Šta je novo?

Savet oko naplacivanja PHP programa

PeterJay

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2001
Poena
619
Radim za neku firmu jednu web prezentaciju: Flash + HTML + jedan deo resen u PHP-u.
Posto jos nikad nisam naplacivao PHP kod, pojma nemam kol'ko para mogu traziti za moj rad. :type:

O cemu se radi? To je firma koja se bavi saobr. znakovima, pa su trazili da napravim
katalog ovih znakova. Posto ima ih >200 (u 6 kategorija) problem sam uspesno resio u PHP-u.
Postoji dva moda pregleda (ili kako vec da kazem ;-)): jedan je kad jednu kategoriju izlista na
nekoliko strano po 5x6 znakova po strani. A drugi mogucnost je kad se klikne na jedan od njih,
otvori se strana sa istim (uvecanim) znakom i dodatnim informacijama (sifra, velicina,
kategrorija, itd).

Sve sam ja radio, izuzev crtanja znakova, posto sam ih dobio na CDu. Ja sam ih samo pretvorio
dva puta u GIF (manja i uvecana)(To mi je oduzeo prilicno puno vremena).. :zgran:

Sta mislite koliko evrica vredi ova moja kreacija?

Hvala Svima na savetima!

P.S. izvinjavam se, ako sam thread postavio u progresnu sobu

300 evra.

300 evra samo za PHP script (+ slike)? Ili za ceo (dvojezicni) site??

zar ne mislis da je malo bezveze da ti mi procenjujemo rad na bazi tvog opisa? krajnja cena zavisi iskljucivo od tebe (i tvojih dealova sa musterijom), niko odavde ne moze da bude dovoljno objektivan i precizan, a i opet kazem, na tebi je da odredis cenu jer valjda ti najbolje znas sta si radio, koliko si radio i za koga si radio (mislim na budzet tvog klijenta).

pozdrav!

...i naravno da uzmes u obzir koliko si radio da bi stekao znanje koje ti je bilo potrebno za taj specifican posao.

mozda je mnogo 300 evra, ali ja najvise procenjujem po "vrednosti" firme.
Tako da mozes da ih odmeris po tome, ako su ti stalni kljenti mozes da im uzmes sigurno 200 i ne verujem da ce se buniti.

Hm ako ti je to konvertovanje u GIF oduzelo dosta vremena.. a sam PHP deo manje.. onda se rukovodi time (koliko dana rada...). Ja npr. da sam radio nedelju dana sve to, rekao bih 150, mozda 200.
300€ je mnogo.. 600 maraka.. a nasi ljudi se obicno rukovode da je za nesto preko 500 marki mnogo! :)
Mada kao sto neko rece, najbolje da sam odredis cenu.

ej, nisam ja neko! :p pa za njegovo dobro je da ga motivisemo da sam odredi cenu i cao, mora bre to da zna sam da odradi ako oce da se bavi ovim poslom, pa to je najbitnije! nema tu paralela sa tim koliko sam ja radio, koliko si ti radio, koliko bi/si ti uzeo... previse je relativno - moj savet je da poslusa ljtrubu i proceni najvise na osnovu toga koliko para ima taj za koga radi, to je faktor od presudne vrednosti, iako je to malo bezveze, ali tako je + naravno, da uzme sve ostalo u obzir... ja obicno uzmem kes unapred, ali je to mac sa dve ostrice, jer vrlo lako mogu da se pojave neke nove stvari koje ne mozes da uradis, a da ne trazis jos para, bilo jer si pogresio u proceni ili jer ti klijent iznenada zahteva - i to je malo bezveze situacija, jer je taj fazon daj još šnj, ali okej, pre cu da progutam knedlu i da trazim bonus nego da radim nesto za sta mislim da nisam dovoljno placen/ uostalom, vremenom svedes takve greske na minimum i zdravo...

poz!

pa sto se prvo nisi dogovorio oko para!!!!
ovako to je honorani posao i ako mislis da to sve super dobro izgleda i da je sajt super profesionlano uradjen onda imas pravo na 1000e/ mesecno.... pa podeli ili pomomnozi sa utrosenim vremenom...
ja mislim da je za to potrebno oko 7-10 dana, ako ne i manje pa onda slobodno mozes da trazis 250-400e... e sad ti vidi pa se sladeci put dogovori unapraed...
ako si, pak, neko to uradio onako kao neki srednjoskolac, a to je ipak web sajt (nije to neka bog zna kakva nauka) onda nema smisla da trazis vise od 150e :))) govirm o ceni sajta....
a i kako ti je resize-ovanje slika oduzelo toliko vremena... pa za to ti treba 2 * 25s....
koliko ti je ona trebalo za php :)))
kako sam ja steko utisak trazi ne vise od 200... mada ti najbolje znas koliko ti rad vredi...

Kad smo vec tu: 8-9 dana sam radio na kompletnom katalogu. Znaci php+html+gif. Naravno, najvise vremena mi je uzeo programiranje (8 dana sigurno). U vezi konvertovanja GIF-a nisam bio precizan: za to mi je trebalo sat-dva(tri), ali je bilo jako dosadno: nekoliko stotina puta ista operacija.

Trazicu maximalno 150evrica za PHP, da ne bi bilo da trazim mnogo, i odustaju... Za moj prvi komercijalni PHP skript to je dovoljno..

Sto se tice samog site-a: sigurno nije odradjeno kao bi radio neki srednjoskolac! Vise je profesionalniji ;) Ipaknisam pocetnik u web design-u.

Hvala Vam na savetima!

pozdrav

E dobru si odluku doneo, bas kao sto sam i ja mislio da treba. :) Sa srecom :)

Još kad bi nam dao adresu sajta, pa da vidimo... :type:

@][V][ATRIX™ : Hvala :)

Site je jos offline. Kad oni postave na web, postujem link!

poz!

violinista je napisao(la):
Još kad bi nam dao adresu sajta, pa da vidimo... :type:

Evo, mozete pogledati moju kreaciju: link. Napominjem, da ova verzija nije finalna! Taj jos nisu postavili.

Pozdrav!

Primetio sam da ti fali veca slika znaka NS_1 (ili link nije dobar) :-devil-:

I u listbox-ovima se pojavljuju neki čudni znaci (tipa &nbsp i slično) :D :D :D

Inače, solidno odrađeno, nema šta.

ZAP je napisao(la):
Primetio sam da ti fali veca slika znaka NS_1 (ili link nije dobar) :-devil-:
Linkovi u katalogu su dinamicki generisani, pa nije moguce da samo jedan ne valja. Primetio sam gresku - fali taj GIF. Sigurno je neko od njih slucajno izbrisao, ili nije postavio na (EUnet) server.

Inace hvala ti!

violinista je napisao(la):
I u listbox-ovima se pojavljuju neki čudni znaci (tipa &nbsp i slično) :D :D :D

Inače, solidno odrađeno, nema šta.

Pa da, u kodu sam izostavio jedan znak. Umesto " " sam stavio "&nbsp".. (non breaking space). Ispravio sam.
Inace interesantno je da je IE "ispravio" gresku (tj. ispravno ispisao, BEZ onih &nbsp), a Opera (?) je ispisao pogresno (tj. kako je stojao u samom izvornom kodu)...

Hvala i Tebi.

Poz.

Nazad
Vrh Dno