Šta je novo?

Savet oko napajanja!

(po)cetnik

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
309
Da li je moje napajanje Chieftec 350w dovoljno za sledecu konfiguraciju ili moram da kupujem novo:

GIGABYTE GA-MA770T-UD3
AMD Phenom II X4 925
2X2GB DDR3-1333 Patriot Memory
SAPPHIRE ATI Radeon HD 5670 (1024 MB)
WDC WD5000AAKS
SAMSUNG DVDRW SH-S223C

Baš niko???
Onda mi ne preostaje ništa drugo nego da probam. Je l' može nešto loše da se desi, tipa Big Bang?

Nemoj da probas. Ako imas para kupi novo. Barem neko od 550-600w

Chiftek, Cooler Master ili barem LC , ali neko jace

Da li je moje napajanje Chieftec 350w dovoljno za sledecu konfiguraciju ili moram da kupujem novo:

GIGABYTE GA-MA770T-UD3
AMD Phenom II X4 925
WDC WD5000AAKS
SAMSUNG DVDRW SH-S223C

Ja ne bih to terao sa tim napajanjem.
Ne moze da se desi big bang. Moze samo da se desi da se masina restartuje kad se optereti ili da napajanje rikne posle nekog vremena (i da se nadas da ne povuce jos neku komponentu, al ne bi trebalo).
Imas fala bogu koliko toliko izbor. Ja bih na tvom mestu uzeo min Corsair HX520.
Poz

Koliko sada kosta otprilike Corsair HX520

i da li znas koja je prica sa OCZ napajanjima?

Hmhm, pa ja kontao ovo napajanje mi do sad teralo Athlon X2 (OC naravno), 2x1GB DDR2, 2xHdd, optiku, istu graficku 5670 + floppy :p, pa reko možda može i Phenom-a.

Poslednja izmena:
Ja sam skoro kupio ocz 500 s/s,i za sada sve pohvale,mada je bilo dosta komentara ,da je bucno ,pisti ...ja bi ti iskreno preporucio ako si u mogucnosti da kupis ovo.

garancija na OCZ je 3 godine, ali se povela prica da zuje, da su bucna, te zatvorila se fabrika ...

Uzmi Arctic Cooling Fusion 550W (daje oko 500W). Isto kosta, kvalitetnije je iznutra od svih tih, a usput je i vrlo tiho. Mana mu je sto ima krace kablove.

Ako ti treba snazije napajanje idi na SilverStone Strider ST50F. Slicno stealthu, samo daje vise snage (na nekim testovima, maksimum koji je pruzio je 600W).

Ne znam sta ima u tom Chieftecu, al predpostavljam da je napravljen od strane Delte.

Stealth je ok napajanje, ali nije bash tiho (buchan vent).

Uzmi Arctic Cooling Fusion 550W (daje oko 500W). Isto kosta, kvalitetnije je iznutra od svih tih, a usput je i vrlo tiho. Mana mu je sto ima krace kablove.

Još jedna mana što mu je garancija godinu dana ???

Zašto ako je kvalitetnije napravljeno?

GIGABYTE GA-MA770T-UD3
AMD Phenom II X4 925
WDC WD5000AAKS
SAMSUNG DVDRW SH-S223C

Dovoljno ti je to napajanje, 5670 je mali potrošač.

Po PSU kalkulatoru, uz overklok procesora, uračunato starenje kondenzatora za korišćenje napajanja 24/7 i opterećenje sistema 90% (svih komponenti istovremeno), maksimalna potrošnja tvog računara je ~320W. Računaj da jedan disk hard troši oko 10W, tako da imaš prostora još koji disk da dodaš i da ne menjaš napajanje.

Poslednja izmena:
...

Ako budes mogao da priustis uzmi Corsair HX520 i APC ups. Provereno rade.

Ima jedno moje pitanjce i odgovor:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=222704

Znaci ako ces u masini imati 1 graficku bice ti vise nego dovoljano HX520 a ako ti je bitan i UPS nema potrebe da uzimas jaka napajanja-SKUPA(tipa 750w,850w...) jer ces morati kupiti kvalitetan UPS(APC) koji je SKUP.

Moja masina iz potpisa trosi oko 350w i APC CS 650(400w) moze da ga zadrzi dok ne izadjem iz neke zahtevnije aplikacije, igre...

Pozdrav.

Vrh Dno