Šta je novo?

savet oko memorije 2x1gb upgrade

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
trenutno imam 2x1GB memorije,pa mi treba savet... da li da dokupim jos jedan isti kit ili da prodam ovaj pa da uzmem 2x2GB?
da li bih radilo da dodam 2x2 bez skidanja postojece memorije?
kakve bi bile OC mogucnosti?

manje ti je cimanja oko dokupljivanja jos jednog kita sto i sam znas ali ima slucaja da nece uvek da radi 4x1 gb memorije na plocu tj desi se da pravi problema sto ne mora da znaci da ces ti da imas...sto se oc-a tice bolje je da je sto manje modula tj u ovom tvom slucaju 2x2gb su bolje za oc...ako stavis 4gb onda idi na vistu(ako do sada nisi na njoj) jer xp prepoznaje samo 3,25gb

manje ti je cimanja oko dokupljivanja jos jednog kita sto i sam znas ali ima slucaja da nece uvek da radi 4x1 gb memorije na plocu tj desi se da pravi problema sto ne mora da znaci da ces ti da imas...sto se oc-a tice bolje je da je sto manje modula tj u ovom tvom slucaju 2x2gb su bolje za oc...ako stavis 4gb onda idi na vistu(ako do sada nisi na njoj) jer xp prepoznaje samo 3,25gb

znam da je cimanje :D zato se i razmisljam,imam vistu 32 bit ali sam trenutno na 7-ci 64 bit... tako da ce da radi 4 giga,ali jos uvek se postavlja pitanje kako ce da radi ako samo jos ubacim 2x2 giga??? tj 6 giga total da bude?

znam da je cimanje :D zato se i razmisljam,imam vistu 32 bit ali sam trenutno na 7-ci 64 bit... tako da ce da radi 4 giga,ali jos uvek se postavlja pitanje kako ce da radi ako samo jos ubacim 2x2 giga??? tj 6 giga total da bude?

Sa 4 modula ces mozda morati rucno da korigujes napone na chipsetu i memoriji, mozda nece postizati brzine na kojima bi radile kad je samo 2 modula u ploci, mozda ce te zezati neki delioci... A moze i sve da radi bez problema...

Koliko vidim, naginjes ka kupovini 2x2GB i to je verovatno najpametnije. Ako sve radi kako treba mozes da vozis 6GB, a ako ne sa 4GB ce sve raditi kako treba, a visak prodaj :type:

...mozda kad promenim plocu:d posto je ne podrzava :( 800mhz max

I za moj BloodIron pise 800MHz max, pa je to nije sprecilo da vozi RAM na 1150 ;)

A ako nece, memorija moze da radi i sporije dok ne zamenis plocu, nista joj nece faliti. Treba samo imati kinte za tu klasu memorije.

Sto se Geila tice, ako se ne varam, Yoti misli na jedan uporedni test Axe vs. Geil, gde je Geil na istom taktu bio primetno sporiji. Tako nesto, ne secam se tacno...

Pa rekoh Ti koji RAM preferiram :) a to sto je RAM @1066 fabricki nema veze, radice @ 800 kod tebe :trust:
@mitarus
Ja sam covek iz crno-belog sveta :d Kod nas se gura najgori krsh GEIL, Kingston HX cl7 itd :d A taj test je bio Corsair @800 cl5 vs GEIL @1100+ cl5, gde je Cors odrao seljaka samo tako :D
Pitaj Paradigmu gde su mu GEIL i ABIT IP-35 Pro :(
:wave:

Poslednja izmena:
Pa rekoh Ti koji RAM preferiram :) a to sto je RAM @1066 fabricki nema veze, radice @ 800 kod tebe :trust:
@mitarus
Ja sam covek iz crno-belog sveta :d Kod nas se gura najgori krsh GEIL, Kingston HX cl7 itd :d A taj test je bio Corsair @800 cl5 vs GEIL @1100+ cl5, gde je Cors odrao seljaka samo tako :D
Pitaj Paradigmu gde su mu GEIL i ABIT IP-35 Pro :(

steta za abit :d
znaci ja sad kupim 2x2 giga na 1066 mhz i one sljakaju bez problema???

A taj test je bio Corsair @800 cl5 vs GEIL @1100+ cl5, gde je Cors odrao seljaka samo tako :D

Uh, mislio sam da je na istom taktu. Ovo mu dodje jos gore po Geil. :S:
Ta tvoja pisanija i jedno moje lose iskustvo sa Geilom me je odvratilo od zamene. Hteo sam memaru iz potpisa zameniti za 2x2GB Geil BD. A i zakljucio sam da mi ne treba 4GB jos uvek, plus sto ovaj Reaper izgleda perverzno kroz providnu stranicu :d

znaci ja sad kupim 2x2 giga na 1066 mhz i one sljakaju bez problema???

Sljakaju bez problema. U startu ce verovatno biti postavljene na 800, ostatak zavisi od mogucnosti ploce i tvog BIOS umeca :)

Poslednja izmena:
Uh, mislio sam da je na istom taktu. Ovo mu dodje jos gore po Geil. :S:
Ta tvoja pisanija i jedno moje lose iskustvo sa Geilom me je odvratilo od zamene. Hteo sam memaru iz potpisa zameniti za 2x2GB Geil BD. A i zakljucio sam da mi ne treba 4GB jos uvek, plus sto ovaj Reaper izgleda perverzno kroz providnu stranicu :d
Za GEIL-a imam gomilu negativnih primera, ali znas i sam kako kod nas sve funkcionise...
Sad ce masa njih kod kojih GEIL "radi" i ubedjeni su da im je memara bruka sa svojih 1000+ MHz raspaliti po meni :zgran: :D

e sad si me yoti stvarno bacio u rebus :( na kraju cu da ostanem na 2 giga,mozda samo promenim marku memorije u neki OCZ npr :d znaci 2x1gb pa posle jos 2x1gb

e ostaje izbor od sledecih modela:OCZ 2GB kit Fatality (2x1GB) DDR2 1066
OCZ 2GB kit Reaper (2x1GB) DDR2 1200

predpostavljam reaper

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno