Šta je novo?

Savet oko kucista za sledece...

alexandar1602

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2007
Poena
304
Kupujem sledecu koniguraciju pa mi treba savet za kuciste:

Intel Core2Duo E6420
Asus P5B-DeLuxe i965P
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Geil Value
Gigabyte GeForce 8600GTS
WD ili Seagate 250GB

koje kuciste bi tu radilo posao zadovoljavijuce?

nemojte neka abnormalno skupa do 100-120e

Vazno je da kupis neko dobro napajanje."Limarija" je manje bitna i kupi onu koja ti se ( najvise ) svidja.( nisi napisao sta volis da kuciste ima ili nema - vrata,rucka,providna stranica,sareni ventilatori i diodice )

Sta da ti kazem...ako neces tj.nemas pare za napajanja od 100-200 evrica,onda bi ti preporucio da uzmes neko od sledecih cija je cena do 100evra.
1.Corsair 520W (radi ga Silverstone)
2.CM iGreen 500W
3.CM eXtreme 650W
4.Antec 550W
5.Spire RockieTeer IV 600W (nije lose za ~5000)

I kupi neku Kung-Fu konzervicu za neke jeftine pare...to ces sigurno naci.

A sto se HDD-a tice WD2500KS 250GB SataII zaobidji u sirokom luku....

a sta mislite o ovim kucistima? da li nijihovih 400w mogu da poguraju ovu kofig?

Chieftec DX-01B-D-U 400W
Chieftec LBX-02B-B-B 400W
Chieftec LBX-02B-B-SL 400W

Bez ikakvih problema. BTW odlican izbor ova LBX kucista :)
Inace kao sto mozes da vidis moja konfiguracija je dosta slicna toj koju ti kupujes i na default-u na idle potrosnja je oko 108W, klokovan cpu na 3.2GHz full load i maksimalno optetrecena graficka potrosnja nije isla preko nekih 180W.

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem...ako neces tj.nemas pare za napajanja od 100-200 evrica,onda bi ti preporucio da uzmes neko od sledecih cija je cena do 100evra.
1.Corsair 520W (radi ga Silverstone)
2.CM iGreen 500W
3.CM eXtreme 650W
4.Antec 550W
5.Spire RockieTeer IV 600W (nije lose za ~5000)

I kupi neku Kung-Fu konzervicu za neke jeftine pare...to ces sigurno naci.

Ovo napajanje ne radi SilverStone iako je skracenica SS. Radi ga Corsair, a bazirano je na SeaSonic napajanjima, tacnije S12 modelu :wave:
Ujedno najbolje napajanje za ~100e

Takodje je i Antec TP Trio (posedujem isto :) ) serija bazirana na SeaSonic-u S12 samo je CORSAIR to za niujansu bolje odradio...

Ljudi batalite CoolerMaster napajanja, ako ne kupujete neki njihov top model, jednostavno imate bolje za te pare.

:wave:

Kupi slobodno CHIEFTEC (neki BigTower, da ne zafali prostora) i koristi slobodno napajanje dobijeno uz njega, bice dovoljno. Kad ti nalete pare slobodno kupi neko jace napajanje i zameni dobijeno :wave:

ok, da batalim uparivanja nelih limenki i odlicnih napajanja nego da kupim neko chieftec kuciste, da li bi to radilo ok kao i sa nekim tako dobrim napajanjem???

Ma radice ti sasvim OK, ja sam chieftec napajnje zamenio samo zato sto je bilo malo previse bucno za moje standarde (u principu sam komp doveo na nivo da mi je HDD ubedljivo najbucnija komponenta u racunaru).

Od chieftec kucjishta samo dragone izbegavaj, uzmi ili LBX ili BA ili tako neshto...
<zhao mi je shto nisam slikao dragona pored mog lbx...ako neko hvali dragona...samo neka pipne vrata od LBX ili neka montira HDD-ove na lbx :) >

Nazad
Vrh Dno