Šta je novo?

Savet - nova konfa tj barem bitni delovi

Peggy

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2008
Poena
300
Kupuje se deo nove komfe, znaci CPU, maticna, grafa i memorija (samo ;)) i sigurno bice

AMD Phenom X4 9850 / 2.5GHz Black Edition, S.AM2+
Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 (mada i 4870 ... uh)

i verovatno za memoriju

OCZ Technology 4GB (2x2GB) DDR2 800MHz Reaper

ali par pitanja -

Koja maticna na sve ovo (sa mozda u buducnosti brzom mem)?
Koliko bi moralo da bude napajanje (cenim ne ispod 550?)
Koje hladjenje za ovaj Radeon?

Hvala!

Poslednja izmena:
Mozda bi bilo bolje da uzmes C2De8400 umesto AMD-a.Koliko para planiras da izdvojis za maticnu?Dosta ti je napajanje od 600w.

Poslednja izmena:
Taj DFI je dobro resenje,robustna naponska za klokovanje.A bas nemas srece sa tajmingom za kupovinu,evo za 2-3 nedelje max. dolazi za iste pare 9950BE(2.6Ghz,bolji OC potencijal) i ploce bazirane na novom juznom mostu(SB750,dosta bolje OC mogucnosti i SATA/Raid performanse od SB600 koji se nalazi na svim 770/790 plocama).

Ali ako sad uzimas plocu,kao sto rekoh DFI je dobar izbor u svakom pogledu.
Napajanje ne ispod 550W!
Za hladjenje za Radeta 4850 ,pogledaj temu u Trendovi/nove tehn. i graficke karte,mislim da je Accelero S1 najbolje resenje za Radeta.E sad gde ga kupiti ostaje pitanje.

Poslednja izmena:
Hm, hm ... dve, tri kazes?

Ma nije bas tolika frka, mogu ja da sacekam tih par nedelja, s'obzirom da stara komfa jos radi. Problem, ako se tako moze nazvati, je da odlazem zbog ovog, pa zbog onog, na kraju mi se smucilo, pa rekoh ajde sad ... naravno, i cilj mi je da se zadrzim tu negde oko cene, kao kad se ovo trenutno sve sabere. E stavio si me opet u nedoumicu! :p

Sto se tice napajanja, da evo bas sabiram sve i cenim ovaj Corsair od 750W bi resio problem, pa bih bila mirna i ne moram uopste da razmisljam.

Da taj Cors 750W bi trebalo da zavrsi posao na duze staze mada je pdosta tih 750W,moze i manje.Novi Phenom ce doci za 2-3 nedelje kod nas,mozda ce ploce malo kasniti,uvek je to slucaj.Ja se nadam da ce stici,jer taj novi juzni most donose neke inovacije koje ranije nisu vidjene kao na primer integrisani clock generator(do sada su bili van SB cipa),direktna pin veza sa Phenomom sto ce ,kako se tvrdi,obezbediti bolji OC potencijal.Ostaje da se vidi u praksi kako to radi.

Mada da sada uzmes 9850BE+DFI i ostalo sto si navela,bice to odlican racunar.Uvek moze "malo" bolje ali ako tako gledas uvek ces biti "samo" na korak do novog racunara :D.
Sta god da odlucis,srecno :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno