MW
Power output: 100 watts per channel into 8Ω (stereo)
Surround output: 100W (front), 100W (center), 100W (rear)
Frequency response: 20Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.7%
Input sensitivity: 550mV (line)
Signal to noise ratio: 95dB (line)
Output: 550mV (line), 1.5V (Pre out)
Speaker load impedance: 8Ω to 16Ω
Digital inputs: coaxial, optical
Video Connections: component, composite